ss Rotterdam

Uitstapjes in de voorjaarsvakantie

Veel mensen gaan dit weekend richting de sneeuw of zon. Maar wij in huize ENJOY! blijven gewoon lekker op het honk. Doen waar we zin in hebben en daar zijn wij heel erg goed in ūüôā Maar met pubers bestaat het gevaar dat er alleen maar gegamed wordt en amper bewogen, dus ben ik wat plannetjes aan het maken.

De damespuber moet af en toe in de benen omdat ze een baantje heeft en de kleine man en ik gaan er een dagje lekker op uit. Ik probeer altijd uitstapjes te bedenken waar we allemaal een beetje blij van worden. Want een pretpark is makkelijk. Maar buiten dat het een klap geld kost vind ik het ook de minst leuke plek, als volwassene, om te zijn. Dus ben ik mij aan het ori√ęnteren wat we zouden kunnen gaan doen en deel mijn lijstje met jullie. Wie weet brengt het je op een idee voor een leuk uitstapje.

teylers2

TEYLERS MUSEUM, HAARLEM

E√©n van mijn favoriete musea voor het hele gezin is het Teylers Museum in Haarlem. Een adembenemend mooi museum en het bijzondere is dat het eigenlijk helemaal niet voelt als een ‘normaal’ museum. Of ¬†je in de tijden van weleer stapt. Het is klein en knus en doet bijna huiselijk aan. Als volwassene word je gegrepen door de architectuur en inrichting van het gebouw en de manier hoe de kunst tentoongesteld wordt. Het lijkt alsof er nooit iets veranderd is. En je komt heel dicht bij de kunst en sommige kun je zelfs aanraken.

Voor kinderen is het Teylers een waar walhalla. Alles spreekt tot de verbeelding. Een paradijs voor kinderen met spannende plekjes, indrukwekkende fossielen, imposante apparaten, kunst van oude meesters in een historisch pand. Er worden veel workshops en interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar is er een gratis speurtocht uitgezet door de vaste- en tijdelijke tentoonstellingen. In de voorjaarsvakantie is er een speciaal programma en is er elke dag iets bijzonders te beleven in het museum. Het museum is een waar rariteitenkabinet en een beleving die de kinderen niet snel zullen vergeten. En volwassenen trouwens ook niet ūüėČ

Een bezoek aan het Teylers Museum is prima te combineren met de gezellige stad Haarlem, uitwaaien aan zee of door de bossen dwalen in het nabij gelegen Heemstede, Overveen of het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

 • Openingstijden: In de voorjaarsvakantie van maandag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 11-17 uur.
 • Toegangs voor volwassenen ‚ā¨ 14,50 en voor kinderen van 6 t/m 17 jaar ‚ā¨ 2,-. Kids tot 6 jaar zijn gratis
 • Teylers Museum,¬†Spaarne 16 ,¬†2011 CH HAARLEM.¬†Check de website.

Zoetwater Piraatjes

SPANNENDE RONDVAART IN AMSTERDAM MET BLUE BOAT COMPANY

Een rondvaart maken in Amsterdam is natuurlijk altijd een goed idee en een leuk uitstapje voor het hele gezin. In de voorjaarsvakantie organiseert Blue Boat Company een speciale afvaart voor kleine Zoetwaterpiraten. Sjonnie, de stoere stadsmuis van Amsterdam, en zijn trouwe vriend Harold de kat zijn in de voorjaarsvakantie te vinden op de kade van de Blue Boat Company.

Eenmaal ingescheept kunnen de ouders een zelfgekozen audiotour lezen en gaan de Zoetwaterpiraten op een spannend en interactief avontuur. Tijdens de vaart gaan de kinderen met behulp van de piratenkijker, dieren spotten in de stad. Ze ontwerpen onderweg een zelfbedacht familiewapen, luisteren naar watergeluiden, tekenen een schip en krijgen van Sjonnie en Harold leuke interactieve opdrachten mee. En…. er valt ook nog een¬†gave prijs te winnen.

Zoetwater Piraatjes

 • Een kinderkaartje incl. de Zoetwaterpiratenvaart kost slecht ‚ā¨ 7,50. (Voor kinderen tussen de 5-12 jaar)
 • Voor kaartjes en meer info check de website.
 • Deze speciale afvaarten vinden plaats van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari tussen 10 en 11 uur
 • Afvaartsteiger: Stadhouderskade 30, tegenover het Hardrock Caf√©

Museum en tuinen Voorlinden, Wassenaar

Dit lijkt mij nu een museum waar je, je kunt verwonderen. Op landgoed Voorlinden in Wassenaar realiseerde zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh zijn droom: een museum van internationale allure dat zijn kunstcollectie herbergt. Suzanne Swarts positioneert Voorlinden nadrukkelijk als een nieuw museum in het groen.

mueck_voorlinden_antoinevankaam_preview

 • Wanneer:¬†dagelijks geopend van 11-17 uur.
 • Waar:¬†Voorlinden museum & gardens,¬†Buurtweg 90, 2244¬†AG¬†Wassenaar
 • Wat kost dat? ‚ā¨ 15,-, kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 18 ‚ā¨ 7,50.
 • Meer info

Amsterdamse Waterleidingduinen, Zandvoort /Noordwijk

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen in het uitgestrekte gebied tussen Zandvoort en Noordijk. Hier wordt meer dan 60% van het drinkwater voor Amsterdam gezuiverd. En dat gebeurt al sinds 1853. Elk jaar maar liefst 70 miljoen kubieke meter water. Het water wordt uit de Rijn gehaald, voorgezuiverd en in de duinen gepompt. Het duinzand zuivert het water verder op een natuurlijke manier. Een proces dat ongeveer drie maanden duurt. Daarna stroomt het water naar de zuiveringsinstallatie op Leiduin, waar het verder schoongemaakt wordt, zodat de Amsterdammers het kunnen drinken.

In het gebied is van alles en nog wat te beleven. Er zijn veel wandelroutes uitgezet waaronder een paar voor kinderen, met spannende opdrachten. Je kunt er zomaar tijdens je wandeling een groot damhert tegenkomen! En er is een bezoekerscentrum in een voormalig pompstation. Combineer je bezoek aan de waterleidingduinen met Buitenplaats Plantage. Een heerlijk plekje om bij te komen van een wandeling.

 • Het gebied is geopend van zonsopgang tot zonsondergang
 • Een dagkaart kost ‚ā¨ 1,50 euro en kinderen zijn gratis. Een jaarkaart is ‚ā¨ 10,-
 • Voor meer informatie en kaartjes check de website.

ALL ABOARD!! - SS ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

SS ROTTERDAM – Bezoek en rondleiding

Dit is een uitstapje dat tot de verbeelding spreekt van jong en oud. Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, het cruiseschip de ss “ROTTERDAM”. Deze ‘Grande Dame’ heeft vele wereldzee√ęn bevaren. Ontdek de verhalen en beleef de authentieke sfeer. De toegang is gratis en je kunt er (tegen betaling;) eten, drinken, deelnemen aan rondleidingen en er zelfs overnachten. Hier lees je wat wij van een bezoek aan dit cruiseschip vonden.

SNAPSHOTS week 18/2017 | ENJOY! The Good Life

Het schip ligt permanent aangemeerd aan de Maas in het centrum van Rotterdam en is makkelijk bereikbaar. Een bezoek is goed te combineren met Rotterdam, een vaartocht door het havengebied, smikkelen en verwonderen in de Markthal, een bezoek aan het Wereldmuseum of met de boot of auto naar Villa Augustus in Dordrecht.

MARKTHAL, Rotterdam | ENJOY! The Good Life

MARKTHAL, ROTTERDAM

De Markthal in Rotterdam is een leuk uitstapje dat je kunt combineren met andere bezienswaardigheden in Rotterdam. In dit architectonische hoogstandje kun je je vergapen en heerlijk te buiten gaan aan lekkere hapjes en drankjes. En je neemt natuurlijk lekkers mee voor thuis. Een aanrader om heen te gaan. Ik schreef er eerder al dit artikel over.

 • Dagelijks van ma t/m donderdag & zaterdag 10.00 tot 20.00 uur, vrij 10.00 tot 21.00 uur, zo¬†12.00 tot 18.00 uur
 • Markthal Rotterdam,¬†Ds. Jan Scharpstraat 298,¬†3011 GZ Rotterdam
 • Gratis toegang
 • website

VILLA AUGUSTUS, DORDRECHT | ENJOY! The Good Life

 VILLA AUGUSTUS, DORDRECHT

Nog een heel bijzonder uitstapje is Villa Augustus in Dordrecht. E√©n van de meest bijzondere plekken die ik het afgelopen jaar heb bezocht. Ik had het gevoel dat ik in een sprookjeswereld beland was. Het is een adembenemend mooie plek en je komt hier ogen tekort. Er is zoveel te zien en te beleven. En dan te bedenken dat het eigenlijk ‘gewoon’ een hotel en restaurant is. Je kunt hier heerlijk door de (moes) tuinen dwalen, goddelijk eten of een lekker kopje thee met lekkers nuttigen. Het is een heel bijzondere beleving. Ik schreef er eerder dit artikel over.¬†Een bezoek aan Villa Augustus is prima te combineren met een bezoek aan het Dordrechts Museum of een bezoek aan Rotterdam. Er is in de tuin van Villa Augustus een aanlegsteiger waar de watertaxi naar Rotterdam centrum aanmeert.
 • Openingstijden: ma t/m do: 07.00 ‚Äď 24.00 uur,¬†vr: 07.00 ‚Äď 01.00 uur,¬†za: 08.00 ‚Äď 01.00 uur,¬†zo: 08.00 ‚Äď 24.00 uur
 • Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht¬†website
 • Gratis Toegang
 • Meer info

Misschien heb jij nog ideetjes of plannen? Leuk als je het wilt delen en misschien zie je jouw tip terug in de weekend en/of vakantietips.

 ENJOY! The Good Life

Beeld: ©ENJOY! The Good Life, Amsterdamse Waterleidingduinen, Museum Voorlinden, Teylers museum, Blue Boat

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.