TUINVERMAAK | ENJOY! The Good LifeIn de tuin is momenteel een enorme groei explosie gaande. Alle knoppen barsten open, frisgroene blaadjes verschijnen en was mijn tuin een paar dagen geleden nog een kaal somber tuintje… Nu is het een groene wolk. Als ik vanaf mijn werkplek naar buiten kijk word ik gegrepen door die mooie groene wereld. Je ziet de planten werkelijk groeien. Als ik een paar uur later kijkt zijn de hortensia Annabelle zomaar 5 cm gegroeid.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Ik kan het dan ook niet laten om regelmatig met mijn camera de tuin in te duiken om een plaatje te schieten. Een paar weken geleden had ik echt het idee dat de tuin dit jaar een ondergeschoven kindje zou worden maar daar is nu geen sprake meer van. De loungeplek achter in de tuin is helemaal geworden zoals ik gehoopt had. Een mooie nieuwe bank die ik vandaag toch maar wit geschilderd heb, de Högsten stoelen van Ikea komen prachtig uit en de pallettafel voor noppes is echt té gek geworden. Het kleed dat ik op de vrijmarkt heb gekocht (voor 5,-!) maakt een mooi geheel.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Deze foto heb ik afgelopen zaterdag genomen en nu een paar dagen later……

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Is het een groene oase. Ongelooflijk, hoe snel dat gaat. Ook de moestuin op het dakterras groeit ineens als een gek. Nog even en we eten sla uit eigen tuin. Ik maak een apart artikel over de moes/daktuin.

De vlekken op de tegels komen overigens van mijn kwistige gesproeid met azijn. Met azijn verdrijf ik het onkruid. Maar ik ben zo enthousiast te werk gegaan dat ook mijn tegels een gezellig patroon gekregen hebben. Maar na een paar regenbuien is dat gelukkig weer weg. Azijn werkt perfect tegen onkruid tussen je tegels.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

De hoge houten bakken heb ik gevuld met deze grappige lavendel. Die stond er al eerder in maar na een paar jaar worden ze minder mooi. Deze ‘verse’ exemplaren kocht ik bij de DEEN. Daar hebben ze altijd leuke en betaalbare tuinplanten.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Margrietjes doen het altijd prima in het vroege voorjaar.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Vandaag heb ik de tuinbank wit geverfd. Ik denk dat hij nog een keer moet maar misschien laat ik het ook wel zo. Voor mij hoeft het allemaal niet te clean en er gaat altijd een hele berg kussens op dus dan zien je het ook niet meer. Ik twijfelde toch of ik de bank wel wit zou schilderen maar vind het zo toch mooier. De pallettafel laat ik voor wat hij is anders wordt het wel heel wit allemaal. De kruidenplanten komen ook van de DEEN en het rieten mandje kocht ik ook op de vrijmarkt. Drie verschillende maten voor een prikkie.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Mijn Högsten stoelen van de IKEA staan weer buiten te pronken. Heel fijne stoelen en zitten heerlijk relaxt. De witte kunststof potten kocht ik een tijdje terug bij de ACTION. Volgens mij voor 5,95 en 6,95 per stuk. Ik ben er heel blij mee. Ondanks dat ze erg strak zijn past het mooi bij de andere spullen.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Dit is een witte COSMEA. Eigenlijk ben ik niet zo van de blommetjes maar dit vind ik echt mooie grote bloemen. Ik heb ze zelf nog niet eerder gehad en ben benieuwd hoe ze het gaan doen in de pot.

TUINVERMAAK | ENJOY! The Good Life

Het idee hiervan is dat de lelijke regenpijp begroeid en opgefleurd wordt door viooltjes maar dat is een té ambitieus plan volgens mij. De onderste plantjes krijgen niet genoeg water. Ik vind het een beetje een miskoop maar geef het een kans.

Ik hoop dat je deze ‘Sneak Peek’ van de tuin leuk vond. Ik ben nog bezig met allerlei leuke kleine aanpassingen die ik binnenkort weer met je deel. Maar eerst aandacht voor de moestuin. Als jij nog handige tuintips hebt? Laat het mij weten. Altijd leuk!

 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Leuk!! Ik krijg zin om ook heerlijk in de tuin te gaan zitten na het bekijken van je foto’s en lezen van je blog.
  De bank doet het goed in het wit!!

  mei 14th, 2015 9:34
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.