Tuintrends 2020 – 4x fijne tuin inspiratie

De winter is zo goed als voorbij en de lente staat voor de deur. De bomen krijgen knoppen en de eerste krokussen schieten uit de grond. Het moment om je tuin of balkon lente klaar te maken is daar. De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengstuk van het huis, en zodra de zon schijnt mag ik graag de heerlijk frisse buitenlucht opzoeken.

 

Omdat de tuin in de lente en zomer steeds vaker fungeert als tweede woonkamer, gaan we dat in 2020 ook terugzien in de inrichting van de tuin. Immers de start van een nieuw tuinseizoen is de perfecte gelegenheid om met een schone lei te beginnen. Heb je zin om inspiratie op te doen voor je eigen tuin? Dan zijn dit de tuintrends voor 2020.

Uit de moestuin: Tuinbonensalade | ENJOY! The Good Life

1. Duurzaam

In mijn blog over interieur trends stond ik er al even bij stil. Duurzaamheid. Duurzaamheid vind je dit seizoen ook terug in de tuin door middel van het hergebruik van oude materialen of meubels. Hou je van groente of kruiden uit eigen tuin? Dan kun je je lol op. Het kweken van je eigen groenten en kruiden in de tuin of op je balkon is een trend. Dat snap ik wel, niets smaakt zo lekker als groente uit eigen tuin.

De tuinen worden steeds meer water vriendelijk waardoor het regenwater snel kan weglopen en de natuur zijn eigen gang kan gaan, het mag er lekker verwilderd uit zien en het hoeft allemaal niet zo netjes meer. De tuinkassen zijn in een modern jasje gestoken en doen dienst als kas, maar ook als tuinhuisje waardoor je er een tweede woonkamer mee creëert. Ik ben verliefd!

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijke kleuren en materialen zie je naast binnen ook buiten terug. Items van bamboe, rotan of hout zie je veel. Deze duurzame materialen zorgen voor een fijne rustgevende sfeer.

Voor de liefhebbers zien we nog veel kunststof materialen. De kunststof kuipstoel bijvoorbeeld, deze zagen we ook in de voorgaande seizoenen, maar in 2020 zien we de kuipstoel in verschillende variaties, ook met de bekende spijlen, maar dan in heel nieuw jasje.

3. Luieren op een ligbed

Voor de echte ontspanning of het lekker luieren ga je voor een heerlijke ligstoel of een ligbed van hout, rotan of metaal. Want hoe fijn is het om lekker achterover leunend van de zon te genieten. De keuze is reuze, dus er zit er zeker eentje
tussen die aan jouw wensen en eisen voldoet.

4. Kleur

De trend in de tuin voor 2020 is kleur! Met name kleuren die je misschien niet gauw zelf zou uitkiezen. Denk hierbij aan oranje en verschillende tinten groen. Waar ik zelf nog een tikkie aan moet wennen is dat we dit seizoen zwart in de tuin, antraciet en grijs minder terug gaan zien. Deze kleuren worden vervangen voor de wat fellere kleuren of de zachte pasteltinten, zoals babyblauw, mintgroen of lichtroze.

Kort samengevat; ga voor natuurlijke materialen gecombineerd met kleurrijke kussens of plaids, maak er er een fijne mix en match van en creëer extra sfeer door een lichtjes slinger of gezellige lampions op te hangen op basis van zonne-energie. Dan zit je voor 2020 helemaal goed! Ik sta al in de start blokken. Jij?

Dit artikel is geschreven door Angelique Franken. Interieur & styling is haar passie en heeft daar haar werk van gemaakt. Doen waar je blij van wordt, is haar motto. In 2015 heeft zij haar opleiding als interieur stylist afgerond en eind 2019 Buro AF gestart. Hier kun je terecht voor interieur & styling advies. Elke maand zal Angelique een artikel schrijven voor ENJOY!. Heb je een vraag voor Angelique? Laat een comment achter onder dit artikel of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Heb je een leuk idee voor een samenwerking met ENJOY!? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! gardenlife

Beeld: Angelique Franken (Buro AF) en ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.