SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 7/2019

Dat was het weekje wel. Niet dat er zoveel bijzonders gebeurde, maar het mooie weer bracht veel teweeg. Gisteren schreef ik al over die spagaat. Een kabbelend weekje waarin ik weer eens vergat foto’s te maken dus de Snapshot oogst is karig deze week. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Er lag al een tijdje een broccoli te gillen om op gemaakt te worden. Ik ging op zoek naar een recept met deze groene gezonde groente. Het werd deze pasta met vegetarische balletjes van Feel good by food. Op zich een superlekker recept, maar de volkoren spaghetti die ik had vond ik niet lekker en ook de kant en klare vegetarische balletjes smaakten naar karton. Ik ga het zeker nog eens maken, maar dan met een andere lekkere volkoren pasta en gewone gehaktballetjes of zelfgemaakte vegetarische balletjes.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

De laatste tijd gaat het er hier met de pubers nogal heftig aan toe. De Albert Cuypmarkt is er niets bij. Ik vind hun vervelend en egoïstisch en zij vinden mij zeuren. Ik probeerde het ijs te breken, maar het heeft niet echt geholpen. Het was een heftig weekje.

 

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Ook een kleine draak moet af en toe geknuffeld worden. Onze Moody White Cat is weer goed op dreef want de jongenspuber is zomaar in zijn teen gebeten, de damespuber kreeg een chagrijnige snauw en ik werd ‘out of the blue’ in mijn arm gebeten. Normaal gesproken doet hij mij nooit wat. Hij kijkt wel uit want ik ben zijn broodvrouw. Maar nu ik met de ‘beensituatie’ vrijwel geen eten meer geef ben ik ook de Sjaak.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Op You Tube Premium kwam ik deze grappige serie tegen. Tot op zekere hoogte heel herkenbaar. You Tube Premium kun je overigens gratis bekijken.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Voor de lunch maakte ik een salade van kropsla, tomaat, gekookte eitjes, avocado, tonijn, olijfolie, peper, zout en balsamico azijn.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Het gips ging eindelijk eraf. Ik had mijn tweede schoen al meegenomen want had gehoopt het ziekenhuis uit te mogen tippelen. Helaas moet ik nog vier weken dit afzichtelijke gevaarte dragen. Ergens wist ik het wel want ik zou 12 weken in het gips moeten, maar het was toch een behoorlijke tegenvaller. Met mijn schoen in de hand ging ik dus weer huiswaarts. Niet op wintersport, maar toch de skischoen aan.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

En dus zat ik weer op mijn vertrouwde plekkie te tikken. Been op een krukje, laptop op schoot….

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Ook de bloemkool moest op. Ik maakte dit goddelijke gerechtje van Half Baked Harvest. Een Indian Coconut Butter Cauliflower. SUPERLEKKER!

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Het werd ineens prachtig weer. Ik zweette zowat de tent uit want de kachel staat hier vrijwel altijd hoog. Kachel uit en lekker de tuindeur open. Even luchten die hap.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Twee keer per week koken de pubers. En het liefst met spullen die wij in huis hebben zodat ze geen boodschappen hoeven te doen. We hadden zoete aardappels, spinazie, geitenkaas en mozzarella en dat werd deze heerlijke ovenschotel. SUPERLEKKER! Ik weet niet precies welk recept zij hebben gebruikt, maar dit recept van It’s a Food Life lijkt erop. Afgelopen week deelde ik ook nog een heerlijke vegetarische lasagne op ENJOY!

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Volgende dag nog een leftover voor mijn lunch in het zonnetje. Had gelijk een roodborstje en rode pipo neus te pakken.

Ik wilde de weekendtips maken, maar de website ging ineens op tilt. Normaal schiet ik dan ook helemaal in de stress. Dit keer hield ik het zelf ook gelijk voor gezien. Het werd toch prachtig weer. Iedereen weet dan prima wat te doen. Deze leuke schilder workshop houden jullie dus nog even tegoed. Komende vrijdag weer de Snapshots.

BINNENKIJKEN: Nieuwe eetkamerset | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week kon je overigens even binnenkijken bij ENJOY!

  Op Facebook deelde ik deze grappige conversatie tussen een ouder en een leerkracht. Ik geloof ook echt dat het er tegenwoordig zo aan toe gaat. Petje af voor alle leerkrachten. Niet alleen heb je kinderen met diverse labels als ADHD, ADD, Dyslectie, Autisme, Hoog Sensitief, allergieën etc. Je krijgt er ook nog eens de ouders bij. Die lijken mij het ergst.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Gisteren werkte ik de Bullet Journal bij en maakte gelijk een weekmenu. Op donderdag en zaterdag na want dan koken de pubers.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Het tijdschrift van Loods 5 wilde ik bij het oud papier doen, maar er stonden zoveel mooie foto’s in dat ik het magazine helemaal ontleed heb. De plaatjes kan ik nog gebruiken in de Bujo en het ‘full page’ beeld is leuk om in lijstjes te doen voor in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Waar laat je al die losse plaatjes dan? Ik maakte een envelop achterin de Bujo. Ik gebruik momenteel overigens de Bujo van de Action.  Op zich een prima Bullet Journal, maar ik vind het papier toch iets te stug, de puntjes te dik gedrukt en de lijnen lopen niet altijd recht. De volgende keer toch weer mijn geliefde Leuchtturm1917.

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Eigenlijk wilde ik in mijn Bullet Journal wat doelen stellen voor 2019. Ik ben niet verder gekomen dan kleine doelstellingen. De grote doelen kwamen er niet echt uit. Ik hoor ze wel galmen af en toe, maar ik ga er nog niet voor. Binnenkort nog maar weer eens voor gaan zitten want het helpt wel om het op papier te zetten. Dan blijft het actueel en het is ook leuk om na een jaar te kijken welke doelen geslaagd zijn. Stel jij jezelf doelen? Of leef je puur op gevoel?

SNAPSHOTS WEEK 7/2019 | ENJOY! The Good Life

Het weekend sloot ik af met een film die ik samen met de jongenspuber keek. The Revenant (Netflix). Ik heb het grootste deel van de film met mijn handen voor mijn ogen gezeten. Ik kan niet tegen zoveel narigheid. ’s Avonds keken we nog met z’n allen “Wie is de Mol” en “De Luizenmoeder” terug.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Deze week hoop ik dat ik wat makkelijker uit de voeten kan met de Walker. Het is vakantie voor de jongenspuber dus dat grote lijf van hem zal ik hier wel regelmatig voorbij zien schuiven op zoek naar eten. Jammergenoeg kunnen we niets ondernemen want ik mag met de Walker niet autorijden. Wat zijn jullie plannen voor deze mooie week?

ENJOY! your week.

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  lieven
  http://snapshots%20week%207.

  goeie moed jose veel sterkte met jou voetje , ik steun jou ah je hebt een walking boot on en je teentjes zitter er helemaal in kan je misschien een foto maken uploaden met je walking boot en je tenen eruit ik denk dat het een mooie foto zal zijn , ik hoop dat je een foto kan uploaden met je teentjes uit jou walking boot please xxxx liefs lieven.

  februari 18th, 2019 17:34
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.