SAMOS, een eiland waar je terugkomt | ENJOY! The Good Life

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden

Zijn jullie ook al inspiratie aan het opdoen voor de komende vakanties? Ik in ieder geval wel! Voor het voorjaar en het najaar heb ik een aantal leuke plannetjes gemaakt. Zo wil ik met de damespuber een roadtripje maken door Toscane en Elba. Tenminste, als ze geslaagd is. En samen met een vriendin heb ik al sinds vorig jaar plannen om naar The Pink Pepper Tree te gaan op Mallorca. Helaas gooit mijn enkel steeds roet in het eten. En als ik het nog aandurf dan ga ik op herhaling naar Ikaria ūüėČ

Griekenland is sowieso een favoriete bestemming van mij. Op mijn travel wishlist staan nog een aantal eilanden hoog genoteerd waaronder helemaal bovenaan Kefalonia. Ik heb al veel enthousiaste verhalen gehoord over het eiland en de film Captain Corelli’s Mandolin is opgenomen op Kefalonia. Goed voor heel wat mooie beelden. Die staat dus nog even op de lijst.

De afgelopen jaren heb ik al een diverse mooie Griekse eilanden bezocht. Mijn reiservaring deel ik graag met jullie en wie weet brengt het jullie op leuk reisplannetjes. Over de vijf Griekse eilanden in het lijstje heb ik eerder al een uitgebreid reisverslag geschreven. Ik zet ze nog even in willekeurige volgorde voor je op een rijtje.

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

1. Lefkas

Lefkas dankt zijn naam aan de mooie witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Het is één van de Ionische eilanden en ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Natuurlijk kun je naar Lefkas voor de ultieme strandvakantie. Prachtige idyllische baaitjes in overvloed. Maar het eiland heeft meer te bieden. Huur vooral een auto en maak roadtrips over het eiland. Lefkas heeft één van de beste wegennetten van de Griekse eilanden. Met de auto beleef je het echte Lefkas. Prachtige routes dwars door het berggebied en lekker relaxen en wat eten en drinken aan mooie havenplaatsjes of stranden.

SNAPSHOTS #30/2015 | ENJOY! The Good Life

Lefkas is een walhalla voor watersporters. Het heeft de beste stranden om te surfen en ook zeilers doen het eiland graag aan. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor wandelaars en fietsfanaten. Leuke vakantieplaatsen zijn Vassilik, Nidri, Syvota en Poros. Vanaf Nidri gaan er diverse veerdiensten naar omliggende eilanden die zeker een bezoek waard zijn.

Hier lees je over onze reiservaring op Lefkas terug.

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

2. Samos

Samos heeft mij in vele opzichten verrast. Dit is veruit het groenste Griekse eiland dat ik heb bezocht. De sfeer is heel gemoedelijk en de locals heel vriendelijk en behulpzaam. Er is veel te zien en te ondernemen. Samos is een eiland waar je steeds weer terugkomt. De natuur kleurt het eiland steeds weer anders. Naast de mooie stranden en het natuurschoon zijn er veel leuke stadjes te bezoeken.

SAMOS, een eiland waar je terugkomt | ENJOY! The Good Life

En ook voor dit eiland kan ik je het huren van een auto alleen maar aanbevelen. Er is hier zoveel te zien en te ontdekken. Wil je tijdens je verblijf op Samos eilandhoppen naar één van de omliggende eilanden zoals bijvoorbeeld Fourni of Ikaria? Vanuit de haven van Samos-stad gaan veerdiensten naar omliggende eilanden.

Hier lees je over onze reiservaring op Samos terug.

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

3. Meganisi

Dit pittoreske kleine eiland is zeker de moeite waard om te bezoeken in combinatie met je verblijf op Lefkas. Vanuit Nidri gaan er veerdiensten naar diverse omliggende eilanden waaronder Meganisi. Op het eiland kun je met de plaatselijke busdienst van de ene naar de andere kant van het eiland. Het is maar een klein eiland en wordt voornamelijk aangedaan door watersporters. Wij vonden het superleuk om hier een dagje rond te struinen.

Hier lees je onze reiservaring op Meganisi terug.

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

4. Kreta

Kreta is een vrij groot en vooral heel toeristisch eiland. Als je daar van houdt ga dan vooral de rechterkant van het eiland bezoeken. Wil je meer het authentieke en ongereptere deel van het eiland zien, bezoek dan het linker deel van Kreta. Dat is wat wij deden. En hoewel ik niet al teveel verwachtingen had, heeft het eiland mij aangenaam verrast. Er zijn veel leuke plaatsjes te bezoeken en vooral heel veel mooie stranden.

I LOVE GRIEKENLAND OMDAT.... | ENJOY! The Good Life

Hier lees je onze reiservaring op Kreta terug.

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

5. Zakynthos

Een eiland dat veel te bieden heeft is Zakynthos. Op dit Ionische eiland vind je het welbekende shipwreck beach én de Caretta zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen. Ook op dit eiland heb je veel toerisme. Je kunt het opzoeken en daarmee minder van het echte eilandleven ervaren maar vooral een te gekke feestvakantie hebben. Maar je kunt het ook makkelijk uit de weg gaan. Een auto huren en het echte Griekse eilandleven beleven.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Als je een roadtrip het eiland rond maakt kom je op dit soort spectaculaire plekken.

Hier lees je onze reiservaring op Zakynthos terug.

Op zoek naar andere leuke vakantiebestemmingen? Misschien is dit een idee?

BLOEMENRIVI√ąRA, Itali√ę | ENJOY! the Good Life

 

¬†‚ô•¬†Bloemenrivi√®ra, Itali√ę

 

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

 

 ♥ Citytrip Viva Valencia

 

Rendieren en meer in Zweeds Dalarna | ENJOY! The Good Life

 

 ♥ Verrassend Zweden

 

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! the Greek Islands.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.