SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 50/2017

Ondanks dat ik ingesneeuwd was, is de week weer om voordat ik er erg in heb gehad. Vanwege de sneeuw ging ik de deur niet uit want één been in de penarie is al genoeg ellende. Deze week dus weer veel klusjes in huis gedaan en verschillende DIY projectjes. Ik neem je mee….

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

De week begon met sneeuw. Heel erg mooi om vanuit binnen naar te kijken. Ik ben echt dagen de deur niet uit geweest.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Een nieuwe hangplek voor de humeurige witte kater. Hij is de laatste tijd niet helemaal lekker. Misschien heeft hij last van een winterdepressie.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had deze goudkleurige lepeltjes online gekocht bij Sissy Boy maar helaas bleek toen ze uit de verpakking kwamen dat het ‘goud’ van de lepeltjes af was. Dat is lastig van online kopen. Als er iets mee is, dan is het gelijk een hoop gedoe. Ik wacht nog steeds op antwoord van Sissy Boy.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Boodschappen bestel ik ook online. Één keer per week komt de Jumbo of de Deen boodschappen bezorgen. Op mijn boodschappen lijstje staan de laatste tijd steeds vaker dingen voor de pubers. Zoete witte wijn?

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

My Happy Kitchen had een winactie. En… ik was de winnaar van een doosje chocolade. Zo leuk! Ik heb ze nog niet geproefd. Bewaar ze voor een heerlijk geniet momentje. Ik moet ze wel verstoppen vrees ik want de pubers kijken er als aasgieren naar.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

“s Ochtends vroeg hoor ik een hoop geschreeuw want er zou weer eens geen brood zijn. Als ik beneden kom zie ik een lade vol met brood. Als ik om uitleg vraag krijg ik dit antwoord…..

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Valt ook niet mee zo ‘s ochtends vroeg…..

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bestelde bij Acqua di Bolgheri een cadeautje voor de kerst en kreeg er deze handcrème bij. Een geurtje dat ik al jaren gebruik is Acqua di Bolgheri Oro. Die bestel ik altijd online want naar mijn weten wordt het niet bij mij in de buurt verkocht. Een heerlijke en betaalbare Eau de Parfum. Ik schreef er eerder dit artikel over.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij sneeuw hoort warme chocomelk. Met een warme borrel. Ik gebruikte hiervoor Apfelkorn. Deze foto maakte ik al een jaar geleden. Ook in een periode van sneeuw. Maar toen ik er een artikel over wilde schrijven was ineens de sneeuw weg en vond ik het niet meer zo toepasselijk. Maar nu was hij weer even actueel. Best handig zo’n foto archief.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit plaatje kwam ik tegen op Instagram. Ik overweeg of dit een leuk idee is voor volgend jaar met de boom in mijn voortuin. Ik heb een oersaaie voortuin. Ik kijk er ook echt nooit naar om. Er staat ook een heel suffe boom in. Misschien is dit leuk om de boel een beetje op te pimpen. De stam wit maken voor een deel en lampionnen erin hangen.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Goed bezig. Mijn to do lijstje was voor die dag bijna helemaal afgewerkt. Op de auto in de pot na. Want die paste niet. Als je, je afvraagt “Hoe dan” We hebben het hier over kerstdecoratie 🙂

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

In de keuken heb ik last van optrekkend vocht vanuit de vloer. Ik kreeg van mijn broer de tip dat met dit goedje van de Action te lijf te gaan. Ik ben benieuwd. Die huishouddoekjes zijn overigens ook een musthave om af en toe even een snelle swipe te doen.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! Een vaste lezeres van ENJOY! nam mij mee naar de Zijdewinkel.nl in Heemskerk. Op Instagram had ik gezien dat zij een geweldige plaid gebreid had en die was in een handomdraai te maken. Daar wilde ik wel meer van weten. Wat een snoepwinkel.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Best lastig om een keuze te maken. Ik ging de uitdaging aan.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Thuis ging ik gelijk aan de slag en binnen anderhalf uur was mijn plaid klaar. Hij is zo mooi geworden!

week-50-lontwol-fotograferen

Natuurlijk maakte ik wat foto’s en zal ik binnenkort met jullie delen hoe je zelf ook zo’n geweldige plaid kunt maken.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Kijk mij eens lekker creabea bezig zijn.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

En hoewel de damespuber alles stom vind wat haar moeder doet kwam ze toch even een baantje breien.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ben er echt heel blij mee. Al heel lang stond deze op mijn verlanglijstje. Dank je wel Lia voor de tip!

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte hachee want had een overschot aan uien. Ik had er flink wat tissues bij nodig om alle tranen te bedwingen.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

De uien bak ik altijd even apart voordat ik ze bij het vlees doe. Wil je ook hachee maken? Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Naar de kapper! Dat was hard nodig. Gelukkig kon ik de afspraak verzetten want de sneeuw ging ik echt niet trotseren. Zelfs niet voor de kapper. Haartjes zitten weer keurig.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Om de hoek bij de kapper zit mijn favoriete kringloop. Daar ging ik natuurlijk eventjes naar binnen. Dit keer geen geweldige vondsten maar zag dit kastje voor een vriendin. Zij was op zoek naar een kleine boekenkast voor aan de wand. Misschien is dit iets. Als je hem verft is dat weer een mooi kastje.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit had een prachtige piek geweest voor mijn piekenproject. Wat een beauty. Toch heb ik hem niet gekocht want ik heb al zoveel pieken.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Het piekenproject. Ik kocht bij de kringloop een heleboel pieken. En daar ga ik wat leuks mee doen. Tenminste… dat hoop ik. Eerst maar eens schilderen want ze zijn niet mooi genoeg om zo te gebruiken.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

De verf dekte niet echt dus uiteindelijk heb ik de pieken wel 5 keer geverft.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Het is niet helemaal geworden zoals ik gehoopt had maar ik doe het er mee. Nu nog de creatie die ik in mijn hoofd heb uitwerken.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Aan de eettafel werd flink geknutseld. Onze vaste logé, mijn surrogaat dochter, wilde graag een eucalyptus krans maken. De jongenspuber zit er ‘gezellig’ bij te gamen. Pot thee erbij.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Voor iemand die nooit knutselt deed ze het verdomd goed.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Kijk eens hoe geweldig hij gelukt is. Een verrassing voor haar moeder. Wil je ook een eucalyptus krans maken? Je leest het hier.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Eh ja…. ook ik voelde mij genaaid dat Gordon niet ging trouwen. Ik was voor #teamRogier. Zat jij ook verbijsterd naar de televisie te kijken?

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten weer eens kip van jawel…. de Kiplekker Truck.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze salade is momenteel een dikke favoriet op de eettafel van ENJOY! Je vindt het recept hier terug.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij de salade aten we een geitenkaas kaasfondue. Dat komt uit een potje maar is superlekker en kant en klaar. Het is van Kaas in ‘t bakkie.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over de makkelijke en favoriete kerstrecepten van ENJOY! Je vindt de recepten hier terug.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ontbijtje op zondag met croissantjes met appel en kaneel.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij de bloemenwinkel in ons dorp (FF Anders) kocht ik dit kleine dennenboompje. Ik peuterde alle aarde van de wortels en zette hem in een vaas met water. Helaas brak ik de vaas en moest ik weer een nieuwe kopen. Budgetair was dat geen gelukkige actie. Maar ik ben blij met het resultaat.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten ratatouille met parelcouscous. Dit is zo lekker. Ik zal het echt eens met jullie delen.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit is heel ranzig. ‘s Ochtend eet ik altijd Brinta en dan het liefst met appel en rozijn. Maar de laatste tijd zitten er meer klokhuizen in dan appels. Brrrr…. dat vind ik ook altijd zo vies van goedkope appeltaart.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ons mooie kerstboompje…. Ik schreef er gisteren een heel artikel over.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Het heeft even geduurd voordat ik de moet verzameld had hem te versieren. Die leuke ouderwetse klemmetjes met echte kaarsjes scoorde ik bij de kringloop.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Weer zo’n leuk interieur idee op Insta.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over mijn favoriete kookboek van dit moment. Nigella’s Bij mij aan tafel.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Met z’n allen lekker warm onder het dekentje.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte een kladdkaka voor een toetje.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

Voor dit heerlijke toetje met room en frambozen. Binnenkort op de blog.

SNAPSHOTS week 50/2017 | ENJOY! The Good Life

We sloten het weekend af met gasten aan tafel. De pubers hadden gekookt en het toetje kwam goed van pas. Was gezellig!

Dit waren de snapshots weer van afgelopen week. De nieuwe week is alweer in volle gang. Vanochtend naar de revalidatie en ortho kliniek om te bespreken wat er na de operatie allemaal gaat gebeuren. Ik heb goede hoop dat ik over een tijd weer eens een wandeling kan gaan maken. Duimen maar. Verder deze week fysio en andere medische ongemakken. En we proberen er natuurlijk weer iets leuks van te maken. En jij? Heb jij leuke plannen?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  WOW, dit keer een leuke lange Snapshots. Allereerst succes met de te nemen hordes door de medische ongemakken. Haha creatief gevonden de opening voor de hangplek van de witte kater. En de Apfelkorn met chocolade ga ik ff uitproberen, om alvast in de stemming te komen voor de SisterSki in week 5. Mooi dekentje geworden je plaid. #thumbsup. Hier worden de haartjes ook geverfd en heb -na veel 5-en en 6-en eindelijk weer een kleur gevonden die bij me past. Mijn eerste kleur was ineens uit de collectie, toen een ander gevonden maar die liep niet echt goed dus ook uit de collectie. Toen zag ik mijn eerste weer terug maar die pakte compleet verkeerd uit, lees meer ORANJE dan goudblond… THANK GOD voor Head & Shoulders shampoo….. Maar nu een kleur gevonden die prima is, dus gelijk maar wat extra ingekocht…. Ik wacht met spanning het eindresultaat af van het piekenproject. Hier geen schokkende dingen, besides een bezoekje aan het hoge Noorden en wat extra werken ivm vakantie van een collega. Groetjes xxx AlettA

  december 18th, 2017 14:57
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   De SisterSki. Doen jullie dat nog steeds! Jammer dat ik niet meer mee kan. Was leuk om op terug te kijken. Ik wens jullie vast veel plezier. Als je haar een beetje geel uitslaat… Heb ik ook nogal snel last van dan gebruik ik een tijdje zo’n shampoo voor grijs haar. Dat blauwe goedje haalt het geel er mooi uit. Wel moet je oppassen dat je niet te grijs wordt 😉 Piekenproject is jammerlijk mislukt. Gebrek aan inspiratie en technisch inzicht. Volgend jaar een nieuwe poging.

   december 24th, 2017 10:27
   Reply
   02
 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Wat zonde van die Sissy boy lepeltjes! Echt goedkoop zijn ze ook niet. Die kaasfondue van kat in ‘t bakkie is lekker hè. Ben benieuwd wat je van de bonbons vindt. Goed verstoppen hè.

  december 18th, 2017 16:28
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Zeker zonde van de lepeltjes. Ook jammer om te ervaren hoe Sissy Boy met klachten omgaat. Die kaasfondue is inderdaad heerlijk. Dat ik hem niet eerder heb opengetrokken! Stond al een tijdje hier in de lade stof te happen. Komt door jou. Zag hem op jouw blog voorbij komen en dacht…. ergens heb ik die ook nog. Die ga ik nog weleens halen. De bonbons van chocoladebezorgd.nl zijn echt zoooo goddelijk lekker. Ben je zo dankbaar dat ik de gelukkige winnaar was! Die pubers durven er niet aan te komen. Heb er de doodstraf op gezet 😉

   december 24th, 2017 10:32
   Reply
   04
  • Avatar
   José

   Kat in bakkie haha… zie het nu ineens!

   december 24th, 2017 10:32
   Reply
   05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.