ENJOY your Sunday

SUNDAYTIPS 9 juli 2017

De weekendtips stonden al klaar maar helaas was de site offline en het heeft even geduurd om deze weer op de lijn te krijgen. Dus houden wij over….. De zondagstips ūüėČ Zondag een saaie dag?! Nee hoor! √ďf je gaat heerlijk luiwammesen √≥f je trekt er nog even op uit voordat de werkweek weer begint. Geen idee waarheen? Er is genoeg te doen maar ENJOY! heeft een paar leuke uitstapjes geselecteerd. Hier komen ze…..

WEEKEND TIPS ijhallen

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is¬†ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt¬†kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur ‚ā¨ 1,30 per uur en een dagkaart is ‚ā¨ 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is ‚ā¨ 5,-¬†en slechts ‚ā¨ 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zondag 9 juli kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-Hallen, T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

wt zuid-kennemerland-landgoed-elswout

Ontdek landgoed Elswout, Overveen

Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de rijke geschiedenis van landgoed Elswout. Dit bijna 400 jaar oude landgoed staat bekend als de mooiste en best bewaarde buitenplaats van Nederland. Achter het poortgebouw van Elswout hebben door de eeuwen heen vele verhalen afgespeeld, met als decor de schitterende monumentale gebouwen en pronkstukken van rijke buitenplaatseigenaren. Je wandelt door de verschillende landschapsstijlen die typerend waren voor de 17e, 18e en 19e eeuw. Onderweg kom je langs eeuwenoude bomen en voor landgoederen typerende plant- en diersoorten, zoals stinzenplanten, vleermuizen en zelfs een geelvleugel ara. Kortom, deze wandeling is een feest voor je zintuigen!

 • Wanneer:¬†zondag 9 juli van 14-15.30 uur
 • Waar:¬†Buitenplaats Elswout,¬†Elswoutlaan 12a,¬†2051 AE¬†Overveen
 • Kost dat? ‚ā¨ 7,50 p.p.
 • meer info

weekendtips | ENJOY! The Good Life

KOFFERBAKMARKT, Wijk aan Zee

Wil je eens lekker opruimen? Verzamel dan je oude spulletjes, gooi ze in de auto en ga op de kofferbakmarkt staan. Wil je handige spullen voor een prikkie scoren of een pareltje vinden? Ook dan is een bezoek aan de kofferbakmarkt in Wijk aan Zee een goed idee.

 • Wanneer:¬†zondag 9 juli van 8-16 uur
 • Waar:¬†Dorpsweide, Wijk aan Zee
 • Gratis Toegang en wil je zelf verkopen ‚ā¨ 15,- per auto
 • meer info

FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

ZELFPLUK FRAMBOZEN EN BESSEN, Fruittuin van West, Amsterdam

Wat is er leuker dan met het gezin of vriendinnen je eigen fruit plukken, eitjes rapen en daarna een drankje en/of hapje doen in het Tuin Café? Dat kan in de Fruittuin van West. Zolang er genoeg rijp fruit hangt kan er geplukt worden. ENJOY! ging eerder al op pluktocht door de fruittuin. Je lees het verslag hier.

 • Wanneer:¬†zaterdag 8 en¬†zondag 9 juli van 10.30 – 18.00 uur
 • Waar:¬†Tom Schreursweg 48 in Amsterdam
 • Gratis Toegang (frambozen en bessen plukken kost ‚ā¨ 10,- per kilo)
 • meer info

Dit waren de tips van ENJOY! Ik hoop dat je ze leuk vond. Heb je zelf nog leuke tips voor zondag of een komend weekend? Mail het of laat het in de comments hieronder achter. Vinden wij leuk ūüôā

ENJOY! your weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.