SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 48/2018

Hallo mensen van het goede leven! Het is weer maandag en tijd voor de Snapshots. Even terugblikken op een gezellige week. Kijken jullie mee?

Ook goedemorgen! Het openbaar vervoer is een enorme uitdaging. Best schandalig als je beseft hoeveel geld het kost om daarmee te reizen. De damespuber heeft dan wel een OV kaart, maar ze is regelmatig te laat op school omdat er tussen Uitgeest en CS treinen uitvallen of stations voorbij gereden worden. #latereactie

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik keek naar de uitzending vorige week zondag over het basis inkomen op Tegenlicht van de VPRO. Ik was gelijk enthousiast. Gelijke kansen voor iedereen. Weg met geldslurpende bullshit banen. Er kan meer tijd gestoken worden in zorg voor kinderen, mantelzorg of lekker voor jezelf.

Je kunt gaan doen waar je altijd al zin in had. Een heel positief initiatief! Ik was zo enthousiast dat ik besloot naar de Meetup te gaan in Pakhuis de Zwijger waar nagepraat werd over de uitzending.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Er ligt hier weer iemand heerlijk te chillen…

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Na een logeerpartijtje blijven er altijd dingen liggen. Ik dacht dat ik dit keer toch alles ingepakt had. Maar nee, er kwamen ineens een paar ieniemienie sokjes van Marley tevoorschijn.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze weckpot rouleert tussen mijn zus en mij met perenjam die wij dan zelf maken. Zijn we beide gek op. Deze kreeg ik pas geleden van haar met een mooi etiketje erop. Wat bleek?! Het is een recept van ENJOY! Je vindt het hier.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten een bonenstoof uit de Allerhande. Ik kreeg van te voren weer veel commentaar. Maar aangezien ik ook niet mag zeuren als zij koken mogen zij dat ook niet als ik kook. Tijdens het eten was het stil want het bleek toch best lekker.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Bij Allerhande zag het er iets appetijtelijker uit. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor het slapengaan even lezen. Momenteel lees ik Tis hier geen Hotel. Over pubers. Heerlijk herkenbaar.

Meestal luister ik Mattie en Marieke in de ochtend. Ik vind Marieke zo ontzettend grappig en een heel goede combi met Mattie. Vooral de weekoverzichten zijn superleuk om terug te kijken.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

In de wachtkamer bij de dokter. Ik zat weer eens wortel te schieten. Dit keer was het mijn eigen schuld. Ik bleek een dag te vroeg. Niet goed in mijn agenda overgenomen.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had nog een griepprik tegoed. Door mijn uitstapje naar Mallorca was ik die misgelopen. Nu alsnog en ik hoop dat ik er weer een jaartje tegenkan. Ik moet de griepprik altijd halen omdat ik hartpatiënt ben.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Opruimen. Deze hele stapel superleuke boeken van Francine Oomen kan weg. Tegen een kleine bijdrage zijn ze af te halen 🙂

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze leuke muurhanger kreeg ik al een tijdje geleden van een lieve vriendin. Heel onverwachts, maar op het juiste moment toen ik het even niet meer zag zitten. Gelukkig kon ik daarna weer lachen en dat doe ik nu nog steeds als ik hier naar kijk.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Martine schreef weer een fijn artikel op de dinsdag. Samen met haar keken wij mee tijdens het inkopen. Doet mij weer terugdenken aan de tijd dat ik zelf een winkel en webshop had. Inkoopuitstapjes waren altijd een hoogtepuntje.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De orthopeed zou mij deze week bellen om nog wat vragen te beantwoorden voor de operatie van volgende week. Ik had mijn spiekbriefje bij de hand.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De opkomst voor de Meetup voor het basisinkomen was enorm! Rutger Bregman was er ook. Wat een ongelooflijk inspirerende spreker is dat!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Het eerste waar iedereen mee komt als je het over het basisinkomen hebt is “Hoe gaan we dat betalen?. Harro Boven heeft dat al helemaal voor ons uitgewerkt. Het kan gewoon! Voor mij zou dat inhouden een basisinkomen van 1800 euro. Alle toeslagen vallen dan weg, maar je kunt zonder sanctie’s wat bij verdienen.

En, iedereen krijgt het. Als je niets hebt of een miljoen. Iedereen krijg minimaal 1200 euro per jaar. Daardoor zou je weer kunnen gaan studeren, of niet meer die kutbaan aanhouden, maar iets gaan doen waar je hart ligt. Ook studenten krijgen dit bedrag waardoor ze iets ruimer bij kas kunnen studeren.

Het zou zorgen voor meer gelijkheid. Voor veel alleenstaande ouders, werkloze 50-plussers en chronisch zieken is het echt sappelen nu. En dochterlief merkte op dat zwervers het dan ook krijgen? Dan hebben die ook een beter leven. De schat…. Wat vind jij van het basisinkomen?

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber moest stage lopen in Den Bosch en kwam met Bossche Bollen thuis. Ze weet dat ik daar een moord voor doe. Zo lief!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Bloemen in huis. Ik hou daar zo van!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief bestelde een nieuwe hockeystick. De doos bleef slingeren en die witte kater van ons vind dat altijd geweldig.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime. Gevulde omelet met champignons.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Kleine meisjes worden groot. Ook deze kussentjes kunnen weg.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik was aan het werk en kon mij niet concentreren. Die kater was zo hard aan het snurken!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Zomaar een tekst die mij ineens enorm raakte.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte ontbijttaartjes om mee te nemen naar een vriendin die ook aan het KHA’en is.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Het recept voor deze schatjes vind je hier.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

OMG! Zoveel nostalgie…. Alles kan weg want ik wil echt flink opruimen.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat een schat! Wij zijn beide gek op haring en hij ook op gebakken mosseltjes. Vaste prik. Oh ja….. en hij had iets goed te maken 🙂 #hetblijvenpubers

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen smikkelen! Hou jij ook zo van haring? Eet je het met uitje én zuur of zonder?

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat een feest! Als je dan zondigt dan moet je het ook gelijk goed doen! Filmpje kijken met thee en Bossche Bollen.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit was heel spooky….. Even ervoor had ik naar buiten zitten staren en mij verbaasd dat het aardbeien kastje nog steeds bleef hangen. Een paar tellen later hoor ik een enorme knal en lag alles van het kastje in duigen. Vogelhuis in mijn krat met bieten en kastje scheef aan de muur. #handigemangezochtomhetweeroptehangen

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber kwam thuis en vond deze draak op het aanrecht. DAT MAG NIET!!!!!!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers en ik gingen een avondje naar Amsterdam . Nog even gezellig uit voordat ik straks geopereerd ben en zeker een halfjaar weer uit de running ben.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wist een lekker restaurantje. Jemig! Uit de oude doos. Dit zat er al in mijn tijd. Rancho in de Reguliersdwarsstraat. En nog altijd onvervalst lekker eten en swingende salsa muziek op de achtergrond.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De fajita’s met kip waren goddelijk lekker. Kogelrond rolden we het restaurantje uit. Goede tip!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat hou ik toch van Amsterdam. Als ik weer beter kan lopen gaan we dit vaker doen. Even dwalen door Amsterdam. Dat heb ik zo gemist!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber kon nog wel een toetje kwijt. Frozen Yoghurt met allemaal schep shit.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Contant geld heb ik nooit in mijn knip. Voor mijn Marktplaats aankopen moest ik dus overal geld vandaan scharrelen. Uit jaszakken, wasmachine leftovers, spaarpotjes, oude portemonnaies etc.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Via Marktplaats kocht ik deze mooie kussens en een plaid. Ik was al een tijdje op zoek. Voor een prikkie gescoord en ik kon het ook nog eens in mijn eigen dorp afhalen!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Echt blij mee!!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Er was nog iemand blij mee 🙂

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Etentje bij vrienden. Ik was verantwoordelijk voor het nagerecht. Ik maakte blondies met mijn favoriete ingrediënt.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

En de oven in….

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

We hebben goddelijke mosselen gegeten op Thaise wijze. En blondies en Amarula toe.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondag is altijd zo’n heerlijk relaxt dagje. Rustig ontbijten en eindeloos thee drinken….

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Laat aankleden of helemaal niet aankleden. Beetje lezen, zappen en fotograferen.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Ken je dit heerlijke drankje? Amarula, ik ben er verzot op!

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good Life

Sinterklaas kwam bij ons in de buurt op bezoek. In een Camper 🙂

Deze film The Age of Adaline keek ik op Netflix. Prachtige film!

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken. Komende week volgens mij een rustig weekje. We vieren en petit commité Sinterklaas door allemaal een gerechtje te koken en een leuke film te kijken en verder zien we wel wat de week ons brengt. Wat zijn jouw plannen?

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Leuk weer om te lezen. Op mijn blog kun je a.s. vrijdag de limited edition vanilla spice van Amarula winnen!

  december 3rd, 2018 15:52
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Hmmmm…. Ik vind Amarula echt heerlijk!

   december 6th, 2018 11:32
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.