SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 47/2016

Afgelopen week zou een rustig weekje worden maar zoals dat zo vaak gaat is dat uiteindelijk niet het geval geweest. Ik ben heel druk bezig geweest met de blog. Het moet zakelijker en professioneler worden. Daarnaast ben ik nog met iets anders bezig dat mij aan de gang houdt maar waar ik toch niet genoeg tijd voor lijk te hebben. Ik voel stress en dat is iets dat ik ver uit de weg moet gaan. Dus moet ik mijn zaakjes weer een beetje op orde krijgen en niet meer zoveel toegeven aan mijn ondernemende driften. Hoewel ik helemaal uitgeput was aan het eind van de week heb ik wel een topweekje gehad 🙂 Kijk je mee?…..

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik begon de week aan het loket van de Subway. Ik zou voor de lunch zorgen tijdens een meeting. Maar ik was weer eens te laat en had geen tijd meer iets klaar te maken. Dus dan maar hierlangs. En hoewel ik deze broodjes altijd lekker vind, vond ik het nu, to go, niet te pruimen. En je handen stinken nog uren naar die broodjes. Niet handig als je met elkaar aan het werk bent. Zelfs na diverse keren wassen. Jakkes.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit is mijn nieuwe werkplek voor de komende maandagmiddagen: DeTelefoonCentrale. Een superfijne plek in Alkmaar. Geen gedoe. Auto gratis voor de deur parkeren en binnen van alle gemakken voorzien. Heerlijk inspirerende omgeving. Die pot met de plant erin kocht ik overigens. Er zit hier namelijk ook een heel leuke bloemist Art en Flowers (zakelijke markt).

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

En gezellige openbare ruimtes. De lounge, keuken, event ruimte, lunchfaciliteiten en gezamenlijke eettafel. De sfeer is hier opperbest. Tot het eind van het jaar werk ik hier om te kijken of het bevalt.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Geen fut om uitgebreid te koken. Dus flanste ik een pasta in elkaar. Gewoon uitje, knoflook, blik tomaten en kruiden. Beetje kaas erover…. TOP!

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was al een tijd niet op mijn moesdak geweest. Ik heb er niet veel meer te zoeken dacht ik…. Ontdek ik ineens een bloemkool! Die had ik al opgegeven want na maanden rupsen rapen hadden ze uiteindelijk de strijd gewonnen toen ik een weekend weg was. Maar mijn werk is toch nog beloond met een mini bloemkooltje.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

De damespuber nam uit Amsterdam mijn favoriete thee mee. De herfstthee, zo lekker! En deze emaille lepels die ik al een tijdje op mijn lijstje had staan. Alles van de Dille & Kamille op de Nieuwendijk.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Bij bloemkool horen saucijsjes. Ik ging vreemd bij een andere slager die geen saucijzen had maar verse worst. Nou vers was hij! Wat een slappe hap haha…..

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

En ze knalden binnen no time uit elkaar. We hadden er wel veel lol om in ieder geval 😉

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Hollandse pot! Dat eten wij niet vaak maar de damespuber wilde graag eens ‘normaal’ eten. Met een papje. Zelfgemaakt met bloem, boter, melk, kaas en nootmuskaat.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging aan de wandel op het Landgoed van Duin en Bosch. Dit is een deel van Castricum waar mensen die geestelijk ziek zijn verblijven en behandeld worden. Het gebied wordt nu ontwikkeld met woningbouw en de voormalige onderkomens omgebouwd tot appartementen en werkplekken. Er worden hier zulke prachtige huizen gebouwd. Ik keek mijn ogen uit. Maar toch…. vind ik het altijd een beetje een unheimische omgeving. Er lopen natuurlijk ook patiënten over het terrein. Ik vind dat een beetje eng.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Moderne kater. Bezigheidstherapie voor The Moody White Cat.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Mijn oog viel op mijn kaartenrek in mijn kantoor. Ooit scheurde ik deze tekst tijdens een workshop moodbord maken uit. Ik schiet er ineens heel erg om in de lach na het checken van mijn rekening. Dit past zo niet bij mij. Ten eerste is rijk zijn niet mijn prioriteit en ten tweede heb ik ook geen enkele ambitie om rijk te worden. Waarom hangt die quote daar nog steeds?! Geen idee…. maar ik gooi hem ook niet weg, gek genoeg. Zoals één van mijn lieve vriendinnen altijd zegt…. Think big 🙂

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben druk bezig om mijn zaakjes wat beter op orde te krijgen. Steeds vaker krijg ik het verzoek een mediakit te overleggen. Al maanden stond het hoog op mijn prioriteitenlijstje. Maar hij is nu zo goed als klaar. Hij moet nog even gecheckt en gedubbeld checkt worden. Helpen jullie mij daarbij? Wil je een samenwerking aangaan dan lees je hier de mogelijkheden.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit wilde ik al zo lang eens zelf maken. En kijk eens hoe goed hij gelukt is! Een prachtige banketletter. Eigenlijk heb ik een beetje vals gespeeld want ik had niet zo’n zin om het bladerdeeg zelf te maken. Ik gebruikte kant en klaar roomboter bladerdeeg. Het amandelspijs maakte ik wel zelf. Inmiddels is hij tot de laatste kruimel op. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik vind het heerlijk om ’s avonds op de bank te kruipen met een dekentje en dan lekker tv kijken of Netflixen. Theetje erbij en de nieuwste Tony proeven: Melkchocolade met kaneelbiscuit. Heel erg lekker maar ik eet liever puur. Dan doe ik iets langer met een reep 😉

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze gitaar gaf ik ooit aan de kleine man cadeau. In de hoop dat hij zich muzikaal zou ontwikkelen. Maar hij heeft het ding misschien drie keer ter hand genomen maar verder staat hij hier voor de deco. Ik overweeg hem te verkopen want ik zit in de opruim modus.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

En eigenlijk moet de gitaar ook plaats maken voor deze speculaas plankjes die ik via Marktplaats kocht. Leek mij leuk om op de ouderwetse manier speculaas te maken. Maar mijn policy is ‘one thing in, one thing out’ Dus de gitaar moet eraan geloven vrees ik.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Tijdens een wandeling kom ik mijn vrienden weer tegen….

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunchtijd! Ik schoot uit met de mayo dus je ziet bijna niet meer wat er nu eigenlijk op die bam zit. Het is makreelfilet. Dat eet ik altijd met een beetje mayo (ahum) en peper. Heel lekker en gezond (zonder de mayo dan).

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Wist je?…. Dat je heel makkelijk op de hoogte gehouden kunt worden van nieuwe artikelen op ENJOY! als je je inschrijft op de mailinglijst? Zodra er iets gepubliceerd wordt krijg je een email met het artikel.

Je kunt je abonneren door je email-adres in te vullen in deze balk in de rechter sidebar van de website.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ga geen kerstboom nemen dit jaar want ik ben bijna niet thuis voor en met kerst. Maar ik wil wel een beetje ‘kersterigheid’ dus doe wat inspiratie op. Op Instagram komt de kerstsfeer er al goed in.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

De damespuber en ik zijn fan van de Gilmore Girls. Voorlopig hebben wij nog heel wat ‘oude’ afleveringen te gaan. Maar afgelopen week ging de revival in première. Hier lees je er meer over.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde een favoriet pasta recept uit het comfortfood assortiment van ENJOY! Linguine agli Scampi. Wil je deze goddelijke pasta ook eens maken? Kijk dan hier.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Een funquote van de Facebookpagina van ENJOY!. Black Friday…. en hype die over begint te waaien naar ons kikkerlandje.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

De damespuber maakte een snackje. Appeltjes met suiker en kaneel. YUM.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Nou ja zeg!!! Kom ik in de Jumbo om mijn favoriete wijn te halen…. Helemaal uitverkocht. Ik schrijf nog eens een artikel over mijn favoriete wijn 🙂 Willen jullie a.u.b. wel één flesje voor mij achterlaten?

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging eten bij HappyHappyJoyJoy op de Bilderdijkstraat. Van de twee vestigingen blijft deze favoriet.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

We aten weer veel te veel. Het is zo lekker allemaal! Thaise viskoekjes, loempiaatjes gevuld met garnaal en varkensvlees, Pad Thai, Boa Crispy Chicken, Edamame boontjes, CHAR SIEW kantonees geroosterd varkensvlees en een curry. At ik niet alleen hoor 🙂

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Vrijdagavond ging ik naar deze superleuke film in De Filmhallen. Echt een aanrader om heen te gaan. Perfetti Sconosciuti (volmaakte vreemden). Hier lees je er meer over.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Na de film gingen wij nog even een kijkje nemen in de net geopende Kanarie Club. Die naam! Ik word daar echt melig van. Ook een aanrader om daar eens een drankje te doen. Het is gevestigd in het oude Halte 3, en nu bij De Foodhallen getrokken waardoor er een beetje ‘lucht’ komt in de Foodhallen. Het is hier altijd zo enorm druk maar met de Kanarie Club is het wat meer verspreid. Leuke nieuwe hotspot!

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Op de vide van de Kanarie Club is de ‘swimming pool’ Echt geinig. Ga maar eens een kijkje nemen 😉

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Rustig opstaan na een avondje uit… Zo makkelijk trek je niet meer recht 😉 Boodschapjes doen en een harinkje mee. YUM!

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Heerlijk een beetje freubelen en fotograferen….

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Een vriend van mij kwam langs en showde zijn nieuwe 24-70mm lens van Canon. Deze staat al een tijdje op  mijn ‘wannahaves’ lijstje. Ik mocht er even wat shots mee maken. Nu wil ik hem helemaal! Het ‘ding’ is jammergenoeg ver boven mijn budget….

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Het was Open Dag bij Marjolein in het klein. En ik ging een kijkje nemen. Eerder schreef ik al een artikel over de Tiny Houses. Marjolein woont in dit Tiny House in Alkmaar. In het echt is hij echt heul erg klein van buiten maar ik was enorm verrast door de ruimte die zij binnen heeft. Ik zou hier prima kunnen wonen. Ehhhhh…. ik moet alleen een beetje opruimen dan 🙂 Leuk om te zien en om Marjolein te ontmoeten. Jammergenoeg kon ik binnen geen foto’s nemen want er waren teveel mensen.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Eén keer per maand is het Open Huis bij Marjolein, mits het droog weer is. Op haar website vind je terug wanneer. Ga maar eens kijken, je zult verbaasd zijn…..

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het terrein van ‘Marjolein in het klein’ staat ook de oude GAS!fabriek. Deze wordt momenteel helemaal opgeknapt en er komen allemaal mooie ruimtes voor creatievelingen, events en een professionele keuken. Kijk hier maar eens hoe gaaf het hier is.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

De kippen en deze mooie haan heten je van harte welkom op het terrein 🙂

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

En dan had ik ook nog eens bardienst bij de hockey. Dat vind ik altijd wel leuk maar ik had mijzelf weer eens flink voorbij gelopen met al die uitstapjes. De meiden wonnen met 4-2, wij hadden een zeer rustige dienst en de meiden bleven hangen op de club zodat ik…..

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life …….een lekker avondje voor mijzelf had en deze film op Netflix keek.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Zondag…. Gisteren ben ik de hele dag uiteindelijk lekker thuis gebleven. Ik was helemaal gesloopt. Ik deelde deze appel, kaneel croissants met jullie. Heerlijk voor het ontbijt in het weekend.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

De damespuber ging pepernoten bakken….

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Tijdens het bakken namen we nog een laatste stukje banketstaaf. Ik maakte voor deze foto een lekkere cappuccino. En aangezien ik het zonde vind om iets weg te gooien dronk ik hem op. Ik vind koffie echt zo heerlijk. Maar drink het al jaren niet meer. En maar goed ook want ik werd gelijk gestraft met flinke hartkloppingen.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Nieuwe poging om focaccia te maken voor bij het avondeten. Met mijn ‘nieuwe’ broodmachine. Dit keer ging het weer als vanouds. Het deeg was zo goed gerezen dat het de machine bijna uitwandelde.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik moest even wachten met het afbakken van het brood omdat de damespuber de oven in gebruik had voor haar pepernoten.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

Hmmm…. Lekker vers brood weer. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 47/2016 | ENJOY! The Good Life

En daarbij deze Shakshuka. Het recept deel ik binnenkort. Heerlijk gerecht voor de zondagavond. Beetje broodje dippen. YUM!

Dit waren de Snapshots weer! Ik hoop dat je het leuk vond. Wil je er iets over kwijt of mij nog ergens over tippen…. Laat van je horen. Dat vind ik heel erg leuk. Ik leer jullie graag allemaal wat beter kennen.

Zometeen ga ik richting Alkmaar waar ik aan het werk ga op mijn nieuwe werkplek. Eerst krijgen wij nog een rondleiding want we hebben nog lang niet alles gezien. Dan lunchen, wat daar ook kan en dan aan het werk. Ik hoop op een productieve middag want afgelopen week is er wat mij betreft voor dit project niet veel van terecht gekomen.

Wat zijn jouw plannen voor deze week?

ENJOY! your week 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.