SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 34/2016

De zomervakantie waar maar geen eind aan leek te komen is nu echt voorbij. Hoewel wij niet op vakantie zijn geweest en eigenlijk ook geen heel spannende dingen hebben ondernomen waren het heerlijke weken. Wekenlang geen wekker zetten, geen sport, geen geregel, heerlijk lanterfanten en doen waar we zin in hebben. Ik zou dat nog heel lang vol kunnen houden maar toch kijk ik ook wel weer uit naar iets meer structuur. We pakken de draad weer op. School, werk en sport begint deze week weer op volle toeren. We kijken nog even terug naar de afgelopen week. Onze laatste vakantieweek….

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Maandag ging ik samen met een vriendin naar de Noordermarkt in Amsterdam. Al wandelend door de prachtige Jordaan op weg naar verborgen schatten én natuurlijk appeltaart van Winkel 43. Onderweg kwamen wij dit prachtige pandje tegen op de hoek van de Nieuwe Leliestraat en de 2de Lelie Dwarsstraat.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Op de markt was het heel rustig. Je kon duidelijk merken dat het vakantietijd voor de marktkooplui was en daarbij was het een miezerige maandagochtend met af en toe regenbuien.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Er zijn zoveel leuke brocante en serviesgoed te vinden op de markt. Dit servies spaarde mijn zus ooit in een ver verleden.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Grabbelen en graaien in enorme bergen King Louie kleding. Niet echt mijn ding maar wel heel leuk om gade te slaan.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Daar is hij weer! De lekkerste appeltaart van Amsterdam (als je het mij vraagt) van Winkel 43. Een bezoekje aan de Noordermarkt moet altijd omlijst worden met deze heerlijke taart. Was tegelijk ook mijn lunch 🙂

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk nog even neuzen bij De Weldaad.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik houd heel erg van het sfeertje in deze woonwinkel.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk van de ‘geleefde’ meubels en hebbedingetjes.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Na de Noordermarkt nog even naar de ‘Negen Straatjes’ waar ik bij JOZ in de Huidenstraat een leuk jurkje scoorde van Studio Anneloes en tegenover JOZ sloten we de dag af met thee bij Café De Pels.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Superblij ben ik met het prachtige grote bord dat ik op de Noordermarkt had gescoord van Dresden .

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Te laat komen is ‘my middle name’. Ik heb er zoveel stress van en neem mij dagelijks voor mijn leven te beteren maar ik héb gewoon altijd oponthoud, hoe vroeg ik ook wegga!

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd om naar de pers-release te komen van ‘Ants on a Shrimp’ van Maurice Dekkers (Keuringsdienst van Waarde, Tony’s Chocolonely) in Het Ketelhuis. Ik voelde mij echt een vreemde eend in de bijt tussen al die BNN’ers. En tot overmaat van ramp stond de meeste charmante man, Peter Lute, naast mij en ik wist geen woord uit te brengen. Ik kon niets verzinnen. Alles wat door mijn hoofd schoot zou ongelooflijk onnozel geweest zijn. Dus zei ik maar niets…… met als gevolg dat hij ook maar afdroop. GEMISTE KANS!!!!! Ik ben uiteindelijk maar zo onopvallend mogelijk weggeslopen. In de auto terug naar huis kreeg ik de slappe lach van mijn eigen kansloze gedrag.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Maar de film was echt geweldig. Ik ben echt gek op culinaire films en series als Chef’s Table dus vind deze film echt een aanrader. Ik kom van de week op deze film terug met een blogpost.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Op de terugweg kwam ik langs ‘De Bakkerswinkel’ (Westergasfabriek) en moest natuurlijk iets lekkers meenemen voor de lunch thuis.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Lastig kiezen…..

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Uiteindelijk toch maar een ‘stoere’ boterham van Menno met lekker beleg. Tartaar en kaas. En als toetje deelden we een brownie. Dat was niet zo’n beste keus want als je eenmaal de brownie van De Browniehemel hebt gegeten smaakt geen enkele brownie meer lekker.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Gast aan tafel… Heel handig dat de damespuber bij de Jumbo werkt in de vakantie. Zij neemt dan gelijk wat boodschapjes mee en lekkers voor haarzelf en haar gevolg.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte lasagna want ik had nog heel veel tomaten over uit de Verse Oogst Box. Hier maakte ik een grote pan tomatensaus van met wat gehakt erdoor. Bechamelsausje van een beetje boter, bloem en melk en stapelen maar met lasagnabladen, kaas en mozzarella.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Het was heerlijk! Alleen was het een enorme zooi in de oven geworden. Het goddelijke goedje was overstroomd.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

IJsje toe…. En wat voor ijsje! Ik maakte Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout ijs. Hier lees je het recept.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar de La Dress Sample Sale in Aalsmeer. Hilarisch altijd om al die vrouwen gretig in de rekken te zien struinen.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

En er waren heel veel mooie jurkjes te scoren!

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk ging ik ook niet met lege handen naar huis. Ik kocht een prachtig donkerblauw jurkje.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

De witte kater en ik wisten niet zo goed waar we het zoeken moesten van de hitte afgelopen week…..

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Met het warme weer had ik niet zoveel zin om te koken. Dus maakte ik deze grote gevulde tomaten met tonijn.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een blogpost over mijn favoriete witte Pecorino wijn. Deze review lees je hier terug.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Al heel lang heb ik een citytrip naar Stockholm op mijn ‘Travellist’ staan. En omdat ik dit jaar niet met de damespuber op vakantie geweest ben besloot ik niet langer te dubben en dit tripje voor ons te boeken naar deze leuke stad in Zweden. Op de site van Travelbird kwam ik deze aanbieding tegen.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Er moesten nog wat schoolspullen gekocht worden dus op naar de HEMA

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Waar ze dit seizoen ook merkagenda’s verkopen. Ik moest even terugdenken aan mijn middelbare schooltijd en aan de schoolagenda die aan het eind van het schooljaar dubbel zo dik was geworden van alle knip en plakwerkjes, plaatjes en ja… zelfs een spiegel plakte ik in mijn agenda! Herkenbaar? 😉

De damespuber kocht uiteindelijk de prachtige agenda van PIP. Nu met 25% korting. Ben benieuwd hoe lang deze een ‘PIPpige’ uitstraling behoud.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Er lag weer een pakje in de brievenbus. Mijn pure lievelingsreep van Tony’S Chocolonely met een kaartje erbij. Deze had ik nog tegoed. Leuke verrassing! Dank je wel J.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Snacktime! Stokbrood met maangedroogde tomaatjes.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

De kat genoot lekker van het zonnetje afgelopen week.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Onderhoudswerkzaamheden met de handige scheermesjes van Wilkinson Intuition. Geen scheerschuim nodig. Scheerzeep zit al om het mesje.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Zelden draag ik een jurkje. Het liefst gewoon een spijkerbroek met een shirtje. Daarom vond de damespuber dat dit even vastgelegd moest worden. Ik sta er natuurlijk weer lekker ‘oellig’ op. Deze jurk kocht ik overigens bij TopVintage

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

De blogpost met de weekendtips. Deze week heel afwisselend met onder andere een uitstapje naar Durgerdam, Ransdorp en Holysloot.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Zaterdag hadden we weer gezellig eters en aten we mosselen. Deze XL mosselen van Albert Heijn waren echt super lekker.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Zie jij wat ik zie?….. Brrrr….. ongenode gast. Dat krijg je met de zwoele zomeravonden. Dan loopt er ‘s avonds allemaal ‘gespuis’ naar binnen die vervolgens hun eigen onderkomen bouwen.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Er werd vandaag flink gepoetst….

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ook door mij. Ik moest hoognodig eens wat huishoudelijke taken verrichten. Dus in plaats van een uitstapje naar één van de leuke weekendtips…. poetsen geblazen. Het voelde als strafwerk want ik heb echt een pesthekel aan huishoudelijk werk maar het moést want de koelkast en oven gingen bijna een eigen leven leiden.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Wel weer alles lekker schoon én flink wat spullen weg moeten gooien omdat ze over de datum waren. Heb weer lekker de ruimte. Haha… twee geopende potten mayo. Dat heb je als je geen overzicht meer hebt.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik had heel veel kleding in de uitverkoop besteld bij Expresswear.nl Alles lekker passen maar helaas gaat er ook weer het één en ander retour. En ondertussen ook nog wat opruimen zoals de miskoop op de pop. Een tuniek van Studio Anneloes. Toch niet helemaal mijn ding…..

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Opgestaan is plaats vergaan. De humeurige witte kater had mijn plekje ingepikt en ik hoefde het niet in mijn hoofd te halen hier weer te gaan zitten.

SNAPSHOTS week 34/2016 | ENJOY! The Good Life

Moeder en dochter…. Nu al een dierbare foto 🙂 Ik moest hem gewoon even delen met jullie. Ik ben zo trots op mijn lieve meisje!

Vandaag is de allerlaatste vakantiedag. We nemen het er nog even van en gaan vandaag naar Amsterdam om de laatste spulletjes voor het nieuwe schooljaar te halen en er samen nog een gezellig dagje van te maken voordat wij weer allebei in het ‘gareel’ moeten. Missen jullie de vakantie ook al?

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.