SENSAS SYRAH | ENJOY! The Good Life

THINGS I LOVE – SENSAS SYRAH

Deze week zet ik, in de nieuwe rubriek “Things I Love and use daily”, deze rode SENSAS CABERNET SYRAH op een voetstuk. Nothing fancy, gewoon een héúl lekker supermarkt wijntje. Maar hij draagt niet voor niets de naam SENSAS wat een afkorting is van sensationele wijn 🙂

SENSAS SYRAH | ENJOY! The Good Life

Nu hoor ik je hersenen toch enigszins zorgelijk kraken. “Drinkt zij elke dag?!” Ja, lieve mensen van het goede leven… deze dame drinkt dagelijks. Ga nu niet meteen folders opsturen van de AA want dat is niet nodig. Je moet in het leven proberen zoveel mogelijk dingen te doen waar je blij van wordt. Natuurlijk geen gevaarlijke dingen, je hoofd erbij houden en alles met mate maar voor mij is één glas rode wijn rond of tijdens etenstijd een absoluut geniet momentje. Wijn is fijn en goed voor de bloedsomloop. Mijn cardioloog heeft geen enkel probleem met mijn dagelijkse glaasje rood. Integendeel zelfs. Maar dat is weer een ander verhaal….

SENSAS SYRAH | ENJOY! The Good Life

Er zullen lezers zijn die hun neus ophalen voor deze wijn omdat hij redelijk betaalbaar is, best een hoog ‘slobber’ gehalte heeft óf omdat hij van de supermarkt komt. Dat moet ieder natuurlijk voor zich weten…. maar ik hoop dat ik je weet over te halen dit heerlijke rood toch eens te proberen. Want ook ik houd van een topwijntje op z’n tijd. Maar als je dat dagelijks drinkt is dat ook niet zo bijzonder meer en dan heb ik het nog niet eens over het budgettaire gedeelte. Maar ieder z’n ding….

SENSAS SYRAH | ENJOY! The Good Life

Wat kan ik over de wijn vertellen…. Ik ben niet zo’n wijnkenner. Het moet gewoon heel erg lekker zijn! Maar voor wie dat wel heel interessant vindt. De SENSAS is een houtgerijpte Cabernet Syrah uit de Zuid Franse Languedoc. Je proeft heel duidelijk de heerlijke aroma’s van vanille, bramen en rode bessen. Ondanks dat het een vrij jonge wijn is, is hij zeker niet wrang. Het is een robuuste, volle, rode, bijna paarse wijn die heel makkelijk wegdrinkt (té makkelijk!) Perfect voor een vrijdagmiddag borrel of bij rood vlees. Wat mij betreft past hij overal bij 😉 Santé!

Heb jij een favoriete rode wijn die ik zeker eens uit moet proberen? Laat het mij weten. Jouw tip is van harte welkom.


 SENSAS CABERNET SYRAH is verkrijgbaar bij de DEEN en VOMAR. Prijs: rond de 4 euro. Ook verkrijgbaar in handige kleine flesjes van 0,2 ltr. SENSAS heeft ook witte wijnen en rosé.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.