canon eos550 zij 2

Het is donderdag en dus tijd voor: Things I Love and use daily! Vandaag staat mijn Canon in de spotlight. Daar kan ik echt niet buiten. Hij is mijn beste vriend en ik sleep hem overal mee naar toe tot grote ergernis van mijn pubers. Mijn zoon vraagt de laatste tijd als wij iets gaan doen of ik ‘dat ding’ mee heb en de damespuber zucht hartgrondig als de CANON meegaat. Ze vinden het heel irritant dat ik het leven door een lens bekijk. Gemakshalve vergeten ze dat de damesachtige helft niets anders doet dan de hele dag zichzelf fotograferen, de zogenaamde ‘SELFIES’ en de kleine man naar het beeldscherm zit te koekeloeren. Maar een spiegelreflex of een smartphone is natuurlijk een heel verschil. DUHHHH….

THINGS I LOVE - MY CANON | ENJOY! The Good Life

De EOS 550D waar ik nu alweer een tijd mee fotografeer heb ik echt vervloekt in het begin. Ik was zo verknocht aan mijn oude EOS 300D waarmee alle plaatjes die ik schoot mij dat tevreden gevoel gaven. Dat was ik helemaal kwijt met de nieuwe. Ik had alweer foto’s gemaakt van de camera om hem op Marktplaats te gaan verkopen. Zo klaar was ik er mee. Maar zoals met veel dingen heeft het tijd nodig om te groeien en in dit geval tijd om naar elkaar toe te groeien. Mijn Canon en ik 🙂

THINGS I LOVE - MY CANON | ENJOY! The Good Life

Mijn eerste EOS lag overigens al jaren diep in het stof voordat ik de liefde voor het fotograferen ontdekte. Nooit keek ik er naar om. Ooit gekocht voor mijn bedrijf en daarvoor is hij heel veel gebruikt maar niet door mij. En zomaar ineens op een zondagochtend na het ontbijt haalde ik hem tevoorschijn en ben ik de ontbijtboel gaan fotograferen. Steeds vaker had ik de rust om met de camera te experimenteren en ging ik het fotograferen steeds leuker vinden.

Naderhand ben ik een aantal cursussen gaan volgen zoals een basis, vervolg en een culinaire fotografiecursus. Zonder succes overigens. Het fotograferen doe ik puur op het gevoel of eigenlijk doe ik maar wat en van al die theorie over diafragma’s, sluitertijden etc. etc. snap ik geen hout tot grote ergernis van de cursusleider en de bloedserieuze cursisten met hun kasten van camera’s en batterij aan lenzen. Ik heb er best wat van opgestoken maar ik doe gewoon graag mijn ding en vind het leuk om te experimenteren. Heerlijk vind ik het als ik in mijn eentje met het onderwerp en mijn camera ben en door niets of niemand gestoord kan worden. Op zoek naar het perfecte plaatje. Voor mij is dat zeker niet altijd een technisch goede foto maar een mooie compositie in verdomd briljant perpectief.

Nu is fotograferen een onderdeel van mijn werk. Op enkele foto’s na zijn alle foto’s hier op ENJOY! door mijzelf gemaakt. Dat leek mij, toen ik pas met bloggen begon, een onmogelijke opgave maar inmiddels draai ik daar mijn hand niet meer voor om. Zolang ik maar de vrijheid heb om zelf het onderwerp, de props en compositie te bepalen.

THINGS I LOVE - MY CANON | ENJOY! The Good Life

Deze ‘golden oldie’ kocht ik op Marktplaats voor een prikkie. Ik vind het een mooi object voor in huis. En een leuke gebruiksvoorwerp want ik kan er analoog mee fotograferen. Heel spannend om een foto te maken en niet meteen het resultaat te kunnen zien….

En zo komen de foto’s die ik van de camera maakte voor mijn advertentie op Marktplaats nog mooi van pas….. 🙂

ENJOY! your life in picts.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.