STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron

STOCKHOLM STREET STYLE

Jawel…. een artikel over mode. Dat zie je niet vaak op ENJOY!. Simpelweg omdat ik helemaal niet met mode bezig ben. Ik vind het leuk om er verzorgd uit te zien maar ik grijp heel snel naar iets gemakkelijks met een vleugje klassiek. Momenteel ben ik helemaal verzot op de makkelijk zittende kleding van Studio Anneloes. Vest erover, sneaker eronder en gaan. En ook om thuis te werken is dat, op mijn jachtpak na, mijn favoriete outfit.

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron: (l) (r)

Als ik hier in Nederland rondloop zie ik zelden iets waarvan ik direct naar de winkel wil rennen om het te kopen. Niet dat de Nederlandse vrouw geen verstand van mode heeft. Zeker niet! Maar het spreekt mij gewoon niet aan. Zoals de scheuren in de broeken. Ik zal vast de enige zijn die dat echt heel stom vind. Het is net of iedereen hetzelfde ongeluk heeft gehad en met wat kleerscheren er vanaf gekomen is. Maar zoals gezegd…. Ik heb er geen verstand van 🙂

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron: (l) (r)

Allemaal mooie mensen

Maar onlangs was ik in Stockholm . En boy!!! Daar keek ik mijn ogen uit. Iedereen ziet er daar te gek uit. De damespuber en ik wilde iedereen wel aanklampen om te vragen waar ze die waanzinnige kleding vandaan hadden. Het lijkt ook wel of er in Stockholm alleen maar über knappe mensen wonen. Van jong tot oud. Ze hebben dé look.

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron: (l) (r)

Zweedse merken

En waar ik in Nederland gillend de winkel uitren, als ik die al in ga, want ik ben een echte internet shopper. In Stockholm was het een waar feest. Als kakkerlakken schuimden we de winkels af en het is dat ik ‘on budget’ was want ik had er helemaal los kunnen gaan. Natuurlijk is het kwijlen geblazen bij de mooie merken als Filippa K, Acne Studios, COS, Dagmar, By Marlene Birger, Hunkydory, Bruuns Bazaar maar je kunt ook leuk budget shoppen bij Monki, H&M en Bikbok.

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron (l) (r)

Scandinavian style

De stijl zou ik omschrijven als sober, stijlvol en sportief.  Je ziet weinig prints en veel grove knitwear. Dat laatste is niet zo vreemd want het is er heel erg koud. Wij waren er half oktober en toen liep iedereen al dik ingepakt met mutsen, sjaals en handschoenen. De kleuren zijn overwegend lichtgrijs, antraciet, roomwit en zwart. En opvallend veel blouses onder truien. Grote oversized driekwart of lange jassen met enorme sjaals.

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good LifeBron: (l) (r)

Nieuw seizoen

Wij zijn zeker geïnspireerd geraakt door deze stijl en we verheugen ons er dan ook erg op, om van de zomer weer terug te gaan om te kijken hoe de Zweden er bij mooi weer bijlopen. Vast weer stunning!!

STOCKHOLM STREET STYLE | ENJOY! The Good Life Bron

Ben jij weleens in Stockholm of een andere grote Scandinavische stad geweest? En viel jou deze ‘Nordic stijl’ ook op? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt…..

Ook zin om over mode te schrijven? Wij zijn nog op zoek naar gastbloggers die éénmaal per maand een blog over mode en/of beauty zou willen schrijven. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com 

ENJOY! Scandinavian fashion

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.