SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 48/2017

Maandag alweer. Ik zou zo graag willen dat het weekend een dagje langer duurde. Het is altijd zo gezellig en heerlijk relaxt. De week vloog weer om terwijl ik voornamelijk thuis door heb gebracht. Het was zulk slecht weer en later in de week zo ontzettend koud dat ik het geen straf vond dat ik de deur niet uit kon. Ik kijk nog even terug op afgelopen week. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

De week begin in het ziekenhuis. Ik moest voor een gesprek bij de arts zijn naar aanleiding van de CT scan en de operatie’s. Helaas gaat het heel slecht met mijn enkel. Het kraakbeen is verdwenen en hij staat niet helemaal goed. De linkerfoto is de huidige stand van zaken, de rechter direct na de operatie. Er is niets meer aan te doen en mijn enkel moet vast gezet worden. Dat houd in dat ik nog twee operatie’s voor de boeg heb. Komende donderdag heb ik een second opinion in de Bergman kliniek. Die enkel is een langslepend gebeuren aan het worden. Letterlijk en figuurlijk. En dat alleen door zo’n simpele uitglijder.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Regenachtig was het zeker die dag! In het restaurant van het ziekenhuis viel deze opbeurende tekst mij op.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

De agenda weer bij werken. Even een momentje voor mijzelf. Dat kon ik wel gebruiken na zo’n vervelende uitslag. Even gedachten verzetten.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik besloot ineens een koolhydratenarm dieet te gaan volgen maar ik ben dezelfde dag nog gestopt. Dit was mijn lunch. Ik vond nog een paar bladeren sla, avocado, eitje, bosui en zalm in de koelkast. Het was lekker maar de gedachte dat ik dit 21 dagen moet eten maakte mij niet blij. Ik heb dus maar dezelfde dag de handdoek in de ring gegooid. Niet te doen om in deze periode je eetgewoontes aan te gaan passen. Ik groei nog even gezellig door deze maand. Ik schreef er een persoonlijk artikel over dat je hier terug kunt lezen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten spruitjes. Dat vind ik superlekker met sucadevlees.

Hartelijke groet, José Schmidt ENJOY! The Good Life https://www.enjoythegoodlife.nl

Katerlief kroop gezellig bij mij, na een fluitconcert zijn kant op. Heerlijk zo’n knorrend pluizenbeest.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik hou Magister nooit zo in de gaten. Sterker nog. Ik ben altijd het wachtwoord kwijt. Maar nu ga ik die pubers eens in de gaten houden want ze gooien er ineens samen met de pet naar. Hoezo geen huiswerk? Als pubers iets erg vinden dan is het ouders die op Magister kijken. Nou…. daar hebben ze het dan nu naar gemaakt.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had de Zweedse klepbank opgeruimd en daar kwamen allemaal spullen uit vandaan waar ik het bestaan niet meer van afwist. Een groot deel bracht ik naar de kringloop. Had ik weer een legitieme reden om daarheen te gaan 🙂

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik volg op Instagram veel Scandinavische accounts. Ik moet in een vorig leven een Zweedse geweest zijn. Ik vind alles even mooi. Zodra ik weer kan lopen wil ik heel graag naar Noorwegen. Herang Tunet staat nog steeds bovenaan mijn lijstje.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Foto’s schieten van een heerlijke kipsalade. Fotograferen is echt een hobby van mij geworden. Met name het fotograferen van eten. Gelukkig heb ik een statief kunnen lenen want ik heb nog steeds de snelkoppeling van mijn statief niet teruggevonden. Op Pinterest heb ik een niet bord aangemaakt waar ik alle foodfoto’s van ENJOY! op verzamel.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Insiders weten dat ik verslaafd ben aan de kip van Kiplekker Foodtruck. Maar we kunnen niet elke week kip met patat eten (nou ja, kan wel maar in het kader van kop of kont niet) dus eten wij nu maar de gezondere versie met de kip van Kiplekker. Een heerlijke kipsalade. Binnenkort zal ik het recept met jullie delen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht van de pubers niet meer klagen over de naderende kerst. Vriendelijk doch dringend verzoek er dit jaar eens wat positiever tegenaan te kijken. Dat is gelukt. Ik zing de hele dag kerstliederen en ben al begonnen het huis in kerstsfeer te brengen. Ik kocht onder andere deze goudgespoten takken ‘ik weet niet hoe het heet’ bij de bloemenwinkel in ons dorp. Heel subtiel maar toch sfeervol in mijn botanische hoekje.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Geinig toch?

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ach vooruit… Ook een paar takken in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht online deze papieren kerststerren van House Doctor. Ik denk zomaar dat het een zwart/witte kerst gaat worden.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

De plank boven de  bank heb ik opnieuw gestyled. De grote poster van Warhol gaat plaatsmaken voor een kerstposter. Die bestelde ik dit weekend online.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ook de tekst op het letterbord aangepast. De pubers beginnen een beetje spijt te krijgen van hun verzoek. Ik niet. It’s beginning to look…..

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit is niet bewust een gezond lunch hapje. Maar het brood was weer eens op. Die pubers zijn echt veelvraten. Het voedsel is niet aan te slepen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Het opruimen gaat nog steeds lekker. Af en toe verkoop ik eens wat via Marktplaats. Nu ben ik wat boeken aan het opruimen. Leuk als een ander daar weer plezier van heeft.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Vinaigrette. Ik maak eigenlijk altijd dezelfde. Naar het recept van mijn zus. Binnenkort zal ik het met jullie delen. Heel lekker over de kipsalade.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bestel mijn boodschappen afwisselend bij de Deen of de Jumbo. Bij de DEEN bezorgen ze alles keurig in kartonnen dozen. Tot groot genoegen van de humeurige witte kater. Die is gek op dozen. Groot maar vooral heel klein. Gekkie!

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Afblijven! Mijn doos.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten een in elkaar geflanst noedel gerecht. Zoonlief maakte er eigengemaakte satésaus bij. Hoe simpel eigenlijk met pindakaas.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bestelde bakproducten bij De Zuidermolen. Alles op bakgebied vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte even snel een boterkoek voor de volgende dag. Op vrijdag heb ik meestal koffievisite en ik kreeg bezoek.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Haastige spoed is zelden goed. Ik was in de haast vergeten de boterkoek met ei in te smeren. Hij smaakte heerlijk maar verdiende geen schoonheidsprijs.

 

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Een mens moet wat te wensen hebben. Ik heb mijn zinnen gezet op dit beest van een machine. Ik heb al honderd jaar een keukenmachine die ik ooit via Marktplaats kocht. Hij doet het op zich prima maar hij begint langzaam uit elkaar te vallen. Ik vind schroefjes en boutjes overal en als ik deeg maak moet ik er met mijn hele gewicht op gaan leunen anders rammelt de  machine het hele aanrecht over. Nu wil ik een zachtroze KitchenAid. Makkelijk wensen want volgens mij is hij niet meer verkrijgbaar in het zachtroze.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik wilde graag de wafels uit het nieuwe kookboek van Nigella maken. Maar ik had geen wafelijzer. Ik scoorde deze op Marktplaats voor een luttel bedrag.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Dat viel nog best tegen. Een heel gedoe om ze mooi te krijgen. Het apparaat was eigenlijk ook niet zo’n succes.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Het werd een zootje maar lekker dat ze zijn! Als het lukt een fatsoenlijke wafel voor de foto te maken zal ik het recept met jullie delen.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondags ontbijtje met de wafels van Nigella. Met Golden Syrup en blauwe bessen. Man!!!! Goddelijk.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondag is freubel en bakdag. Zoonlief ging donuts maken. Hij vind het leuk om in de keuken bezig te zijn. Het gaat hem goed af. Als ik uit de buurt blijf want anders is het hommeles. Ik zeur teveel naar zijn zin 😉

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Zoiets zou het moeten worden. Ik heb geen kans gehad om foto’s te maken van het eindresultaat want ze waren opgevroten voordat ik er erg in had.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte afgelopen week deze chili die ik op de blog met jullie deelde. Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging heerlijk freubelen. Een krans voor boven de haard. Scandinavian style.

SNAPSHOTS WEEK 48/2017 | ENJOY! The Good Life

Best gelukt vond ik zelf. Ik vind het zo gezellig ‘s avonds. Gordijnen dicht, haardje aan, kaarsje aan en bij elkaar kruipen.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Ik hoop dat je het leuk vond. Deze week heb ik best wat afspraken staan. Ik vrees dat ik er een aantal niet na kan komen. Ik ben uitgenodigd voor een aantal leuke persevenementen maar ik kan daar alleen onmogelijk heen. Als collega bloggers gaan en het leuk vinden om samen te gaan en ik mee mag liften dan houd ik mij aanbevolen.

En? Zijn jullie al in de kerststemming of nog druk met de Sinterklaas? Geniet van de nieuwe week!

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Ik dacht echt eerst wauw, wat zijn die donuts mooi geworden. Die krans is goed gelukt zeg.

  december 4th, 2017 17:20
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha… die donuts waren het voorbeeld. Het is ietsje anders uitgepakt 😉

   december 8th, 2017 19:56
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.