SUNDAYSCHOOL, dé kindermode beurs

Deze week even geen modetrend, website, winkel of een merk in de spotlight, maar neem ik jullie mee naar de SundaySchool. SundaySchool is dé kindermode beurs van Nederland. En een super leuke beurs!

 

Het was voor mij de eerste keer dat ik deze heb bezocht en met veel plezier. Voortaan dus een vast onderdeel in mijn agenda. En zoals de naam het al aangeeft, vindt het plaats op de zondag. Dit keer wel op een hele warme zondag. En of het zo zou moeten zijn, was het thema BeachClub. Dus in een heerlijke zomerjurk op slippers loop ik zo het aangeklede terrein op!

De locatie

De locatie is ‘De Fabrique’ in Utrecht (Maarssen). Een oud terrein aan het water met daarop een verlaten fabriek; de perfecte plek voor de organisatie van evenementen en beurzen.

Bij binnenkomst staan er heel veel strandstoelen klaar om eerst buiten even een koffietje te nemen. Langzaam opstarten, maar daar heb ik op een beurs nooit zo’n rust voor. De nieuwsgierigheid naar leuke merken, mode en gadgets is groter dan de drang naar koffie. Dat doe ik later wel…

 

De fabriek bestaat uit verschillende ruimtes, die soms ook nog met elkaar verbonden zijn. Er hangt een heel creatieve sfeer. De stands waarin de kindermerken zich presenteren, komen allemaal prachtig uit tegen versleten muren en op oude betonnen vloeren. Een heel mooi contrast met al die vrolijke zomerse kleurtjes en het lieve gevoel dat kindermode met zich meebrengt.

 

De nieuwste zomermode hangt op hippe zwarte rekken en accessoires worden gepresenteerd in mooie kasten van staal met hout. Ieder merk maakt er wat persoonlijks van…. bijvoorbeeld door mooie verse bloemen, gekke ballonnen, fotografie en originele presentaties. Bij de babypoppen bevestigd aan de muur, heb ik wel een beetje mijn twijfels of dat nou echt leuk is. De setjes komen goed uit, maar ik vind het toch wel een beetje creepy.

Modeshow

Om 13:00 is er een modeshow, die in een speciale ruimte plaatsvindt. De show begint met de tune van Baywatch en er komt een hele leuke jongen in rood-oranje zwembroek wat verlegen het opgespoten strandje oplopen. Het is een klein stukje tot aan zijn lifeguard beach chair, waarin hij plaatsneemt. Daarna verandert de muziek en worden er in verschillenden groepjes kinderen, achter elkaar een paar prominenten merken gepresenteerd. Nu is het een goed moment voor een koffie of, om in het thema te blijven, een cocktail en zo al het leuks te bekijken. Via de beachbar waar veel bezoekers genieten van een lunch op zonnige het terras, loop ik de laatste
hal in.

Trends

Inspiratie opdoen! Er komen hele duidelijke trends op mij af. Olijfgroen ‘armygreen’ lijkt de basiskleur. Daarnaast zie ik veel felle tonen zoals roze en geel. De Deense merken haal je er zo uit, omdat zij een specifiek kleurgebruik hebben, met veel pastels daarin verwerkt. De Nederlandse merken daarentegen gebruiken veel sprekende kleuren.

Het dierenthema is bij de kindermode in ieder geval nog niet voorbij. Hele fijne en kleine pantertjes zie ik op bijna ieder rekje wel hangen. En een heus tijgerthema bij de badmode. Voor de meiden zijn er volop roesels, broderie en goudaccenten. Bij de boys zie ik veel capuchons, op sweaters en bij de anorak.

Helemaal op de hoogte van alle nieuwe items, stijlen en merken ga ik weer naar huis. Verder van mijn zondag genieten! Een goede combinatie zo…. een beetje mode en een beetje vrij. Over een week is de Modefabriek in Amsterdam op maandag. Daar heb ik wel wat langer de tijd voor nodig. Ik ben heel benieuwd wat daar allemaal te zien is….natuurlijk maak ik daar een verslag van en kun je dat lezen in één van mijn volgende blogs!

Dit artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Momenteel timmert zij lekker aan de weg met haar eigen mode adviesbureau én schrijft zij elke week een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine! Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

ENJOY! new trends in fashion

Beeld: Fashiøn by Martine

Wij zijn op zoek naar jou!
Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gast bloggers die artikelen willen schrijven over beauty, sport, mindfulness/happiness, wine&drinks en/of interieur. En ook een mannelijke redacteur zou zeer welkom zijn! Je hoeft geen literair schrijver te zijn. Als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com
Martine
Martine
http://www.enjoythegoodlife.nl

Comments are closed.