SNAPSHOTS WEEK 32/2016

SNAPSHOTS week 32/2016

Volgens mij begin ik elke week met dezelfde zin…. Het was weer een heerlijk weekje 🙂 Tsja… ik heb niet voor niets een blog dat heet ENJOY! The Good Life. Maar afgelopen week was echt super, super leuk. Begin van de week had ik mijn allerliefste nichtje te logeren voor drie dagen. Als je pubers hebt waardeer je weer dat ze zo klein zijn en nog zo afhankelijk van je. Heerlijk! Maar ook pittig. Want je komt nergens meer aan toe. En ik sloot de werkweek af met een paar heel leuke events. Ik deel veel foto’s van achter de schermen met jullie. Wees gewaarschuwd…. het is een eindeloos lang weekoverzicht geworden! Ik neem je mee…. naar mijn week in fotovlucht.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Foodpost! De ‘pakjes mevrouw’ stond voor de deur met een enorme doos.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een doos vol tomaten. Allerlei soorten, maten en kleuren van de Verse Oogst Box. Daar ga ik komende week mee aan de slag….

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Het kleine schatje kwam en er moest meteen gekleurd, gekleid, gebakken en achter de Moody White Cat aan gerend worden. Even schakelen….

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Met de damespuber ging ze bakken.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Dikke pret. Ze lacht niet altijd zo breed uit hoor. Maar als ze een lens ziet dan is hij van haar 🙂

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuk dat onze kleine logée alles lust. De eerste dag hadden we pasta met peertjes en vandaag hadden we caprese met zelfgemaakte pesto , buffelmozzarella en tomaten uit eigen tuin. Die hebben we namelijk ook nog.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Daarbij maakte ik een tarte tatin van tomaat. Zo lekker en de tomaatjes van de Verse Oogst Box waren niet te versmaden!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Er liggen steeds van dit soort zwarte balletjes rondom mijn basilicum plantje. Ik heb het plantje al helemaal uitgeplozen maar kan niet vinden waar ze vandaan komen. Iemand een idee?

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte pannenkoeken. Een enorme berg. En als ik bak dan doe ik het met twee pannen tegelijk anders komt er geen eind aan. Door het beslag, dat je natuurlijk gewoon zelf maakt, met bloem, snuf zout, melk en eieren, doe ik altijd vanillesuiker en heel veel kaneel of koek- en speculaaspoeder. Dat is net dat extraatje dat de pannenkoeken speciaal maakt. En bakken in de Blueband.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar mijn lieve vriendin die een kleine kitten heeft en een heel lief klein zoontje van dezelfde leeftijd als mijn nichtje. Dus veel speelplezier en voor ons tijd om lekker bij te kletsen met veel thee.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ook ging ze een tarotkaart leggen. Centraal in deze kaartlegging is de truggel die ik nu heb voor wat betreft mijn blog cq. werk. Leuk om een keer te ervaren maar eerlijk gezegd werd ik er niet veel wijzer van. Sorry N., misschien moet het nog een beetje bezinken. Links is verleden, midden heden en rechts toekomst. En die laatste ziet er nogal gehavend uit.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

We gingen wandelen in het Noord Hollands Duinreservaat. En daar lopen de grote hooglanders. Heel imposant voor zo’n klein meiske en voor dit grote meiske ook overigens…..

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Fotograferen is een echte passie van mij geworden. Maar mensen fotograferen vind ik lastig. Vooral als ze gaan poseren. Die lieve kleine schat fotografeerde ik ongemerkt en werden leuke foto’s. En voor de goede orde…. Ik heb niets te maken met die pleisters voordat jullie denken dat ik haar geslagen heb 🙂 Ze was thuis al gevallen en haar wond moest gelijmd worden. Haar moeder vond het jammer voor de foto’s maar ik vind het juist leuk. Dat is hoe kinderen echt zijn. Af en toe een pleister hier en daar….

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Na al die leuke dagen moest er weer gewerkt worden want ik weet niet hoe al die mamabloggers dat doen?? Ik kom nergens aan toe met zo’n kleine dreutel om mij heen.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik was uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe catalogus en collectie van IKEA. Ergens in Nederland midden in een maïsveld. Leuk dat ik mocht komen en vond het best een beetje spannend met zoveel pers en bekende gezichten.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Midden in het maïsveld was een soort labyrint gemaakt waardoor je op ontdekkingstocht ging. Op zoek naar de nieuwe collectie.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Echt heel gaaf gedaan! In het midden stond de centrale tent waar alle speeches en de lunch gehouden werd. Het regende overigens echt de hele dag. Zo sneu.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Alles natuurlijk van IKEAaaaaaaaaaaa

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Niet onbelangrijk….. De BAR!!!!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime… Verantwoord en lekker. Die zalmburger is nu verkrijgbaar bij de restaurants van IKEA en is ‘to die for’!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuk idee, waardeloze foto…. maar ze hadden de Zweedse crackers als bodem gebruikt voor mini pizza’s.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En toen het veld in… Op zoek naar alle nieuwe collecties. Bij de collecties stonden de ontwerpers. Deze dame was vanuit India ingevlogen. Ik ben even haar naam kwijt maar ik pas dat later nog even aan.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk onze ‘eigen’ Piet Hein Eek.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Tijdens de ontdekkingstocht vond je ook overal tussen het maïs kraampjes met Ikea Food Producten.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Typisch Nederlands met een Zweedse twist.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

YUM…. Het Fika kraampje met allemaal lekkers. Zweden zijn gek op zoetigheid.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Jaja…. dé Zweedse balletjes!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze terrine moét ik hebben. Mensen die mij goed kennen zullen nu denken… Maar je hebt al zoveel serviesgoed! Daar…. hebben ze bij IKEA over nagedacht want ze hebben ook geweldige stellingkasten in de collectie dus koop ik er  gewoon een kast bij 🙂

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Waren er ook dingen die ik niet mooi vond???? JA! Deze achterwand uit de nieuwe keukencollectie. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. IKEA was er zelf heel content mee.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En nog meer lekkers….

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En nog meer…. Ik kan zo nog wel even doorgaan… Er was zoveel te zien, te proeven en te ontdekken. Jammer dat het weer enorm te wensen overliet.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En zo ziet dat er dan uit als ik voor mijn blog bezig ben. Druk met fotograferen…. Het artikel over de nieuwe IKEA collectie vind je hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En zo eindigt een event…..

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds nam de damespuber mij mee uit eten. Had ik nog tegoed van moederdag en was nu een leuk afscheid etentje. We gingen eten bij Proeflokaal Bregje in Alkmaar. Hier eet je 3-gangen voor € 14,50. Leuke zaak en prima eten (prijskwaliteit)

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Damespuber had carpaccio vooraf.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En ik garnalenkroketjes. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over mijn geweldige avond bij de Vlaamse Kantine Bloempot in Lille. Ik zou er zo heen willen. Wat was dat geweldig! Lees hier de review.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht weer mee met de knalroze sloep van MissPublicity voor het Bloggers aan Boord event.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good LifeElk jaar wordt er in de zomer met een klein gezelschap bloggers door Rotterdam en Amsterdam gevaren. Aan boord worden alle producten getoond, getest en geproefd waar zij de PR voor doen.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Het assortiment is nogal uiteenlopend….

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Van handige drinkflessen met dank aan Kookpunt.nl

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

93% pure chocolade van Love Chock. I love it!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Whaaaaa….. natuurlijk cocktails aan boord. Speciaal gemaakt door bartender Felix.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Oeh….. deze kwam wel van pas. Had nogal wat achterstallig onderhoud 🙂

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Suikervrij dropje???

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime!! Onze heerlijke lunch werd onderweg aan boord bezorgd door een fietskoerier van Foodora.nl Superhandig als je ineens trek hebt en ligt te chillen in het Vondelpark of je bent aan het cruisen over de grachten…..

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Wij kregen een gezonde lunch van Freshler. Bij hun kun je maaltijden afhalen in de Pijp of door Foodora laten bezorgen. Een aanrader en nog betaalbaar ook!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Kijk eens hoe goddelijk lekker dat eruit ziet!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds ging ik samen met mijn zus en zwager eten bij de pizzeria in ons dorp. Ja… alweer. Heerlijk 🙂 Mijn telefoon zat bomvol dus kon geen foto’s meer maken van het heerlijke eten. Maar zoals jullie inmiddels wel weten neem ik bij Le Mimose altijd hetzelfde….. Tortellini alla Panna. ZOOOOOOO lekker!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Een vriendin nodigde mij uit in haar moestuin. Als ik iets leuk vind…..

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Is het wel een moestuin! Call me crazy….. maar ik word zo blij van al die mooie verse producten.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een hele tas vol met lekkers en moois mee.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Die knol op de voorgrond is rammenas, een radijssoort waar ik nog nooit van gehoord had. Dus leuk om uit te proberen.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben eruit…. Samen met mijn ex-buurman gaan wij volgend jaar een moestuin bestieren.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En dan wil ik ook bloemen!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Mijn huis staat vol met fleurigheid….. Komt mijn blik ook nog eens van pas. (Zie je broer….. ik gebruik het ook nog;) Hij vindt mij een hamster. En daar heeft hij ook gelijk in 🙂

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Kijk nou wat lief! Dit cadeautje vond ik in de brievenbus. Van ik iemand die ik goed ken en ook nog eens een trouwe volger van ENJOY! is. Omdat soms ‘zomaar’ ook leuk is 🙂 Heel blij mee, dank je wel!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Tegenwoordig koop ik alleen nog ongesneden grof boerenbrood of ik bak zelf brood. Voordeel is dat je er veel langer mee doet. En als het dan een beetje oud bakken wordt….. dan rooster ik zo’n lekkere dikke boterham met een dun laagje boter in de pan. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

En dan een gebakken eitje erop met groenten uit eigen tuin.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

De damespuber ging op vakantie en liet overal in huis kleine berichtjes en verrassingen achter. Een briefje op mijn nachtkastje en lekkere chocolaatjes op mijn bureau. Zo lief!

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk kon ik het recept delen van een super simpele cake die ik even geleden maakte. Ben benieuwd wat jij ervan vindt 🙂

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Al die groente kan ik niet op in m’n ééntje dus…. de bietjes koken en pronkbonen blancheren en invriezen.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik word zo blij van de bloemen die ik kreeg. Lijkt wel een Van Gogh.

SNAPSHOTS WEEK 32/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik sloot het weekend af met een heel simpele maar goddelijke pasta. De Cecco nr 7 met een paar eetlepels eigengemaakt pesto erdoor en klaar. Om je vingers bij af te likken…..

Ik ben benieuwd of je tot het eind hebt doorgescrold…. Het is eigenlijk een veel te lange post geworden maar er was ook veel afgelopen week. Ik hoop dat je het leuk vond….

Deze week heb ik mijn agenda leeg gehouden en moet ik veel artikelen schrijven en foto’s uitzoeken. Maar inmiddels zijn er alweer stiekem wat leuke afspraakjes in de maagdelijke witte agenda verschenen. Ik heb het rijk alleen deze week en ga daar lekker van genieten! En wat zijn jullie plannen?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.