Storm op komst! | ENJOY! The Good Life

Storm op komst! 

Gisteravond reed ik naar huis in het licht van de volle maan. Geen zuchtje wind en louter sterren aan de hemel. Toen ik mijn auto parkeerde en naar de voordeur liep, viel het mij op dat er een serene stilte heerste. Zo’n stilte die je ook kunt ervaren als het sneeuwt. Zou dit de zogenaamde ‘stilte voor de storm’ zijn?

Al dagen is het een hot item. Storm Ciara is op komst. De eerste storm in Nederland die een naam krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaarlijk weer verhogen. In Groot-Brittannië en Ierland mag het publiek suggesties insturen voor namen. Om en om jongens of meisjesnamen. De populairste wordt gekozen. Er zijn geen namen die beginnen met de letters Q, U, X, Y en Z.

Code Oranje

Voor Ciara is code oranje afgegeven. We krijgen te maken met windkracht 9 en windstoten met een kracht van 11 beaufort. Langs de kust, waar ik woon, kunnen windstoten met een kracht van wel 140 kilometer per uur gaan komen. Vliegtuigen worden aan de grond gehouden vanmiddag en vanavond. Sportwedstrijden, evenementen en markten zijn afgelast. En het is niet handig om vandaag, met je aanhangertje, die leuk Marktplaats aankoop op te gaan halen. Kortom, het land is in rep en roer.

Als ik vanochtend wakker word, hoor ik gelijk dat het onstuimig weer is. Het waait al behoorlijk. De dakpannen klapperen op het dak en in de tuin waaien dingen om. Ik ben weer eens niet goed voorbereid merk ik. Tot nu was Ciara, voor mij niet echt een prioriteit.

Comfy

Zoals Cruijff ooit zei, heeft elk nadeel zijn voordeel. En het voordeel van deze storm is dat het ons afgeraden wordt om naar buiten te gaan, als het niet strikt noodzakelijk is. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Blijer kun je mij namelijk niet maken dan met een regenachtig en/of onstuimige zondag. Zonder schuldgevoel kunnen we dan ongegeneerd lang in bed blijven liggen. Gaan we ergens op de dag samen ontbijten en kruipen daarna op de bank om de laatste aflevering van ‘Wie is de mol’ terug te kijken. Als het een beetje meezit nog met slaperige hoofdjes, warrige kapsels en in een comfy huispak.

Dit stormbetoog moet ik echter nu abrupt beëindigen want er begint buiten, ‘as we speak’, te veel om te donderen. Ik ga de pubers mobiliseren en het tuinmeubilair, de parasol, potten en ander tuinprullaria toch nog maar even snel in de garage zetten. Als ik nog ergens een plekje kan vinden, tussen alle bende die er altijd in geflikkerd wordt. En de pubers moeten nu toch ook maar eens hun rondslingerende fietsen binnen gaan zetten, om te voorkomen dat het ongeleide projectielen gaan worden. Mijn kuikens houd ik vandaag het liefst op stok en wij gaan ons klaarmaken voor een tête-à-tête met Ciara vanmiddag.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

persoonlijke column | ENJOY! The Good Life

 

 

Ik heb teveel spullen. Ben ik een hoarder?

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Header Wiljo Meijnhout

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.