SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 6/2018

Het was een week van ziekenhuisbezoek en zorgen om mijn been. Maar gelukkig maakte we er ook nog iets leuks van. Samen met jou kijk ik, zoals elke maandag, even terug op afgelopen week. Hier komen de Snapshots…..

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik begon de week met een bezoek aan het ziekenhuis voor wondcontrole. Gips er weer af en wat daaronder vandaan kwam baarde toch wel wat zorgen. Na wat onderzoek blijk ik een lastig te bestrijden bacterie te hebben opgelopen. De nietjes moesten ook verwijdert worden. Kortom het was verre van feest op de gipskamer.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik heb even een stuk been geamputeerd want jullie zitten niet op Frankenstein wonden te wachten…. Toen ik eindelijk dacht klaar te zijn en er weer nieuw gips omheen ging zag ik dat ze bij de wond aan de rechterkant helemaal vergeten waren de krammetjes eruit te halen. Moest ik nog een keer mijzelf vermannen. Broerlief zat in de wachtkamer want die trok het ff niet 😉 Ik werd naar huis gestuurd met drie antibioticakuren die ik voor 6 weken moet slikken. Ik was toch wel in lichte paniek geschoten. Stel dat ik de bruiloft van mijn vriendin moest missen deze week of dat mijn been eraf moest. Het werd steeds groter in mijn hoofd.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Eens geen wit gips….. Code rood.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Even een pluim voor mijn apotheek. Die regelen alles perfect. Toen ik thuiskwam werden alle medicijnen keurig bezorgd en belden ze nog even het pakketje na om alles even door te nemen. Ik ben echt super tevreden met hun. Nooit gedoe, top service, vriendelijk en maken het medicijngebruik allemaal makkelijker door het verzorgen van de baxterrol en hebben een kluis waar mijn medicijnen in liggen. En dat is fijn want ik kom er altijd op de meest onmogelijke momenten achter dat mijn pillen op zijn. Heel  blij met ze! Mag ook weleens gezegd worden.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

En zo is het maar net. Het letterbord even veranderen want er stond nog een kersttekst op.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

You love it or you hate it. Ik denk dat de meeste lezers het laatste hebben. Ik vind het heel lekker. Panharing.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten een enorme schnitzel. Normaal gesproken eten we twee schnitzels met z’n drieën in het kader van minder vlees eten. Maar de jongenspuber was afgelopen week op wintersport dus hadden we ieder zo’n enorme lap vlees. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje ‘to much’. Daarbij gewokte spinazie met ui, knoflook en geitenkaas en gebakken champignons met ui en tijm.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had van mijn broer en schoonzus bloemen gekregen. Ik word dus echt heel gelukkig van bloemen!

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn werkplek momenteel. Met uitzicht op fleurigheid. De bolletjes kreeg ik van een vriendin. Het is er weer echt tijd voor. Zie je die stapel magazines? Die groeit met de dag. Ik schreef er eens dit stuk over.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor het weekend deelde ik het recept van deze lekkere bloemkoolsoep. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deed weer een poging een brood te bakken. Dat lukt meestal niet heel fantastisch. Dit keer een brood met rozijnen, cranberries en kaneel granules. Het ziet er hier nog veelbelovend uit.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Rozijnen en cranberries geweekt.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Kaneel granules in de aanslag.

In ons dorp verkopen ze bij Bakkerij Putter waanzinnig lekker krentenbrood met spijs en kaneel. Ik deed een poging doen dat na te maken.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Machine deed het eindelijk. Dit is al de derde broodmachine. Ze gaan elke keer stuk als ik een brood wil bakken.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

En het resultaat. Ik was er niet kapot van. De machine had alle vruchten en de granules vergruist. De damespuber vond het heerlijk en heeft er flink van gegeten. Maar na een dag verandert zo’n brood in een baksteen.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! Een vriendin nam mij mee om even te luchten. We gingen ‘s ochtend thee met lekkers doen bij Sencha in Alkmaar. Voor de deur werd ik afgezet en kon ik op mijn krukken naar binnen hinkelen. Heerlijk even eruit!

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Haha… in een onbewaakt moment vastgelegd. Zo zit ik er dus bij. Been omhoog en moeilijk kijken. Dat laatste omdat ik sinds kort, zonder bril, geen pepernoot zie.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik was hier nog niet eerder geweest. Wat een leuke zaak! En wat een keuze uit heerlijke taartjes.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

En cakes en ander lekkers.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik nam een Chai Latte met Red Velvet cake.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn Chai Latte zag er niet alleen prachtig uit maar smaakte ook heul erg lekker!

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Haha…. deze ga ik onthouden! Ik hoef niet bang te zijn dat ik gekidnapt ga worden 😉

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Kleine meisjes worden groot. Dochterlief stuurt een fotootje dat ze in Amsterdam bij de Starbucks zit. Even met een vriendin afspreken ‘in between’ meetings. Ze moest op intake gesprek voor haar nieuwe studie in Amsterdam en in Utrecht. Knap hoe ze dat allemaal heel zelfstandig doet en er ook zo van geniet. Ik ben echt trots op haar! En… ze is aangenomen in Utrecht. Nu afwachten of ze in Amsterdam aangenomen wordt en dan komt het lastigste. Een keus maken.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik moest weer naar het ziekenhuis. Weer het gips eraf om de wonden te controleren. En ik was zo opgelucht!!!! De antibiotica leek zijn werk te doen want het zag er minder angstaanjagend uit dan aan het begin van de week. Ik ben heel blij! Nog twee weken hinkelen met dit gips en dan krijg ik nog vier weken loopgips.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit is ‘m! Waar ik het gisteren over had in de persoonlijke column op zondag. De beste koop ooit aan keukengerei is mijn Le Creuset pan. Ik kocht een zwarte destijds. Dat zou nooit vervelen. En dat is ook zo. Maar ik heb een enorme zwak voor dit roze exemplaar. Twee van dit soort pannen is behoorlijk over de top. Hoewel….. Mocht je nog niet zo’n pan hebben? Echt een aanrader voor kookfans. Deze is trouwens lekker afgeprijsd.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Het wordt een beetje afgezaagd maar we aten deze week weer een rotisserie kippetjes van Kiplekker Foodtruck. En dit keer ook met de overheerlijke patatjes. Het dieet heb ik maar helemaal overboord gegooid. En natuurlijk met mayo en appelmoes.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Ying en Yang zijn weer samen. De meisjes zijn al vriendinnen vanaf hun geboorte. Sterker nog. Zelfs al daarvoor. Ik vind het dan ook altijd heerlijk als mijn ‘surogaat dochter’ een weekendje bij ons is. Wat was het weer gezellig!

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wilde al een tijdje dat ik weer eens Zweedse balletjes maakte. Dit weekend kwam het er eindelijk van. Ik maakte er puree bij van knolselderij en aardappel.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Het was weer erg lekker. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Toch zonde om die baksteen weg te gooien dus ik maakte er op zondagochtend wentelteeftjes van.

SNAPSHOTS week 6/2018 | ENJOY! The Good Life

Best lekker maar het hele huis stond blauw en de tuindeur moest wagenwijd open. Mijn afzuigkap werkt echt voor geen meter en ik had de eerste wentelteef een beetje te hard gebakken.

Dit waren de Snapshots weer voor deze week. Ik vond het leuk om ze met je te delen! Heb jij nog tips of plannen voor komende week? Laat van je horen dat vind ik altijd heel leuk!

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Bummer, balen dat het niet helemaal vlekkeloos verloopt met de enkel. Gelukkig slaat de AB aan en top zo’n apotheek #thumbsup. Mag idd wel eens gezegd worden.
  Succes met het verdere enkeltraject.
  Oefff een afzuigkap die niet (goed) werkt…. Filter vervangen of schoonmaken? ;-))
  Yep de kids worden groot. Zoonlief is naar de Technische universiteit Eindhoven geweest om daar een dagje mee te lopen…. keuze is gemaakt sustainable innovation it’s gonna be next year. Hij blijft voorlopig wel thuis wonen… Hotel V is cheaper dan op kamers en de verbinding naar Uni is prima te doen. Succes voor jezelf en je dochter haar studiekeuze. Grt AlettA xxx

  februari 12th, 2018 11:05
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Wat een bijzondere opleiding? En Eindhoven is ook niet naast de deur. Ik vind het wel leuk dat ze hun eigen weg gaan bewandelen. Afzuigkap heeft het nooit goed gedaan. Goedkoop is duurkoop….

   februari 12th, 2018 17:47
   Reply
   02
   • Avatar
    Joke

    Ligt er maar aan waar je woont hoor ????

    februari 12th, 2018 20:02
    Reply
    03
    • Avatar
     AlettA
     http://AlettaVeenboer

     1 uur en 20 minuten met de trein van Eindhoven ;-))

     februari 12th, 2018 20:28
     Reply
     04
   • Avatar
    AlettA
    http://AlettaVeenboer

    Het is idd een bijzondere studie met kennis van techniek, sociologie, economie en recht en daarna kun je doorstromen naar verschillende masteropleidingen, of direct aan de slag in het bedrijfsleven. Van alles wat en dat is wat ie wil….
    Oeps dat wordt sparen voor een nieuwe afzuigkap? ?

    februari 12th, 2018 20:50
    Reply
    05
    • Avatar
     José

     Klinkt als een interessante opleiding! Een nieuwe afzuigkap zou wel welkom zijn maar ik wil dan geen frituurschouw meer boven het kookeiland. Ik vrees dat het nieuwe afzuigen in de kookplaat een godsvermogen kost. Misschien eerst maar eens iemand naar laten kijken 😉

     februari 17th, 2018 17:15
     Reply
     06
 • Avatar
  Joke

  Niks mis met je brood toch? Goed af laten koelen, snijden en in de vriezer. Blijft het heerlijk vers. Doe ik elke week. Ik gebruik als basis wel een abdijbroodmix van AH.

  februari 12th, 2018 20:01
  Reply
  07
  • Avatar
   José

   Met de smaak was niets mis inderdaad. Maar als er hele krenten, cranberries en kaneelgranules in hadden gezetten was het wat fraaier geweest. Invriezen is een goede tip voor de volgende keer. Dank je wel!

   februari 17th, 2018 17:17
   Reply
   08
 • Avatar
  E.

  Wat heb je een leuke blog! Vandaag ontdekt! 🙂
  Tip voor je brood, doe de extra ingrediënten er pas bij aan het einde van de tweede kneding. Zie de gebruiksaanwijzing van je broodbakmachine wanneer dat is. Bij die van mij gaat er dan een piepje af, maar ik kan het ook uitrekenen doordat tijden die in de gebruiksaanwijzing staan. Dan worden ze er alleen nog even doorgehusseld en niet vergruist. Hoop dat het een beetje duidelijk is zo. groetjes

  februari 17th, 2018 7:05
  Reply
  09
  • Avatar
   José

   Wat leuk! Welkom bij ENJOY! Dank je voor de tip. Ik kwam daar later pas achter. Ik twijfelde nog maar was bang dat er geen tweede piepje zou komen 🙂

   februari 17th, 2018 17:10
   Reply
   10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.