week 36:2014De afgelopen week was een eigenaardig weekje. Ik had de hele week het gevoel dat ik van alles vergat maar wist niet wat. Met als gevolg dat het allemaal een beetje in de soep liep. Dieptepunt…. mijn zondag. Over te laat gesproken.

Het continurooster van de kleine man en de veeleisende brugpieper zorgen ervoor dat mijn dag vroeger begint dan normaal. Geen broodjes worden er meer thuis gegeten tussen de middag dus broodjes smeren op de vroege ochtend. Ik ben al niet zo’n vlotte maar ‘s ochtends al helemaal niet. Fluitend kan ik mijn bed uitstappen maar beneden aangekomen word ik belaagd door kwetterende pubers, één of ander hysterisch televisieprogramma wat op staat (welke idioot maakt zoiets?), muziek wat daar nog eens keihard doorheen gaat, een kat waar ik mijn nek bijna over breek en last but not least de telefoon die als een dolle rinkelt omdat de vriendinnen van de damespuber ‘s ochtends graag even bellen wat er die dag gedragen moet worden….. Oké! TV uit, muziek uit, smoothie maken zodat die pubers hun kwek houden, telefoon opnemen en dame in kwestie adviseren dat een regenpak de beste optie is als het regent en die kat….. nou vooruit deur open en wegwezen. Bammen smeren en ze heel snel de deur uitwerken. Rust…….. tijd voor de week in fotovlucht 🙂

week 35 blog

Heel veel blogtijd. Veel posts voorbereiden, fotograferen en de rottigste klus…. foto’s uitzoeken, verkleinen, eventueel bewerken en uploaden. Verkleinen en bewerken doe ik allemaal via de programma’s van mijn MacBook.

week 35 clipper

Weer een nieuwe Clipper smaak gescoord. Ik ging natuurlijk voor de verpakking en de leuke kleurtjes. De smaak is ehm… best apart.

week 35 wandeling tuincomplex

Mijn voornemen om meer te wandelen lijkt te werken. Nog niet dagelijks maar een paar keer per week een uurtje. Het wordt  ‘s avonds al sneller donker en nevelig.

IMG_7885

Die kat….. Ik wilde een mooie foto van hem maken maar zodra hij de camera zag ging hij steeds met zijn rug naar mij toezitten. Heel lang heb ik met de lens op hem gericht gezeten. Maar stoïcijns bleef hij omgedraaid zitten. Ik geef op.

week 35 tomatensoep jamie

Tomatensoep van Jamie (30 minutes). Die maak ik vaak. Grote pan en dan in porties invriezen. Lekker makkelijk op de dagen dat er gesport wordt. Ik was alleen een beetje uitgeschoten met de pepers. Vonden de pubers niet oké.

IMG_0640

De courgettes blijven maar groeien. Althans de bloemen. Ik heb nog maar één groene rakker kunnen oogsten. De lente ui en worteltjes zijn helemaal in de verdrukking geraakt.

week 35 tuin relax

Fijn nazomerweer. Even momentje pakken met kopje thee en tijdschrift.

week 35 foodies

In de Goodybag van Eliza was Here zat dit leuke tijdschrift met leuke recepten.

week 35 spook

Ook hij geniet van het zonnetje.

IMG_9664

De camera waar ik momenteel mee fotografeer, de Canon EOS 550D, blijft wennen. Het is waarschijnlijk de Tamron lens die niet voldoet aan mijn verwachtingen. Ik grijp dus nog regelmatig naar mijn oude vertrouwde EOS 300D met kitlens.

week 35 waldijk

En weer wandelen. Zo zie je nog iets van je dorp. Dit pad gaat door de wijk Waldijk.

week 35 haringsalade

Bietjes van het dakterras geoogst. Maar ze zijn nog zo klein dat er geen fatsoenlijke maaltijd van gemaakt kan worden. Wel prima geschikt voor deze haringsalade. Deze komt van de week online.

week 35 thee met tony's

Rooibosthee met een stukje pure Tony’s Chocolonely. Weer zo’n verwen momentje.

hema

Stapelgoed bij de Hema. Niet gelukt want ik had maar een paar dingetjes nodig.

hema kaartjes

Zulke leuke kaarten. Wie verstuurd ze nog? Ik heb mij voorgenomen dat toch weer op te pakken. Veel persoonlijker toch?

hema schrijfstiften

Schrijfstiften gekocht.

thinking

Plaatje van de week. Komt van Pinterest. Geniaal!

week 35 sinterklaas

Hellup!!!! Nu al Sint lekkers in de schappen??? Niet normaal…..

IMG_9688

Ik ben al geruime tijd op zoek naar gedroogde berenklauwen. Ik dacht ze gevonden te hebben. Stond dus gewapend met grote handschoenen en snoeischaar op een druk kruispunt deze takken te knippen. Hoop maar dat niemand mij gezien heeft. Ik stond zwaar voor joker. Dat hoopt de puber nog harder. MAM! straks heeft één van mijn vrienden je gezien. Nou ja, ze staan wel leuk maar of het berenklauw is?

week 35 slak

Daar is hij weer….. Tijdens het wandelen wordt er her en der ééntje geplet. Sorry…. not.

IMG_2286

Elke middag een uurtje plat. Anders trekt mijn hart mij de dag niet door. Mijn Powernap. Klinkt een stuk hipper dan rusten.

IMG_0641

Mijn natuurlijke overkapping begint behoorlijk te woekeren. Tel daar de dikke kruisspinnen bij….. brrrrr…

week 35 bazaar olijven week 35 bazaar noten

Naar de Beverwijkse Bazaar op vrijdagmiddag. In alle rust groente, fruit en noten halen.

rtl woonmagazine

Vriendin zoekt nog een leuk behangetje voor de slaapkamer. Is dit wat? Ik vind hem gaaf. Te zien in RTL Woonmagazine van vorige week.

week 35 lunch avocado

Lunch time. Mijn favoriete broodje. Avocado, eitje, tomaat, kipfilet, peper, zout, citroen en beetje mayo.

week 35 kerst action

NEE! Zelfs al kerst bij de Action.

week 35 sportauto

Kleine man werd opgehaald in een echte bolide. Smile op zijn snoet van oor tot oor. Boys will be boys.

week 35 foto universiteit

Dieptepunt! Stond zondag voor een dichte deur bij de Foto Universiteit voor de cursus Compositie en Perspectief. De cursus was zaterdag. Dramatisch te laat dus!

spk

Hebbes! Spook was even in trance naar een vogeltje aan het kijken. Klik…..

ENJOY your week!

Vrijwel alle foto’s (op laatste Spook en sportauto na) zijn gemaakt met de Iphone of komen van Pinterest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Marion
  http://mijnkladblog.nl/

  Hahaha, stug met de rug naar je blijven zitten. Briljant! Toch is die foto ook echt heel erg mooi vind ik!

  september 8th, 2014 10:11
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.