STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA

Afgelopen jaar was ik in Valencia. Een stad waar ik geen verwachtingen van had maar die mijn hart gestolen heeft en waar ik zeker nog een keer naar toe zou willen gaan. Destijds schreef ik er dit reisverslag over en een review over de Mercado Central en die geweldig hotspot aan zee, La Más Bonita.

Ciudad de las Artes y Ciencias

Een bezoek aan de Ciudad de las Artes y Ciencias, zoals de Stad der Kunst en Wetenschappen in Valencia genoemd wordt, is een must. Dit is een heel bijzonder stukje Valencia dat je al vanuit de lucht kunt aanschouwen als je op de stad aanvliegt. Het is een enorm contrast met de rest van Valencia en je zou denken dat het de stad afbreuk doet. Maar niets is minder waar. Het is even een omschakeling maar gek genoeg gaat dit futuristische deel prima samen met het historische Valencia.

Het is een enorm complex van verschillende gebouwen, die inmiddels de iconen van de stad zijn. Een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava en Félix Candela. Hier is cultuur, vrijetijdsbesteding en genieten samen met familie en vrienden op een heel bijzondere manier samengebracht in ongeveer twee kilometer van oude bedding van de rivier de Turia.

Het complex is overweldigend en je hebt echt even tijd nodig om dit op je in te laten werken. Het is een heel aparte stad binnen Valencia en bestaat momenteel uit zes onderdelen. Van een park tot een discotheek en een museum tot een aquariumpark en meer. Je kunt het hele complex gratis bezoeken en tussen de gebouwen door wandelen. Maar je kunt natuurlijk ook de verschillende bouwwerken bezoeken. Je kunt hier afzonderlijke toegangskaartjes krijgen of combinatietickets. 

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Museo de las Ciencas Príncipe Felipe

Dit wetenschapsmuseum heeft als motto “verboden niet aan te raken” Het is verboden NIET aan te raken, NIET te voelen en NIET te denken. Het biedt verschillende interactieve tentoonstellingen over technologie en wetenschap. De benedenverdieping, waar een tijdelijke tentoonstelling is kun je gratis bezoeken. Hier bevinden zich ook een aantal winkels, toiletten en een restaurant. Voor de rest van het museum, waar je kunt experimenteren met technologie, heb je een toegangskaartje nodig. Het museum is ook leuk om met kinderen heen te gaan.

 • Toegang: Deels gratis en voor de rest van het museum € 8,- per volwassenen en € 6,20 voor kinderen en 65+
 • Openingstijden: Hoogseizoen van 10-21 uur, laagseizoen 10-18 uur
 • Voor meer info en tickets

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

El Hemisfèric

Dit gebouw wordt ook wel “Het Oog” genoemd vanwege de vorm die lijkt op het menselijk oog. Het gebouw is omringd door water en geeft, als het licht goed is of in de avond, een prachtige weerspiegeling in het water. L’Hemisfèric is een IMAX 3D bioscoop met een beeldscherm van 900 meter dat de bezoekers bijna omhult. Dagelijks worden hier verschillende films vertoond, grotendeels educatieve documentaires van 45 minuten. Je ontvangt bij de ingang een 3D bril waarmee je de taal van de film kunt wijzigen. Je bekijkt de film vanuit een comfortabele ligbank. Eénmaal per dag is er een film speciaal voor kinderen.

 • Toegang: € 8,80 voor volwassenen en € 6,85 (kinderen, 65+)
 • Openingstijden: van 10-20 uur afhankelijk van de films die vertoond worden.
 • Voor meer info en tickets

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Oceanogràfic

Het grootste aquarium van Europa vind je hier. In zeven verschillende ruimten kun je 45.000 verschillende exemplaren van 500 diersoorten bewonderen. Zoals dolfijnen, haaien, walrussen, zeehonden, pinguïns, Beluga walvissen etc. En er is een dolfinarium waar dagelijks shows gehouden worden. Een leuk uitstapje voor jong en oud waar je zeker een halve dag voor uit moet trekken. Je kunt ook een kijkje achter de schermen krijgen of een verzorger voor een dag worden en wil je nog  meer spanning en sensatie? Dan kun je gaan zwemmen met de haaien.

 • Toegang: € 29,10 voor volwassenen en € 21,85 (kinderen, 65+)
 • Openingstijden: 10-18, 10-20 of 10-01 uur afhankelijk van het seizoen.
 •  Voor meer info en tickets

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

L’Umbracle

Het Umbracle is een immense tuin die bestaat uit een openluchtdiscotheek en een meer dan 17.000 m2 grote tuin waar je vrij kunt wandelen en kunt genieten van palmbomen, bloemen en planten uit het Middellandse Zeegebied. Rondom het Umbracle zijn diverse exposities te zien en in de zomer is een terras en is ook de openluchtdiscotheek geopend.

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Palau de les Arts Reina Sofia

Voor muziekliefhebbers is een bezoek aan het Operagebouw de moeite waard. Het gebouw is te bezoeken maar nog specialer is het een voorstelling bij te wonen van een opera, zarzuela, concert of ballet.

 • Toegang: Afhankelijk van de voorstelling
 • Openingstijden: Afhankelijk van de voorstelling
 •  Voor meer info

STAD DER KUNST EN WETENSCHAPPEN, VALENCIA | ENJOY! The Good Life

Agora

Het laatst voltooide gebouw van de Stad der Kunst en Wetenschap is Agora. Dit is een multifunctionele ruimte waar exposities, concerten en congressen georganiseerd worden. Dit gebouw is enkel toegankelijk tijdens evenementen en kan daarbuiten niet bezocht worden.

Wij hebben een heerlijke middag gehad in dit overweldigende complex. Mocht je Valencia ook bezoeken dan hoop ik dat je iets aan deze tips hebt en ken je iemand die binnenkort naar Valencia gaat? Geef ze deze tips en deel het uitgebreide Viva Valencia reisverslag.

Op zoek naar meer info over Valencia? 

Like a local: Market Central, Valencia | ENJOY! The Good Life

 

  Like a Local: Mercado Central, Valencia

 

CITYTRIP VIVA VALENCIA | ENJOY! The Good Life

 

 

  Citytrip VIVA VALENCIA

 

VALENCIA: LA MÁS BONITA | ENJOY! The Good Life

 

  Hotspot Valencia: La Más Bonita

 

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! Valencia 

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.