TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

BIOLOGISCHE TEMPRANILLO & PETIT VERDOT

Hoewel ik het hele jaar door graag rode wijn drink lijkt het in de herfst en winter nog lekkerder te smaken. Rode wijn heeft wel iets verwarmend, iets troostende bijna. Dat heb ik altijd wel een beetje nodig in deze tijd van het jaar. En hoewel ik eigenlijk toch nog vast blijf houden aan mijn favoriet, de Sensas, merk ik dat ik de laatste tijd behoorlijk vreemdga met deze heerlijke rode wijn en dat ik er graag een omweggetje voor maak, naar de Jumbo, waar deze wijn te koop is.

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

Krachtige, robijnrode wijnen met een kruidige smaak hebben mijn voorkeur. En dat is deze wijn. Het is een blend van de druivensoorten Tempranillo & Petit Verdot. Én hij is ook nog eens biologisch geteeld.

Tempranillo

De Tempranillo druif is een echte Spaanse druivensoort met een dikke schil. Hij is vroegrijp en kan als één van de eerste druivensoorten geoogst worden. Hij geeft volle, donkergekleurde, elegante wijnen met een lage zuurgraad en bevat veel tannine.

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

Petit Verdot

De Petit Verdot is van oorsprong een Franse druif en duikt steeds vaker op in Spanje. Hij behoort tot één van de beste druivensoorten. De druiven zijn klein, hebben een dikke schil en een heel laag rendement. De wijn bevat veel tannine waardoor hij lang houdbaar is. De oogsttijd is heel laat.

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

La Famille de Villa?

Deze wijn is afkomstig uit de Biologische wijngaarden en geselecteerd door La Famille de Villa. Ik kan daar helemaal niets over terugvinden dus ga gemakshalve maar vanuit dat hij door Jumbo zelf geselecteerd is. Je moet toch iets op die fles zetten wat indruk maakt 😉 Als het anders is hoor ik het graag. Voor mij maakt het niet zoveel uit want ik ben niet zo’n wijnkenner. Hoewel…. ik ongemerkt toch steeds geïnteresseerder raak in wijn en er daardoor toch al iéts van af weet.

Wel weet ik dat het een heerlijke wijn is die afkomstig is uit Spanje. Hij smaakt mij op elk moment goed maar schijnt nog beter tot zijn recht te komen bij geitenkaas en rauwe ham. Bij mij staat hij alweer lekker op temperatuur te komen en het wachten is op een ‘christelijke’ tijd om aan de borrel te kunnen gaan. Ik kijk er naar uit!

TEMPRANILLO & PETIT VERDOT | ENJOY! The Good Life

Voor de prijs hoef je deze wijn niet te laten staan. Hij is zowel in de winkel van Jumbo als online verkrijgbaar voor € 3,79 per fles. Probeer hem eens uit…. Ik ben benieuwd wat je van deze wijn vindt.

ENJOY! a nice glass of red wine.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.