SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 38/2017

Het is maandag. Ik begon vanochtend goed met yoga. Gegeven door mannen in hun blote kont. Ik hou er van! Is weer eens wat anders dan Nederland in Beweging. Op de Facebook van ENJOY! vind je het filmpje terug. Als dat de toon van de week is, kan het niet anders dan een topweekje worden. Afgelopen week was ook al zo heerlijk. Kijk je mee?

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Mijn basilicum stekjes doen het heel goed. Mooi die worteltjes in helder glas. Kruiden zijn makkelijk te stekken en er staat dan ook regelmatig iets te wortelen in mijn keuken. Hier lees je hoe ik dat doe.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Daar zijn ze weer! Ik kreeg deze foto opgestuurd van mijn zus naar aanleiding van mijn roze geraniums. Tijdens haar laatste vakantie in Zweden kwam zij ze ook vaak tegen. Kijk eens hoe beeldig.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

De laatste tijd ben ik weer wat meer aan het lezen. De onderste drie kocht ik zelf via Marktplaats en de bovenste kreeg ik van de uitgever opgestuurd. Binnenkort meer hierover.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Met de komst van de kleine man is het op de bovenverdieping een beetje een rommeltje. Ik weet  niet meer zo goed waar ik met alle spullen heen moet en ik mis een eigen plekje. Ineens kreeg ik het lumineuze idee om van deze MALM ladenkast een bureau te maken.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Hup, lades eruit. De damespuber is gek op verbouwen dus die was er als de kippen bij.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Aangezien wij niet meer gereedschap hebben dan een schroevendraaier en een hamer moesten we even een zaag lenen bij de buurman. En daar ging ze hoor.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Even de plint eronder vandaan zagen. Kaarsrecht. Zo knap.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Klaar! Binnenkort laat ik je zien hoe het geworden is.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

We aten sashimi bowl. Een gezonde favoriet van ons. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Soms vraagt een PR bureau wat statistieken op en kijk ik op Google Analatics. Dat is eigenlijk heel leuk want je kunt precies zien vanwaar de mensen op ENJOY! kijken en wat ze lezen.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Zo lief! Een lezer van ENJOY! had dit serviesgoed voor mij gekocht naar aanleiding van mijn oproepje een paar weken geleden. Super bedankt! Ik gebruik graag bijzonder serviesgoed voor foodfotografie.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

De trombosedienst kwam langs om mij te prikken om de INR vast te stellen. Dat ging helemaal niet. Ik ben in vier vingers geprikt en daarna weer ‘old school’ bloed afgenomen maar ook dat ging niet. Dus laatste poging in de andere arm. Eindscore: helemaal lekgeprikt en onder de pleisters.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Kleine man ging koken. Zijn lievelingsmaaltje. Pasta met peertjes, katenspek en gorgonzola. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Mijn zus stuurde deze foto naar mij. Ze reed door het dorp waar ik een tijdje heb gewoond. In het mooie Overijsselse natuur gebied De Weerribben.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Zo verzamel ik de weekendtips. Als ik wat tegenkom dan maak ik een foto zodat ik het niet vergeet. Deze kom je waarschijnlijk komend weekend in het overzicht tegen.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Lunchen met de pubers. Brood, ham, avocado en geraspte kaas.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Jawel. Ik heb een nieuwe gekocht via Marktplaats. De andere is zoekgeraakt via Post NL. Nu nog even iemand lief aankijken om de baklijst op te hangen die erachter staat. Dan kan ik allemaal leuke prints en tekeningen inlijsten en op de plank zetten.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over dit geweldige boek dat gaat over een lastige periode in het leven van de vrouw. De Overgang. Een aanrader. Omdat het met veel humor is geschreven maakt het deze zware periode iets luchtiger. Hier lees je de review terug.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Voor op mijn ‘nieuwe’ bureau bestelde ik via Kwantum.nl een paar van deze leuke decoratieve opbergzakken.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Ontbijtje van de damespuber.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Ik had de hele week al trek in haring. Vond ik ineens een pot zure haring achter in de koelkast!

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Dat vind ik zo lekker. Gewoon op brood.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

My phone keeper.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Samen met de kleine man maakte ik ratatouille. Ik sneed alle groenten aan tafel….

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

En hij zorgde dat alles lekker gebakken werd. Lekker met parelcouscous en pittige worstjes.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Ondertussen een lekker muziekje op. De laatste tijd luister ik weer wat meer naar muziek. Meestal als ik de keuken opruim of aan het koken ben. Ik kan namelijk niet zo goed tegen geluid als ik aan het lezen of schrijven ben.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Vrijdagavond! Geen zin om te koken en we hadden een extra puber aan tafel. Dus aten wij de heerlijke gekruide patatjes van Kiplekker Foodtruck. Wat een berg!

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Met een superlekkere kipburger van Kiplekker. We hadden zelf  nog broodjes en witte koolsalade. Beetje mayo erop en je hebt een SUPERBURGER!!!

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Alles op. Op een paar puntige patatjes na. Wat hebben we heerlijk zitten schransen.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Tijdens de was ophalen op het dakterras zag ik dat daar nog paprika’s en pepers groeien. Een geluksmomentje!

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Hoop dat ze nog een beetje rood kleuren.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Van de uitgever kreeg ik dit geweldig leuke boek “Lagom” toegestuurd. Over het Zweeds goede leven.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Mijn dochter en ik knuffelen veel te weinig. Zij houdt er niet van. Althans… niet met haar moeder 😉 Dit is dus een uniek momentje. De humeurige witte kater zat daardoor wel even in een benarde positie.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Zaterdagochtend… Ik ben in de keuken aan het rommelen. Muziekje aan, beetje meehupsen op één been. Hier word ik blij van. Ik maakte de Moonblush Tomatoes voor door de Orzo van die avond.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

De bakjes met mooie kleine tomaatjes zijn hier niet aan te slepen. Dit blijft van ons allemaal een favoriet recept dat je voor van alles en nog wat kunt gebruiken.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Voordat de schatjes de oven ingaan en er de hele dag niet meer uitkomen. Hier vind je het recept terug.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

En die gaan dan uiteindelijk door de Orzo. Hier vind je het recept van dit heerlijke gerecht.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Samen met mijn ‘aangenomen’ dochter ging ik even naar de bloemist (FF Anders) in ons dorp. Normaal een heel klein stukje lopen maar nu een behoorlijke onderneming. Gelukkig droeg zij alle boodschappen en bloemen en planten.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Een paar losse bloemen voor in de glazen vazen.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

En ik ging voor de Berenklauw. Hier ben ik al zo lang naar op zoek. Ik vind het heel decoratief in huis staan. Ooit schreef ik er al eens een artikel over dat je hier terug kunt lezen.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Zondag ochtend…. Lekker lang in bed en mij verdiepen in de Opruim cursus die ik gestart ben van de Goed Leven Academie.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Zondagmiddag werd ik opgehaald door een vriendin met een kék karretje. Het was heerlijk weer dus gingen we ‘topless’ een tochtje maken.

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

En een taartje eten op het goede leven. Was een heel gezellige middag!

SNAPSHOTS | ENJOY! The Good Life

Thuisgekomen maakte ik deze heerlijke ovenschotel met heel veel groente en zalm. Iets wat wij allemaal heel lekker vinden, makkelijk te maken is en ook nog eens gezond is. Hier vind je het recept.

Wij sloten de week af met een tv avondje. Eerst Penoza en dan Heel Holland Bakt. Komende week heb ik wat leuke afspraakjes staan waaronder de viering van de jaarlijkse Dress Red Day. Daar verheug ik mij echt op. Verder hoop ik deze week weer wat verbetering te merken in mijn enkel en dat het lopen mij iets beter af gaat en heel, heel misschien dat ik weer kan autorijden…. Duimen maar. Wat zijn jouw plannen voor komende week?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Die opbergzakken ga ik morgen meteen halen bij Kwantum. Zo leuk!!! Ik ben ook Lagom aan het lezen, tot nu toe word ik er wel blij van.

  september 25th, 2017 17:30
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ze zijn superleuk idd. Voor welke opbergzakken ben jij gegaan?

   oktober 2nd, 2017 7:34
   Reply
   02
 • Avatar
  Lianne
  http://www.de-zoetekauw.nl

  Oh, die zalm ovenschotel ziet er heerlijk uit, ik ga het recept even opslaan. Je servies ziet er ook tof uit, ik ben ook altijd op zoek naar mooie spulletjes voor op mijn foto’s. Over Google Analytics gesproken, ik vind dat echt zo fascinerend. Ik kan er gewoon even naar zitten kijken hoeveel mensen er op mijn blog kijken en waar vandaan. Vind het altijd nog zo’n gek idee dat mensen op mijn blog kijken.

  september 26th, 2017 10:50
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Die zalmschotel is echt superlekker en vooral makkelijk te maken. Google Analytics is heel fascinerend inderdaad maar ook best lastig. Heb jij dat ook?

   oktober 2nd, 2017 7:37
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.