Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Struinen op de kofferbakmarkt in Heiloo

Je houdt er van of je vindt het een verschrikking. Struinen op een rommelmarkt. Ik ben er gek op, hoewel ik niet elk weekend tussen de rommel hoef te grabbelen. Maar zo af en toe naar een goed georganiseerde markt om een beetje struinen…. Daar kan ik best blij van worden. Zeker als ik mooi serviesgoed vind of iets decoratiefs voor in het interieur.

Kofferbakmarkt?

Op de kofferbakmarkt verkopen particulieren hun koopwaar vanuit hun kofferbak of rondom hun auto. De oorsprong van dit soort markten komt uit Engeland maar is in de jaren ’90 naar Nederland komen overwaaien. Omdat iedereen met een ander soortig mobiel komt en zijn koopwaar op zijn eigen manier presenteert is het een vrolijke, kleurrijke markt. De bezoekers snuffelen hier op hun gemakje rond en gaan op zoek naar dat ene bijzondere “koopje van de dag”. En… de markt is gratis toegankelijk

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Wanneer?

Kleding, schoenen etc.? Daar ren ik snel voorbij maar spulletjes uit grootmoederstijd, industriële items of gekke curiosa daar word ik wel licht hysterisch van. Morgen, zondag 7 augustus wordt er weer de leuke kofferbakmarkt in Heiloo gehouden. De afgelopen editie nam ik er een kijkje en neem jullie graag mee om een impressie te geven.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Tussen de hoge bomen

De kofferbakmarkt wordt gehouden op een groot veld tussen de hoge bomen, niet ver van het zwembad van Heiloo. Een perfect plekje waar meer dan honderd verkopers hun waren direct vanuit de kofferbak of op een kleedje voor de auto verkopen.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Opperbeste sfeer

Dat ik er was, was het prachtig weer en het sfeertje opperbest. Helaas was ik er pas later in de middag. Ik zeg helaas, omdat de mooiste items al vroeg in de ochtend van de markt gesleept worden. Maar ondanks dat vond ik dat er nog zat leuke spulletjes werden aangeboden.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Ik had mijzelf van te voren streng toegesproken om niet nog meer ‘rommel’ mijn huis in te slepen dus heb heel wat keren tot tien moeten tellen als ik weer eens iets moois zag voor in huis. Zoals het grote, oude Balinese houtsnijwerk dat geweldig zou staan als hoofdbord van mijn bed.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Of…. de Dinkytoys. Hoewel dat echte ‘boystoys’ zijn trekken die gekleurde oude autootjes altijd mijn aandacht. Nee!…. laten staan. Gelukkig gingen ze ook niet tegen weggeefprijsjes weg. En wat dacht je van deze goddelijke heren? Zou mijn droomman misschien hier tussen zitten? Ook die heb ik maar laten liggen voor een ander.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk kom je er ook heel lelijke dingen tegen. Althans…. dat vind ik. Ieder z’n smaak natuurlijk. Dus als je van dit soort trollen zoekt. Die zijn hier volop verkrijgbaar 🙂 En natuurlijk….. de groene krokodil!

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Toch pak ik weer zo’n geweldig autootje. Een knalrode Thunderbird.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Mede door het heerlijke weer heb ik deze leuke markt helemaal uitgekamd. Veel hebbedingen gezien maar gelukkig het meeste gelaten voor wat het was.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

Mijn vondsten?

Maar natuurlijk heb ik wel wat gekocht. Dit blik. Vraag mij niet waarom…. Hij riep mij gewoon om gekocht te worden en ik vond hem toevallig mooi. Hij heeft een plekje als boekensteun in de keuken gekregen om een stapel kookboeken op z’n plek te houden. € 2,- betaalde ik er voor.

Mijn andere aankoop is puur praktisch. Ik vind barbecueën best leuk maar vind dat echt mannenwerk. Ik raak al in paniek als ik bedenk wat ik met die kolen, aanmaakblokjes etc. moet. Met deze briketten/kolen starter is dat ‘piece of cake’. Niet dat ik het zelf heb geprobeerd…. Broerlief gaf een spoedcursus maar ik heb de rest van het BBQ gebeuren toch maar lekker aan hem over gelaten. Ik betaalde € 2,- voor deze nog hagelnieuwe briketten starter.

Gezellig dagje er op uit.

Wil je ook naar deze leuke kofferbakmarkt in Heiloo? Morgen vanaf 9 uur ben je welkom tot 15.30 uur. Combineer een bezoekje met de markt met een wandeling aan zee of in het bos. Leuke plekken om een hapje te eten zijn Melange7 in Heiloo of Het Ruiterhuys in Castricum/Bakkum. Zo maak je er een leuk dagje uit van. Have fun!

  • Wanneer: zondag 7 augustus en zondag 18 september van 9-15.30 uur
  • Waar: Evenemententerrein De Omloop, De Omloop 4 in Heiloo
  • Gratis Toegang
  • meer info

Wil je zelf ook eens verkopen op de kofferbakmarkt? Dat kan. Meld je dan aan via de website. Per auto betaal je € 10,-.

Struinen op de kofferbakmarkt | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your Sunday at the flea market.

Foto’s @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.