De komende 5 dagen ga ik geen cent uitgeven.

Als je terugkomt van vakantie is het altijd weer even slikken als je het banksaldo na 10 dagen weer onder ogen durft te komen. Je geeft altijd meer uit dan de bedoeling was en om eerlijk te zijn zou ik niet op vakantie gaan als ik de knip dicht moest houden. Maar toch was het weer even slikken….

Dat is echter niet de echte reden van deze ‘spending cleanse’. Ik geef namelijk veel te makkelijk geld uit. Soms weet ik niet eens waar het geld blijft. Je pint vijftig euro en de volgende dag is het verdampt. Als je dan probeert te bedenken waaraan het is opgegaan kan ik de vijftig euro niet kloppend maken. En waar ik het wel van weet zijn het vaak dingen die niet direct noodzakelijk zijn.

Ga je naar de supermarkt en kom je thuis met het zoveelste pakje roomboter en kak….je had nog twee pakken crackers liggen zie je bij thuiskomst met pak drie. Het ergste is dat ik met een lijstje de supermarkt in ga en dan evengoed met van alles en nog wat eruit kom die er niet opstonden. Af en toe let ik op de kleintjes en koop ik weer van alles bij het Kruidvat 3=2, 2=1 etc. Met het gevolg dat het huis dichtslibt met pakken toiletpapier, wasmiddel, dozijnen tandpasta etc. Gekkenwerk…..

Deze ‘spending cleanse’ lijkt mij een enorme uitdaging. Ik heb het ooit een dag geprobeerd. Op een zondag, dat leek mij te doen. Dat ging de hele dag prima tot ik zonder er bij na te denken in een webwinkel van alles en nog wat in mijn mandje had gesleept en ik op de knop bestellen wilde drukken en mij rotschrok…… Ik was gewoon weer geld aan het uitgeven. Ik heb toen de volgende dag maar op bestellen gedrukt 🙂 Ik werd mij er wel bewust van dat het best lastig is om geen geld uit te geven. Dus vijf dagen gaat pittig worden.

Het begon vanochtend al toen de kinderen riepen dat ik tandenborstels moest kopen want die van hun hadden ze in Italia laten liggen. Kan niet! Mama geeft geen geld uit deze week!!!! Ik kon niet op begrip rekenen maar de pre-puber vond nog een pak opzetborsteltjes. Ooit gekocht bij diezelfde Kruidvat. Opgelost….. misschien valt het toch nog mee met die uitdaging….. MAM!!!! ik moet nog op school trakteren voor mijn verjaardag….. wil je even chips kopen vandaag…… slik…. ehhhhh schatje, mama gaat geen geld uitgeven piep ik….. Hoe ga ik dit oplossen….. Iemand een suggestie?

 • Avatar
  Lisa

  Hahah ik ben heel erg benieuwd of dit je gaat lukken! Sterkte! 😉

  mei 12th, 2014 12:28
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.