SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020

De Snapshots heb ik weer verzameld en samen met jullie kijk ik nog even terug op de afgelopen twee weken. Hoogtepunt was ons tripje naar Kopenhagen. Wat was het leuk! Kijk je met mij mee?

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

De vriezer moet nodig ontdooid worden dus moet hij leeg gegeten worden. Dan komen er dit soort heerlijke gerechten uit tevoorschijn. Nasi Goreng met Rendang.

Dit is een favoriet van ons de laatste tijd. Zoete aardappeltaart met spinazie en geitenkaas.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber had vakantie. Samen even een hapje doen bij Bafoer. Waar ik overigens altijd hetzelfde neem: Geitenkaas salade. Omdat die daar erg lekker is en het nog enigszins gezond is.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Een lijstje met wat we allemaal kunnen gaan doen en zien in Kopenhagen

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik bedacht mij ineens dat ik dit leuke boek heb van Kopenhagen. Even lekker in gebladerd om alvast in de stemming te komen.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

 

In de rubriek ENJOY! Books schreef ik een recensie over het boek van Lonneke Lodder. Het leven is te kort om op kantoor te zitten.

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Voordat we naar Kopenhagen gaan, alle verse groenten nog even opmaken. Ik grilde de groenten en maakte er daarna een vegetarische lasagne van.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik heb een zwak voor leuke bordjes. Met name om ze aan de muur te hangen. Ik kom nu muren tekort om ze allemaal op te hangen. Deze twee kleine schatjes komen van H&M.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik bestelde borden hangers bij de Dille en Kamille. De keuken kon ik nu eindelijk af stijlen met bordjes aan de wand. Hoewel ik alweer het één en ander heb gewijzigd. Rechts is toch leuker naar mijn idee. Een spijker in de muur rammen bleek hier niet effectief. Ik sloeg het stucwerk en mijn net vers geschilderde muren stuk. Gelukkig was een vriend zo lief tijdens onze vakantie de bordjes degelijk met spijker en plug op te hangen. Thanks!!!

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Om te voorkomen dat overal in huis monsters en behang samples rondslingeren, bewaar ik alles handig in mijn Bullet Journal.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Voordat ik vertrok naar Kopenhagen maakte ik het fashion artikel klaar van Martine.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

En het heerlijke roadtrip artikel van Jan. Meestal is het niet nodig en bedenk ik de dag van te voren of dezelfde dag wat ik ga publiceren. Maar als ik een paar dagen weg ben, zoals naar Kopenhagen en van de week naar Lissabon, plan ik de artikelen vooraf in. De publicatie gaat dan vanzelf.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Koffertjes gepakt en op naar Schiphol waar we nog tijd genoeg hadden om lekker te lunchen en wat te drinken bij de Starbucks.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Op naar Kopenhagen!

Die pubers zijn heel handig op reis. Ze zijn helemaal thuis in apps voor van alles en nog wat. Zoals de route plannen en het openbaar vervoer regelen.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

We hadden een appartement in Kopenhagen geboekt via Airbnb. Op zich een geweldig appartement, maar er bleek onderhoud gepleegd te worden aan de water leidingen of iets dergelijks, dus we hadden geen enkele dag water, of warm water als we wilden douchen. Dat was een niet zo fris, of té fris begin van de dag.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

De eerste avond aten we bij een ietwat gedateerd Italiaan restaurant. Maar man, wat was het eten daar goddelijke lekker!

Ik stond eens op de foto, dat mag ook wel in de krant. Was nog een behoorlijke uitdaging denk ik, want het stormde gigantisch.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Het was de laatste dagen in Kopenhagen zulk slecht weer dat ik geen camera mee kon nemen en ik aangewezen was op fotograferen met de iPhone. Gelukkig hebben de pubers de laatste modellen, dus kwamen er toch nog wat toonbare kiekjes voor het artikel. Toch blijf ik de foto’s die ik met mijn oude Canon spiegelreflex camera maak, het allermooist vinden.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Brunchen en chai latte drinken was onze favoriete bezigheid. Zie je die kaarten op de voorgrond? Het zijn gratis ansichtkaarten die je soms in horeca gelegenheden vindt. Ik verzamel ze sinds kort. In Kopenhagen heb ik er best veel gevonden.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef er al over in het artikel over Kopenhagen gister. Vaak zag je voor winkels, restaurants en koffietentjes kinderwagens geparkeerd staan. Meestal met een slapend kind erin. De ouders genieten binnen van hun hygge moment. Als Scandinaviërs dit lezen, ben ik wel benieuwd naar het verhaal hierachter.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Tivoli was zo leuk!

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Thuisgekomen ging ik op zoek naar het poster dat in het appartement hing. Ik heb nog een plekje daarvoor in gedachten.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

We namen onze mokken in gebruik. We kochten voor elkaar, als souvenir in Kopenhagen, een mok van Royal Kopenhagen. Het is de fluted cotrast beker van de Deense ontwerper H.C.Gjedde.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Een maaltje bij de televisie. Moe uit mijn werk en dan heerlijk met een bord op schoot op de bank ploffen.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik moet heel nodig nieuwe gordijnen. Ik kan maar geen beslissing nemen wat het nu moet gaan worden. Het worden waarschijnlijk toch rolgordijnen. Die vouwgordijnen ben ik nu weleens klaar mee. Samen met de damespuber ging ik naar de Kwantum. Daar is veel keus en het is nog enigszins betaalbaar. Binnenkort komt er iemand thuis om de boel op te meten.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

En dan ben je in de Kwantum…. Daar zie ik zoveel leuke spullen altijd. Helemaal verliefd op deze prachtige rotan tuinbank. Ik krijg weer helemaal zin in het tuinseizoen. Wat hebben ze leuke dingen voor in de tuin!

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Nagenieten van Kopenhagen.

SNAPSHOTS week 8 en 9/2020 | ENJOY! The Good Life

Het was Fettisdagen. Om te vieren dat de vastentijd erop zit vieren de Scandinaviërs dat met Semlor broodjes. Het recept deelde ik op ENJOY!

Ik ben een ongelooflijke fan van Floortje Dessing en het programma Floortje aan het einde van de wereld dat zij maakt. Heel blij ben ik dan ook met een nieuw seizoen waarin zij terug gaat naar een aantal bestemmingen aan het einde van de wereld. Heel indrukwekkend is de eerste aflevering over Maggie. Onvoorstelbaar wat een leed zij te verwerken heeft gehad, maar wat prachtig dat ze zoveel moois heeft kunnen verwezenlijken. Diep respect voor deze vrouw! De aflevering kijk je hier terug. Als je dat nog niet hebt gedaan, doe het dan zeker. Het maakt je weer even bewust waar het om gaat in het leven.

Dit was het Snapshot overzicht weer. Ik hoop dat je het leuk vond. Als je dit leest, zit ik in het vliegtuig op weg naar Lissabon. Een paar dagen alleen op stap, samen met wat gelijkgestemden en ik heb er zin in!

ENJOY! your week

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.