SNAPSHOTS WEEK 37/2018

SNAPSHOTS WEEK 37/2018

Wat een heerlijk weekje was het weer en wat een mooi weer! Het is echt nog even genieten. Af en toe wat zonnestralen pikken en op mijn gemakje een beetje in de tuin scharrelen. En natuurlijk deed ik meer. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

De week begon goed want al vroeg in de ochtend kwam de vrachtwagen van De Groene Ezel voorrijden met de meubeltjes die ik bij hun heb gekocht. Ik ben weer helemaal doorgeslagen. Ik wilde een DIY projectje aangaan, maar heb gelijk de halve kringloop leeg gekocht.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Er was nog een klein stukje staart over. Die heb ik mij even heerlijk laten smaken. Thee en een kloddertje slagroom erbij #geluksmomentje

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ondertussen een artikel aan het maken over deze heerlijke appelcake met blauwe bessen. Hij ziet er indrukwekkend uit, maar je maakt hem in een handomdraai. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week had ik een afspraak met de diëtiste. Ik moet eigenlijk voor de komende operatie aan mijn enkel van mezelf tien kilo afgevallen zijn. Dat lijkt mij heel wat balast schelen voor die krakkemikkige enkel van mij. Wij kwamen erachter dat ik eigenlijk heel goed weet wat wel en niet kan en dat ik gezond en gevarieerd eet. Standaard drink ik al geen frisdranken en geen suiker in mijn thee. Brood eet ik zelden en ja, ik eet weleens een stukje taart, maar dat is dan wel zelfgebakken. En dat is ook beter dan kant en klare koekjes en taartjes. Het bleek dat mijn portie’s gewoon veel te groot zijn. En dat klopt wel want wij zijn grote eters. Ik ga nu dus veel kleinere portie’s eten. Kijken of ik dan eindelijk eens wat kilo’s kwijt raak.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

De Kiplekker foodtruck stond er weer! En dus aten wij kipsalade. Ik maakte een flinke schaal waar we met z’n drieën van aten en waar ik de volgende dag nog een lunch maaltje van over had.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik moest naar de trombosedienst en in de wachtkamer vond ik dit foldertje. Mijn dokterspraktijk organiseert altijd dit soort leuke activiteiten. De huisarts organiseert elke donderdag een wandeling waar hij zelf ook aan deelneemt. Ik heb al eens een familie opstelling gedaan en ga mij nu hiervoor opgeven.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een tip voor dit plekje en ben ze gaan volgen op Insta. Binnenkort ga ik er een keertje heen. Mijn zus woont in Zwolle en die gaat vast vooruit om appeltjes te proeven.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde deze foto op de Insta van ENJOY! Dit recept hangt in onze keuken. De jongenspuber heeft het op het krijtbord gekalkt. Het is zijn favoriete pannenkoeken recept. Volg jij ENJOY! al op Insta? Je vindt het account hier.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

De DIY kast heb ik in de keuken laten zetten. De rest van de meubels staan in de garage. Het idee is “als het maar lekker in de weg staat is het sneller klaar”. En dat klopt wel want ik mis de ruimtelijkheid in de keuken.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

De kast wordt deze kleur Eucalytus groen van buiten en krijtwit van binnen. Ik denk dat het een heel kèkke kast gaat worden.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit hele meubelproject begon met deze verf die ik opgestuurd kreeg van Rust-Oleum. Echter bleken de potjes verf een heel stuk kleiner dan ik had verwacht. Ik denk niet dat ik er een kast mee kan schilderen.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit kastje lag al een tijd achter in mijn auto. Mijn pubers hebben een gruwelijke hekel aan mijn kringloopwinkelen dus sleep ik niet altijd alles mee naar binnen. Hier heb ik een heel leuke bestemming voor. € 5,- groot plezier 🙂

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Lekker aan de slag met de krijtverf. Superspul. Schuren en gronden is niet nodig.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik vraag mij alleen af hoe ik het kastje ga ophangen. Ik ging te rade bij mijn broer of het kastje zou blijven hangen aan deze twee haakjes.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook gelijk maar een oud spiegeltje dat ik voor twee kwartjes bij de kringloop vond een likje verf gegeven.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Op donderdag en zaterdag koken de pubers. Ze hebben er echt lol in. Zoeken naar een lekker recept op internet en gaan samen aan de slag. En ik mag mij er niet mee bemoeien en ook niet zeuren over wát we gaan eten. Dat doe ik zeker niet want ik vind dit een ongekende luxe. Dit keer hadden ze risotto met courgette en gerookte kip gemaakt. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over het weer en goede kleding om er op uit te gaan. Prompt wordt het prachtig zomerweer. Hier lees je het terug.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Jakkes! In de nazomer komen er altijd overal rare beesten tevoorschijn. Gelukkig zat deze griezel buiten. #blijdatiknietinAustraliëwoon

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

En er mislukt ook weleens wat. Ik maakte deze koolhydraatarme mac and cheese. Het zag er heerlijk uit op het filmpje. Ik weet niet wat ik fout gedaan heb, maar bij mij was het bloemkool/kaas soep met ham geworden. Heel vies!

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik eet momenteel van kleinere borden. Bijzonder om te zien dat onze hedendaagse borden veel groter zijn dan de antieke bordjes van mijn engelse servies. Ik eet dus nu van mijn gezellige geblomde blauwe bordjes.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk courgettes. Van de zomer wilde de bloemen maar niet ontpoppen in courgettes. Waarschijnlijk hadden ze te weinig voeding en water. Ik heb er een flinke laag mest bijgegooid en met de regen van de laatste tijd popt de ene na de andere courgette uit de kist. Lijkt bijna magie 🙂

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber had zin in crêpes. Die stond al vroeg op zondagochtend crêpes te bakken. De jongenspuber ging de geur achterna en kwam even later naar boven om mij een ontbijtje op bed te brengen. Zo lief! En man, wat waren die superdunne pannenkoeken lekker met een beetje kaneelsuiker. #ikbofmaar

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Gisteren aten de jongenspuber en ik chili con carne. Hij met zure room en rijst en ik zonder. Zo lekker! Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 37/2018 | ENJOY! The Good Life

Als ik de foto’s voor de snapshots bij elkaar aan het zoeken ben kom ik deze tegen van de berenklauw. Vandaag ga ik eens op zoek naar dat gevaarte, dat ergens in de garage moet staan. Is wel weer leuk om naar binnen te halen. Als ik er nog bij kan met al die troep in de garage 🙂

Dit waren de Snapshots weer. Ik hoop dat je het leuk vond om samen met mij terug te kijken naar afgelopen week. Deze week heb ik een afspraak bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Hoop dat hun wonderen kunnen verrichten met mijn enkel. Ik moet eindelijk eens voor het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker gaan. Dat heb ik al zo vaak uitgesteld.

Ik wil deze week drie sollicitaties de deur uit doen want ik heb heel veel zin in een uitdagende baan. Mocht je nog een leuke collega zoeken dan houd ik mij aanbevolen. En verder staat mijn agenda aan het begin van deze week bol van de to-do’s. Ik heb er zin in! En jij? Wat zijn jouw plannen?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Lekker weekje. Ik blijf ver uit de buurt van kringloopwinkels want ik ben juist aan het minimaliseren. Dat wil zeggen. Ik zou er mee door moeten gaan, maar echt soepel gaat het nog steeds niet. Die risotto van de pubers ziet er lekker uit!

  september 17th, 2018 10:48
  Reply
  01
 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Ik ben onlangs eindelijk gegaan voor het bevolkingsonderzoek. Uitslag prima en volgende oproep pas weer over 10 jaar. Ik zag er tegenop maar ben toch wel weer blij het gedaan te hebben.

  september 18th, 2018 5:00
  Reply
  02
  • Avatar
   José

   Na eindeloos uitstellen ook maar gegaan. Uitslag is best even spannend.

   september 19th, 2018 7:09
   Reply
   03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.