Op het Instagram account van Jamie Oliver promoot hij zijn nieuwe boek ‘7x anders‘. Ik zag dit lekkere kippetje voorbij komen en moest dat maken. Heerlijk!
In ons dorp kun je sinds kort Thais eten afhalen. Ik ben gek op Thai Food en dat moesten we natuurlijk uitproberen. Heerlijk en wat fijn dat we in ons dorp eens wat anders kunnen bestellen dan pizza, patat, spareribs en Chinees. Echt een aanrader. Wij hadden Thaise viskoekjes, saté, Pad Thai, Padsi Iew Kai en Kao Pad Kai. Veel teveel natuurlijk. Hadden we de volgende dag ook gelijk te eten.
Zo lekker. Even een harinkje happen. Wij zijn er hier alledrie gek op. Met uitjes én zuur.
Voor het eerst maakte ik zelf gnocchi voor bij de kip van Jamie. Het was bloedheet weer dus het ‘deeg’ was een beetje slap. Maar ze smaakte er niet minder om. Heerlijk. Deze zijn na het koken ook nog eens gebakken. Wij zijn nu helemaal op de gnocchi toer.
Aangestoken door de pubers ben ik helemaal verzot op Ginger Beer. Je hebt het van heel veel merken. Zelf vind ik die van Naturfrisk het lekkerst.
Ik wist echt niet wat we moesten eten. Van de laatste aardappels en zoete aardappels maakte ik deze aardappelpuree. Aardappels gaar koken, afgieten en stampen, klont boter, scheut warme melk, snuf nootmuskaat en klaar. De boontjes kookte ik even en daarna bakte ik een uitje, knof, scheut basilicum inkoken en sambal naar smaak meebakken. Boontjes erbij en een blikje tomaat blokjes, p/z en klaar. Wij aten er een speklapje bij, maar zonder vlees is het ook prima.
Wij waren een paar dagen op roadtrip en begonnen in Nijmegen. Als je ooit in Nijmegen bent ga dan zeker lunchen bij FIKA. Hier eet je de meest heerlijke Smørrebrød. Het was een hete dag, maar achter de zaak hebben ze een heerlijk plaatsje. Dikke vette aanrader!
Tijdens het fietsen in de omgeving van Nijmegen kwamen wij uit bij ‘Oortjeshekken’ in de Ooijpolder. Hier at ik deze goddelijke open tosti met brie en perenchutney.
Een van de hapjes die wij als voorgerecht bij De Meesterproef in Nijmegen bestelde waren deze geitenkaas churros met honing. Als hoofdgerecht had ik Steak Tartare. Oh boy! Zo lekker allemaal!
Zoals ik al zei. We zijn op de Gnocchi toer. Dit keer met een heerlijke 4-kazen saus.
En weer een heerlijk wijntje dat ik met jullie wil delen. De Nucli van Neleman.
Oogst van de daktuin. Heerlijke Frieslander aardappeltjes, handenvol kleine trostomaatjes en bietjes.
Eindelijk gaan de gordijnen eraf en worden er nieuwe gemaakt. Het klittenband liet steeds los en ze hadden hun beste tijd gehad. Wij zitten nu even een paar weken in de etalage.
Dat zwembad is echt een doorn in mijn oog. Ben blij dat dat onooglijke ding weg is.
Het weer leek om te slaan. Ik heb meestal patent op slecht weer als ik eropuit ga of met vakantie. Dit was een dagje en voor de rest van de week was het snoeiheet.
Nachtje Nijmegen. We logeerden in dit heerlijke hotel Oranjestaete en hadden een geweldig appartement met z’n drietjes. Hier had ik best nog een nachtje extra willen blijven, maar helaas wat het volgeboekt. Als ik een hotel boek op Booking.com ga ik altijd voor iets bijzonders en let ook altijd heel goed op de ratings. Liefst alleen een accommodatie 9+ dan weet je zeker dat je goed zit. Kies daarvoor de optie ‘Top beoordeeld’
Bij het hotel mocht je gratis gebruik maken van fietsen. We besloten om op de fiets de omgeving te verkennen. Ik had al drie jaar niet meer gefietst vanwege mijn enkel, dus het was een spannende actie. Ook op de fiets met een maxi-jurk is een spanningsfactor. Leuk was het wel en mijn lieve zoon gaf mij af en toe even een zetje in de rug of liet mij aanhangen als we veel wind tegen hadden.
In de Ooijpolder maakte we een lunchstop bij Oortjeshekken. Deze tip kreeg ik van Jan van Bends and Curves. Een ontzettend leuk plekje! De bedoeling was eigenlijk naar de Millinger Theetuin te fietsen voor een high tea, maar we waren al heel snel klaar met dat gefiets en strandde bij Oortjeshekken.
Nijmegen bleek de oudste stad van het land. Een schattig stadscentrum met mooie oude pandjes. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat wij meer van de stad verwacht hadden, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat het 30 graden was en niet bepaald de ideale omstandigheden om door een stad te sjokken.
We aten bij De Meesterproef. Eigenlijk was dat een vergissing. Ik had willen eten bij Stoom Beer & Food, maar reserveerde per ongeluk bij De Meesterproef. Pas toen ik de kaart zag en het pubervoer van Stoom mistte, kwam ik erachter dat we weer heel culinair aan het snavelen waren. Zeker geen straf, maar omdat we ook al bij Huisje James culinair zouden eten wilde ik juist voor de pubers een avondje burgers en spareribs eten. Van deze culinaire hoogstandjes waren ze overigens ook niet vies.
Zo voelde ik mij wel na dat dagje fietsen.
De bedoeling was dat we ook nog een dag naar Arnhem zouden gaan. Ik kon er alleen geen hotel vinden die aan mijn verwachtingen voldeed en het was snikheet. We besloten dus te crashen in Zwolle in het huis van mijn zus. Dat was echt top.
De volgende dag hebben we nog een pitstop gemaakt in Hattem. Een heel pittoresk Hanze stadje. We zijn er niet al te lang geweest want de spanningsboog van pubers bij dit soort uitstapjes is niet al te groot.
Daarna lunchen op het landgoed Molecaten bij de Herberg Molecaten op het terras.
Onderweg…..
De laatste nacht van onze roadtrip sliepen we in De Cantharel in Apeldoorn. Wat een geweldige plek en hotel!
De pubers hebben er gezwommen in het binnen- en buitenzwembad en ik heb mij heerlijk even teruggetrokken op de kamer met een lekkere kop thee. Een paar dagen intensief met pubers hakt er wel in. ’s Avonds liepen we vol verwachting naar Huisje James. De jongenspuber is zo groot dat hij het leuk vindt om af en toe zijn ‘kleine moedertje’ te omarmen. Als hij niet kan gamen is hij de leukste jongen die er bestaat. Daar kwamen wij de laatste dagen weer eens achter.
Proost op een geweldige avond en afsluiter van ons tripje.
Huisje James is echt een aanrader!
Dit waren weer de Snapshots van de afgelopen week. Een heerlijke week vakantie. En binnenkort starten de studies weer van de pubers en wordt alles weer een beetje normaal.
ENJOY! your week.