SNAPSHOTS WEEK 4 en 5/2020

Momenteel ben ik even ondergedoken in Zwolle. Ik had enorme behoefte om alleen te zijn. Tijd voor mezelf, om te schrijven of om gewoon helemaal niets te doen. Ik had gedacht dat ik na een paar dagen wel weer, met gierende banden, terug naar huis zou gaan. Maar het bevalt mij zo goed, dat ik zelfs overweeg om er nog een paar dagen aan vast te plakken. Even geen moeder, geen ballen in de lucht houden, slingers ophangen, niet bedenken wat we moeten eten, welke boodschappen besteld moeten worden, de was, de humeurige kater, de rommel in huis, de pakjesbezorger die voor de hele buurt pakjes bij mij af komt geven omdat ik vaak thuis ben, ruziënde pubers. Even helemaal niets van dat alles. Ik kan het iedereen aanraden!

En natuurlijk alle tijd om weer een Snapshot overzicht te maken. Ik heb de iPhone weer leeggehaald en hier zijn alle kiekjes van de afgelopen weken:

 Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Heel mijn huis op zijn kop want de schilder kwam. Dat was hoognodig. Na ruim tien jaar kon de boel wel een opfris beurtje krijgen.

 

Ondertussen ging ik samen met de damespuber inspiratie opdoen. De schilder bleek ook te behangen dus greep ik die kans ook gelijk, dan was alles tenminste maar gedaan. Onder het blad van het kookeiland wil ik een leuk behangetje. Ook moet ik nog nieuwe gordijnen hebben. Dat is nog niet zo simpel en vooral een flinke uitgave.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik moest de belastingdienst bellen want er was weer eens iets niet goed gegaan. Het is echt een drama om iemand aan de lijn te krijgen en als je iemand te spreken krijgt, behandelen ze je als een misdadiger. Echt schandalig! En dat in ons goede geregelde landje vol met regeltjes voor de onderdanen. Maar als het om de overheid gaat gelden er blijkbaar ineens geen regels en fatsoen. Gelukkig werd ik een paar dagen later terug gebeld door een heel vriendelijke inspecteur die alle tijd nam om alles rustig uit te leggen. Het kan dus wel.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Het huilen stond mij nader dan het lachen toen ik het schilderwerk zag. Die kleuren! Ik schreef erover in de persoonlijke column op zondag.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Martine schreef in de fashionblog over haar bezoek aan de Sundayschool beurs waar de nieuwste trends op kinderkleding gebied gepresenteerd werden.

 Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Wij zijn hier gek op spruitjes. Met een gekookte aardappel, een boterzacht sukade lapje en jus. Heerlijk!

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Sommige spullen komen na de schilderbeurt niet meer terug. Zoals dit tafeltje en deze lamp. De lamp nam mijn schoonzus mee en het tafeltje zal de kringloopwinkel blij mee zijn.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

De damespuber was twee weken vrij. Heel gezellig. Ze ging af en toe eens mee als er inspiratie opgedaan moest worden en bakte verse croissants. Schattig hè, met die sokken van SOXS.

Ik maakte weer ons geliefde maaltje, orzo. Ook bij de Jumbo heb ik nu orzo gevonen. Colavita Risone Orzo, € 1,59 (500 g)

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Deze leuke bekers kocht ik bij de Action in verschillende kleurcombinaties.

 

 

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

 

Als ik alleen thuis ben, laat ik steeds vaker de televisie uit en zet muziek op. Deze gouwe ouwe van Charles Aznavour, staat in mijn lijst. Heerlijk, je waant je direct aan de Cote d’Azur.

 

Naar deze geweldige plek wil ik wel vertrekken! | ENJOY! The Good Life

Ik kwam een heel bijzondere plek in Zweden tegen. Een hostel, woonhuis en restaurant dat te koop staat voor een wel heel schappelijk bedrag. Binnenkort zal ik er een artikel aan wijden.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over mijn spaarplan. In een jaar spaar je zo € 1378,- bij elkaar.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

De damespuber en ik hadden bonje omdat zij nooit eens de tijd neemt om een fatsoenlijk foto van mij te maken. Ik sta nooit ergens op de foto. Dat heb ik geweten. De afgelopen week kreeg ik de meest prachtige foto’s voor mijn kiezen. Zoals deze van onze humeurige, witte kater. Maar goed, haar moeder is een lastig project.

De Indonesische rijsttafel, al je favoriete gerechten verzameld | ENJOY! The Good Life

Ik deelde alle gerechten nog een keer van januari. Samen maken ze deze rijsttafel.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Het vervolg op de column van twee weken terug over de kleuren in huis.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Zo langzamerhand krijg ik steeds meer mijn huis terug. Dit schilderij dat ik ooit bij de kringloopwinkel scoorde is de rode draad in het geheel.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Op Instastories van ENJOY! vroeg ik jullie hulp of ik het schilderij met of zonder lijst op moest hangen. Bijna unaniem werd het zonder lijst. En dat was ook precies wat ik ook van plan was.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Florence en Rome. Ik nam de foto’s er weer eens bij en schreef een artikel over stedentripjes naar deze twee heerlijke steden. Perfect voor het voorjaar.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze foto van de damespuber is mijn lievelingsfoto. Een prachtige herinnering aan een geweldig tripje dat wij maakte na het behalen van haar middelbare school diploma, een paar jaar geleden.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

In de keuken ben ik nog een beetje aan het dreutelen, wat ik aan de muur zal hangen. Ik denk dat ik het simpel houd en dit mooie kunstwerk van Kamagurka aan de muur hang. Deze scoorde ik ooit bij de kringloopwinkel en past qua kleuren prachtig. Ook op de foto krijg ik de mooie roze kleur niet goed in beeld.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Nu alles weer geschilderd is, is het ook gelijk heel opgeruimd. Mijn aanrecht is nog nooit zo leeg geweest. En het gewei aan de muur overigens ook niet.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Mijn spulletjes gepakt want ik ga 5 dagen in mijn upje naar Zwolle. Mijn zus is met vakantie en ik had al een tijdje heel erg de behoefte om even alleen te zijn. Tijd voor mezelf en niets moeten. Dit was een uitgelezen kans. Vrije dag genomen en gaan. Die pubers redden zich prima zonder mij.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

En ben ik ook even verlost van dit veeleisende heerschap.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Alle tijd om te schrijven voor ENJOY! en genoeg leesvoer.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Mijn zus is een enorm bofkont. Zij heeft een heel gezellig en knus huisje, op één van de mooiste plekjes van Zwolle. Wie heeft er een heel park als tuin!

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik blijf altijd mooie Instagram accounts vinden, zoals Inasfina, waar ik heel veel inspiratie vind.

  Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik ben niet van plan om te gaan koken. De eerste avond haal ik bij Toko Bali in Zwolle, een Ramas rijstschotel voor 1-persoon. En vooruit een zak Rempejek erbij.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

De volgende dag laat ik sushi bezorgen.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Vijf jaar woonde heb ook ik in de buurt van Zwolle gewoond. Daar heb ik dan ook de nodige contacten opgedaan. En hoe leuk is het, dat wij elkaar nu kunnen ontmoeten. We doen samen een dagje Zwolle. Koffie en thee thuis en daarna de stad in om te lunchen bij De Gillende Keukenmeiden.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Een heel fijn broodje ‘Toffe Peer’. Met tomatenchutney, cranberry, blauwader kaas en peertjes. Goddelijk!

 

Die taarten. Als er een hemel bestaat, hoop ik dat die er zo uitziet. Dus natuurlijk namen we een taartje als toetje.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze vrouw is zo bijzonder voor mij. Wat heerlijk dat wij elkaar weer konden omhelzen. Dat was veel te lang geleden. Ik had een super lekkere pavlova en zij een lemon meringue taart. Als je ooit in Zwolle bent, is dit plekje echt een aanrader.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Wij hadden meer dan genoeg gespreksstof, maar als je zonder komt te zitten, is dit een leuke manier om aan de praat te blijven. Vooruit… Eéntje dan.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

En er is hier ook van alles te koop. Planten, potjes én deze leuke bordjes.

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik kom overal op Insta ineens oude gebloemde schilderijtjes tegen. Ik hou er van!

Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life Snapshots week 4 en 5/2020 | ENJOY! The Good Life

Misschien duik ik ook nog wel even achter de tekentafel van mijn zwager. Ik hou van tekenen en hier is van alles voor handen.

 

Een bezoekje aan Waanders in de Broerekerk mag nooit ontbreken. Ik kan hier uren doorbrengen tussen alle mooie magazines en boeken. En natuurlijk naar mijn favoriete afdeling op de bovenste verdieping. De coffee table books.

 

 

 

 

Op NPO PLUS keek ik naar de film Haute Cuisine. Als je van lekker eten houdt en koken, is dit echt een aanrader.

 

Dit waren de Snapshots weer van deze week. Ik hoop dat je het leuk vond om samen met mij even terug te kijken op de afgelopen weken. Nog een paar dagen blijf ik in Zwolle. Het bevalt mij prima zo in mijn eentje. Heerlijk tijd voor mezelf. Wat zijn jouw plannen voor deze week?

ENJOY! your week.

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.