UIT HET HART.... | ENJOY! The Good Life

 

UIT HET HART….

Dit plaatje ‘Uit het hart’ met deze quote zit al heel lang in mijn afbeeldingenbieb. Elke keer als hij voorbij komt word ik stil van binnen. Het geeft zo weer hoe ik mij echt voel. Er zijn maar weinig mensen die weten hoe ik mij echt van binnen voel. De meeste kennen alleen mijn buitenkant en de kant die ik ook het liefste naar buiten breng. Positief, vrolijk, ondernemend en laat maar waaien flow…

ENJOY! The Good Life

En dat wil ik ook graag zo houden. Het maakt mijn leven kleurrijk. Het is geen rol die ik speel. Het is de grootste kant van mijn persoonlijkheid. Deze kant zorgt er ook voor dat ik (meestal) van het goede leven geniet! Niet voor niets heet mijn blog ENJOY! The Good Life. Dat is heel belangrijk want niemand, inclusief mijzelf, wordt blij van iemand die de hele dag in een donkere wolk leeft. Daarom heb ik zes jaar geleden, toen ik getroffen werd door twee zware hartinfarcten en weer een beetje opknapte, ook besloten dat ik alleen nog maar leuke dingen zou gaan doen in het leven. En vooral zou gaan genieten! En dat is tot nu toe goed gelukt. En natuurlijk is niet elke dag een feestje en heb ik sindsdien ook enorme dips meegemaakt maar over het geheel genomen slaat de weegschaal flink door naar genieten.

Hart luchten

En toch ga ik nu mijn hart luchten over het kleinste, heel donkere deel in mij. Het deel dat de quote zo prachtig weergeeft. Mijn hart is zo moe. Zo…. dat is eruit. En tegelijkertijd komt er een enorme weerstand in mij op om dit op schrift te zetten. Maar genieten van het leven is niet alleen leuke dingen maar ook minder leuke dingen delen en een plek geven zodat er weer ruimte komt.

Niets meer hetzelfde

Mijn hart heeft een heel grote plek gekregen in mijn leven. Niet alleen door wat er met mijn hart gebeurt is maar zeker om wat de gevolgen van mijn hartfalen zijn. Dat is heel heftig want het heeft mijn leven compleet op zijn kop gezet. Niets is meer hetzelfde. Maar ook heeft het mij veel gebracht. Als het mij niet was overkomen had het mij niet gebracht wat ik nu weet en voel. Dan had ik nog steeds als een kip zonder kop rondgerend. Het heeft mij heel bewust gemaakt en daardoor in staat echt te voelen. En daarom voel ik ook dat mijn hart moe is. Moe van al het strijden, voelen, leven, overleven en het verwerken van verlies.

Een wolk

Het voelt heel goed dit gevoel toe te laten, niet voor lang, maar even voor dit moment. Dit is het gevoel dat mij normaliter in die hele donkere tunnel zou zuigen en dingen als gemis van liefde, dierbaren en gezondheid uitvergroot. Nu is het geen donkere tunnel maar een wolk voor de zon. Die spoedig weer voortgeblazen wordt door de wind. En dan zal mijn hart de kracht weer vinden het leven te leven en te voelen….

ENJOY! The Good Life.

 

 

 

 

 • Avatar
  M.

  Getuigt van lef om hierover je hart te luchten….

  juli 6th, 2014 23:56
  Reply
  01
 • Avatar
  Lisa

  Mooi en knap gezegd!

  juli 7th, 2014 6:23
  Reply
  02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.