SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS

Dit heerlijke receptje is van de damespuber. Pubers zijn de hele dag op zoek naar eten en als al het snoep, chips, koek, crackers, toastjes, wraps, noedels etc. op zijn, dan gaan ze eieren bakken. Het overgrote deel van wat ze maken wil ik niet met jullie delen want dat ziet er allesbehalve smakelijk uit maar dit is wel een blijvertje. Ook voor deze pubermoeder.

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

Vakantietijd

Het voordeel van de vakantie is dat wij hier in huize ENJOY! heerlijk in de ‘laid-back’ modus staan. We doen allemaal lekker waar we zin in hebben en in het tempo dat ons aanstaat. Momenteel ben ik de derde puber in huis want ik ben ook niet vooruit te branden en lig overal rond te hangen met mijn been omhoog. Niet omdat ik dat wil maar omdat het niet anders kan met een been in het gips. De pubers zorgen de afgelopen weken dan ook regelmatig voor voedsel. En dat doen ze niet onverdienstelijk ūüôā

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

Lunch of lichte maatijd

Deze omelet, waar zelfs wat spinazie doorheen zit, (een unicum te noemen want als ik ‘normaal’ gesproken spinazie op tafel zet gaan er twee kokhalzen) is een heerlijk lunchgerecht. Of perfect voor een lichte maaltijd als je er nog wat salade bij serveert. Heel makkelijk en snel klaar te maken!

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

Ingredi√ęnten (2-p):

  • 4 eieren
  • 2 handjes verse, gewassen bladspinazie
  • roomkaas (naturel)
  • 8 sprieten bieslook
  • 2-4 plakken gerookte zalm
  • peper en zout

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

  1. Hak de bladspinazie fijn en bak deze in wat olie in de pan. Kluts ondertussen de eieren, breng op smaak met peper en zout. Voeg dit bij de spinazie in de pan.
  2. Bak de spinazie omelet in 5 à 10 minuten gaar op een laag vuur met de deksel op de pan. Laat de omelet iets afkoelen voordat je de vulling er op gaat doen. Snijd in de tussentijd de bieslook fijn.
  3. Leg de plakken zalm op de omelet, verdeel de roomkaas hierover en strooi de bieslook er op.
  4. Rol de omelet voorzichtig op. De omelet is behoorlijk machtig en dus genoeg voor twee personen.

Ook koud is deze omelet heerlijk en dus een perfect gerechtje voor de picknick.

SPINAZIE OMELET MET ZALM EN ROOMKAAS | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar andere lunch- of zomer gerechten? Misschien is dit een idee?

Caprese plaattaart met geroosterde tomaten | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Caprese plaattaart met geroosterde tomaten

 

Rode bieten haringsalade | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Rode bieten haringsalade

 

SASHIMI BOWL ZALM EN AVOCADO | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Sashimi bowl met zalm en avocado

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your omelet.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.