SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Hello Sunshines…… Worden jullie ook zo blij van dit heerlijke weer? Ik in ieder geval wel. Afgelopen week liet de zon zich weer zien en ik hoop dat dat voorlopig zo blijft. Gisteren zijn wij al vroeg naar het strand van Bergen aan Zee gegaan. De pubers wilden golfsurfen bij de Sunday Surfclub en de mama’s heerlijk chillen in het zonnetje bij Beachclub De Jongens. Het was de eerste keer dat ik op het strand was! Maar ik heb de smaak meteen te pakken en je zult ons er de laatste weken van de vakantie veel vinden.

Kijk je mee naar de ‘snaps’ van afgelopen week?

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik heb de draad weer opgepakt en ga weer keurig een paar keer per week naar Pilates en probeer een paar keer per week een (voor mij) flinke wandeling te maken. Ik merk echt dat ik moet bewegen anders kan ik steeds minder. Dit zijn de overblijfselen van de zomerstorm. Hele bomen zijn hier in het dorp omgegaan. Ik liep dan ook niet zo op mijn gemakje. Was bang dat er nog takken uit de bomen zouden vallen.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Dit is een topreceptje van Sandra Ysbrandy. Best makkelijk en super feestelijk als je gasten krijgt. Salade erbij en klaar. Kijk hier voor het recept.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Deze crackers zijn super lekker! WASA Delicate Crisp. Rosemary & Seasalt. Onbelegd smaken ze heerlijk maar met een plakje Boerentrots kaas niet te versmaden.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Mijn werkplek… Altijd thee en dagelijks een klein stukje Tony’s. Deze minireep is overigens melkchocolade met hazelnoot. Die eet ik niet maar die had de damespuber opgevroten toen ze  even gezellig voor een kopje thee aanschoof. Ik eet de pure varianten van Tony’s en heel soms de caramel zeezout omdat die combi zo lekker is. Wanneer komt hier een pure variant van???

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Kleine Jip van vriendin C. kwam even buurten. Die is altijd druk aan het scharrelen in mijn tuin. Er is altijd wel iets te beleven voor haar. Lieve kleine speurneus.

v

Het weer was niet zo geweldig dus ’s avonds was het vaste prik. Filmpje kijken met heul veul thee en…. chocolade.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

De bietjes zijn klaar om geoogst te worden. Zo lekker!

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik had een paar slechte dagen waarin ik weinig kon. Spook kwam mij af en toe gezelschap houden. Dat is best uniek want hij komt echt nooit bij je liggen als je dat wilt.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Door het mindere weer had ik ook weer meer zin om de kookboeken open te slaan en wat langer in de keuken bezig te zijn. Ik maakte Jamaicaanse Jerk Kip van Jamie O. Het recept kun je hier teruglezen.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Britt is altijd aan het mopperen dat haar haren zo pluizen. Ze kreeg een tip. Een masker met eieren en olijfolie. Even in laten trekken onder folie. De tip gaat het blog niet halen want het hielp voor geen meter. Sterker nog…. het pluist nu nog meer 😐

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Leuk hé terugkijken naar die heerlijke vakantie van een paar jaar terug….. Elke week in deze zomervakantie blik ik even terug op een vakantie die wij eerder maakten. Lees hier en hier de posts terug die ik daarover schreef.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik moest nodig in de tuin aan de gang. Dat viel niet mee en niet voor niets kreeg ik de rekening daarvoor gepresenteerd. Maar mijn beukzuilen zien er weer mooi strak uit. Alleen dat opruimen is altijd zo’n rot klusje…..

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Beste aankoop ‘ever’ voor in de keuken. Mijn Le Creuset pan. Hij kost een paar centen maar daar zijn de afgelopen jaren de heerlijkste gerechten in klaar gemaakt. Een aanrader! Inmiddels zijn ze ook in diverse mooie kleuren te koop. Ben je weleens in hun Le Creuset Boutique geweest op de Heiligeweg 22 in Amsterdam ? Je kijkt je ogen uit daar.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte deze week Snesie Fourou ofwel Surinaamse kip. Een echt familierecept. Binnenkort zal ik het recept met je delen. Wil je niet zo lang wachten?…. Dan kun je het recept terugvinden in mijn AH Kookschrift.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik heb het stekvirus te pakken. Mijn experiment om kruidenplanten te stekken slaagt met vlag en wimpel. Wil jij dat ook eens proberen? Kijk dan hier.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Tsja….. dat krijg je als je erg kieskeurig bent….. Geen matches meer in de buurt te vinden 🙂

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ik ben gek op Limoncello. En door zowel Villa Massa als Pallini lomoncello ben ik verwend met een fles van dit heerlijke drankje. Ik ben dan ook allemaal receptjes aan het maken waarin Limoncello verwerkt is. Binnenkort komen deze online.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

En weer aan de wandel. Op mijn Toms gaat dat perfect!

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Jammer genoeg lag ik zaterdag op ‘apegapen’ en kon ik dus niet naar de Canal Pride. Heel jammer…. maar het is niet anders. Ik heb veel meegekregen van vrienden, Facebook, Twitter en televisie. Volgend jaar maar weer….

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Zondag klopte mijn hart weer als een malle en kon ik gelukkig weer ‘op pad’. Op naar het strand. Meteen even twee ‘strandtenten’ gespot die ik altijd over het hoofd zie en echt de moeite waard zijn. Binnenkort eens aandoen voor een lunch. Rembrandt aan Zee en Strandpaviljoen Noord (het voormalige Sissy Boy aan zee)

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

De pubers wilde in Bergen aan Zee golfsurfen. Geen golf te zien maar het is ons vaste uitje in de zomermaanden. Als het zo uitkomt op zondag van 10.30 tot …. bij de Sunday Surfclub. We waren dit jaar nog niet geweest. Het is er supermooi geworden! Mijn post hierover lees je hier terug. Wist je dat de kids er ook op golfsurf kamp kunnen? De hele week gaan ze er spannende dingen doen. BBQ, kampvuur maken, op de banaan, suppen, natuurlijk golfsurfen, strandvolleybal etc….

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Daar gaan mijn surfdude en dudettes…. Hit the waves!

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Ook bij Beachclub De Jongens in Bergen aan Zee is de boel lekker opgeknapt. Dat was ook weleens nodig.

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

Dit is zo’n apparaat dat je koopt en vervolgens nooit gebruikt. We gingen sinds lange tijd weer eens zelf ijs maken. Hoe simpel is het eigenlijk!

SNAPSHOTS WEEK 31/2015 | ENJOY! The Good Life

En… hoe lekker! Bananen softijs. Yummie!

Dit was weer de week in vogelvlucht. Een heerlijk weekje en een prachtige week voor de boeg. Hebben jullie al leuke plannen gemaakt?

ENJOY! you week….

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.