SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 39/2018

Die laatste week van september kan weer de boekjes in. Niet alleen was ik lekker bezig met de blog, ook ging ik een paar dagen op pad met mijn broer en zus. Met z’n drietjes gaan wij elk jaar óf ergens eten samen óf een paar dagen op pad. Dit keer gingen we vier dagen naar de Costa Brava waar mijn broer zijn boot heeft liggen. Ik was hier nog niet eerder geweest. Het waren heerlijke dagen, heel aangenaam weer, veel teveel gegeten (sorry dieetmevrouw), verrassend mooi aan de Costa en ook het bootleven op de mooie boot van broerlief beviel goed. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Weer een courgette geoogst. Ik denk dat dit de laatste van het seizoen zal zijn.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Een poging tot opruimen. Nu de kookboeken. Ik had een stapeltje dat weg kon, maar dan ga je bladeren en dan ga ik weer voor de bijl. Weer terug gelegd in de kast bij de enorme verzameling kookboeken.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Martine schreef weer een fijn mode artikel voor ENJOY!. Dit keer over Scandinavische mode. Je leest het hier terug. 

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Naar de jurk in het artikel werd gevraagd. Hij is online hier te koop of bij JOZ in de Negen Straatjes in Amsterdam . De jurk is van Neo Noir.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben geen fervent kaas eter. Kaas die ik standaard in huis heb is deze van Boer’n Trots. Een pittige boerenkaas die ik altijd bij het ‘kaasboertje’ in ons dorp haal. Dochterlief haalde een stuk kaas voor mij. Als je bij De Raat in Uitgeest om de kaas van José vraagt, krijg je deze mee 🙂 Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Wij aten bloemkoolsoep. Ik had nog over voor de volgende dag bij de lunch. Het ziet er niet uit, maar het is echt superlekker.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief was in Verdun en stuurde mij alleen maar foto’s van oorlogsgraven. Hij vond er geen zak aan. En dat kan ik mij voorstellen. Prima dat ze die kids wat geschiedenis bijbrengen, maar moet dat echt altijd alleen maar over oorlog en ellende gaan?

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Hij vroeg wat ik aan het doen was. Tsja… verschil moet er zijn. Ik was bezig met een artikel over de leukste vakantie’s in de winter. Je leest het hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

En er kwam weer eens een recept online. Een torentje van gegrilde groenten en mozzarella.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Vorige week vertelde ik al dat ik deze mooie tegeltjes had besteld bij Thuis aan de Taag. Ze hebben een mooi plekje in de keuken gekregen.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer wat actiever te zijn op Instastory en post met regelmaat wat ik eet. Ik ben aan de lijn omdat ik voor mijn operatie tien kilo wil afvallen. Dit is een snackje voor tussendoor. Een volkoren cracker met Boer’n Trots.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben gek op rood. Gelukkig dé modekleur deze winter. Ik ben op zoek naar een mooie rode trui.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

En weer een poging tot opruimen. Of had ik dat vorige week al gedeeld? Spijkerbroeken opruimen. De stapel ligt er nog net zo. Ik kan gewoon niet opruimen 🙁

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte voor mezelf weer deze heerlijke pizza van zoete aardappel. Deze is zo super yummie! Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Ik at de ene helft voor het avondeten en de andere de volgende dag voor de lunch. De volgende dag is eten altijd nóg lekkerder.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer wat meer aandacht te besteden aan mijn statistieken via Google Analatics. Ik snap er echt geen bal van. Als er onder jullie een pro zit dan houd ik mij aanbevolen hier eens wat meer over te weten. Wat ik wel altijd leuk vind om te zien waar mijn lezers vandaan komen. En dat zijn er steeds meer buiten Nederland. Vreemd, want ik schrijf in het Nederlands. Voor iedereen buiten de landsgrenzen….. Welkom op ENJOY!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Uitdaging. Koffer inpakken. Echt een crime als je alleen maar met handbagage reist. Ik schreef er gisteren al over.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Een goed voorteken. Stapels boeken Het Goede leven.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

We vlogen vanaf Rotterdam Airport. Ik vond het allemaal maar zo, zo…. En het bijzondere is dat ik nergens mijn paspoort heb hoeven laten zien?!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Drie op een rij in het vliegtuig!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

We zijn er bijna….

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Als we de auto opgehaald hebben bij het verhuurbedrijf gaan we naar de boot van mijn broer die in St. Margarida ligt. Vlakbij Empuriabrava. Hier zullen wij de komende dagen verblijven.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Hij heeft deze boot uit de tachtiger jaren gekocht en helemaal opgeknapt en gerestyled. Dit is de salon.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Uitzicht vanaf de boot.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn kajuit voor de komende dagen met een eigen badkamer.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had daar nooit een voorstelling van. Het ziet er allemaal kèk uit. Dit is een andere badkamer.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Uitzicht vanaf het dek. De boot ligt bij een appartementen complex. Vrijwel naast de boot is een zwembad en het terrein is helemaal afgesloten. Super relaxt en van alle gemakken voorzien. We konden helaas niet varen want de accu’s waren vlak voor onze komst kapot gegaan en mijn broer wilde niet sleutelen als wij er waren. Reden om nog eens terug te komen 🙂

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Borreltijd aan boord.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

De eerste dag aten wij in Roses, of was het nou Empuriabrava…. Als ik er binnenkort over schrijf zal ik even alle adresjes erbij zetten. Wij aten bij een heerlijk tentje aan de boulevard. Een heerlijke zeetong á la Meunière. Uit eten gaan is overigens vrij goedkoop in Spanje.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Elke dag maakte wij roadtripjes langs de kust en het achterland rondom Empuriabrava.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtijd met tapas. Patatas brava. We waren al aangevallen toen ik nog een foto moest maken. Deze waren lekker!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

En visjes van de grill.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk Sangria!!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Na het ontbijt aan boord nam mijn broer ons mee naar zijn favoriete adresjes waar hij altijd een koffietje drinkt ’s ochtends. Met deze manke Nelis konden we helaas het strand niet op, maar het strand lag wel aan mijn voeten. Dit strandje ligt net buiten Roses.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Hoewel de bloei van de Bougainville op zijn eind loopt zag het er toch allemaal nog heel zomers en fleurig uit. We hadden ook prachtig weer.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kan niet zo makkelijk in en uitstappen om foto’s te maken. Dus doe ik dat vaak vanuit de auto. Niet ideaal, maar ik ben gek op fotograferen dus dit is een goed alternatief.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Een nieuwe dag. Een nieuw plekje aan zee voor koffie en thee. Dit is op het stille strand van Empuriabrava

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Tijdens één van onze tripjes kwamen wij in het prachtige plaatsje Cadaqués.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

We vonden in een stadje in het binnenland een heel leuk restaurant waar wij voor die avond reserveerden.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Superlekker gegeten. Gegrilde Octopus.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Als nagerecht een amandelcake met een zoete dessertwijn die je over de cake kon schenken. Whaaaaaa lekker!

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

We kwamen bij een prachtig kasteel terecht in het binnenland. Een hele chique bedoening met wel 12 Ferrari’s voor de deur.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

En bij een stuwmeer waar het weer ineens omsloeg. We zijn snel weer naar de kust gegaan waar de zon nog volop scheen.

En dan zit het er alweer op en kom je thuis en heeft de damespuber deze heerlijke appel kruimel plaattaart van ENJOY! gebakken.

En dan zit het er alweer op, kom je thuis en heeft de damespuber deze heerlijke appel kruimel plaattaart van ENJOY! gebakken.

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat een feestelijk thuiskomen! #datlijnenmisluktjammerlijk

SNAPSHOTS WEEK 39/2018 | ENJOY! The Good Life

’s Middags gelijk even planten gehaald want ik had een paar armetierige planten voor het raam staan die het leven gelaten hadden. Deze Medinilla’s kocht ik bij DEEN.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Ik vond het leuk om samen met jullie even terug te kijken op afgelopen week. Deze week is de agenda behoorlijk blanco. Dat komt goed uit want dan kan ik alle achterstallige dingen van afgelopen week bijwerken. En wat zijn jouw plannen voor deze week?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Dat is een leuk tripje! En het verblijf op de boot, wow. Erg leuk. Ook altijd fijn om de lekkere eet-foto’s te zien. Dat het met zo’n mini-vakantie lastig is om op het eten te letten begrijp ik wel.

  oktober 1st, 2018 14:09
  Reply
  01
 • aletta

  Het is je dus toch gelukt om alleen met handbagage te vertrekken. Leuke boot en jullie hebben nog iets om naar uit te kijken. Een keer terug en dan gaan varen, in het voorjaar misschien 😉
  Wat lief de gebakken taart van je dochter. Succes met get afvallen en ach af en toe ff zondigen moet kunnen. Groetjes AlettA

  oktober 1st, 2018 15:00
  Reply
  02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.