SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 31/2018

Hello, hello mensen van het goede leven! Het is weer maandag en hoog tijd voor de Snapshots. Ik heb als een gek getikt vanochtend, maar het is best wel veel dus met enige vertraging hier de Snapshots…..

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Blogpost! Ik kreeg deze twee crèmes toegestuurd. Een BB crème en een dagcrème voor de probleemhuid. Die laatste is geschikt voor de damespuber. Die blijft maar last houden van jeugdpuistjes.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

De hangende tomatenplanten zijn een succes. Ik vind het alleen niet zo fraai staan maar daar heb ik voor volgend jaar een leuke oplossing voor bedacht.

 

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Jaaaaaa, de damespuber slaagde voor haar theorie examen. Dat moest gevierd worden met een ijsje van de MAC. Op naar het rijbewijs.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik werkte afgelopen week twee dagen op deze prachtige plek op het landgoed Duin en Bosch in Castricum. Marja van Redactiekracht bood aan om twee dagen bij haar op kantoor te komen werken aan ‘het boek’. Superlief van haar! Hoewel ik de eerste ochtend begon met iets van “En nu? Waar moet ik beginnen?, ben ik toch een heel eind gevorderd met ‘het boek van ENJOY!’.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Een fijne werkplek met natuurlijk weer een hoop thee.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik was wat oude contacten aan het opruimen en kwam deze tegen. Deze meneer en ik probeerde een afspraak te maken wat maar niet leek te lukken. Hij was druk, druk en druk. Eerlijk gezegd denk ik vooral dat hij heel erg getrouwd was. Toen ik er genoeg van kreeg wimpelde ik hem zo af. Moest wel lachen om mijn nogal eh….. directe manier.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik at alleen en maakte deze salade met tonijn en avocado voor mijzelf. Superlekker.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Met de damespuber naar de dermatoloog. De puistjes worden nu met grof geschut aangepakt. Wij hebben zo een lol gehad op dermatologie. Die lui die daar werken hebben een enorm gevoel voor humor.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Op Netflix keek ik deze film Maggie’s Plan. Ik hou van dit soort films waarin de hoofdrolspelers een beetje maf zijn.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber ging op vakantie. Ze nam deze zonnebrandcrème mee om te testen. Ze heeft heel snel last van zonneallergie.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

De website lag eruit. Ik heb hier zo de balen van. Het bleek dat de website te groot geworden is voor het hosting pakket. Lijkt mij dat je dat dan eerst even met de klant overlegd voordat je de website meteen uit de lucht haalt. Inmiddels is het al zo vaak gebeurt dat ik er geen stress meer van krijg.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers koken hier op donderdag en zaterdag. Ze bedenken zelf wat er op tafel komt en ik mag geen commentaar leveren. Dit keer hadden ze geen zin om boodschappen te doen en maakte deze pasta van van alles wat nog in huis was. Broccoli, pesto, avocado. Heel gezond, maar ik vond het niet te pruimen. Gelukkig vonden ze dat zelf ook. Volgende keer beter want ze kunnen echt lekker koken.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Er komt binnenkort weer een ‘opgemaakt’ aan. De doos met lege producten puilt uit. Ik kan er wel drie posts van maken.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen met Sco Salis, waarmee ik samen aan het boek van ENJOY! werk, had ik een boekbespreking en een gezellig samenzijn bij Loetje. De Wonton met zalm ‘to share’ vooraf.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! Ze heeft al best veel uitgewerkt. Ik kreeg deze avond een sneek peak van een deel van het boek mee. Ik gun jullie ook een piepklein tipje van de sluier. Het wordt zo geweldig! Precies zoals ENJOY! is. Recepten, reizen, uitstapjes, columns, interieur en nog veel meer. Gewoon een happy boek. Eigenlijk vind ik het reuze eng om dit al met jullie te delen want het is nog allemaal in een beginfase en het belangrijkste moet nog komen. Een uitgever voor het boek.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk nog een biefstuk!

Met patat, mayo én appelcompote. Ik heb de onhebbelijke gewoonte van een andere vriendin overgenomen om mijn patat in de mayo én de appelcompote te dippen. Dat wordt natuurlijk een vieze smurrie, maar oh zo lekker!

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Weer een werkdag op Duin en Bosch. Het kantoor van Marja zit in het Oude Administratiekantoor. Hier zit ook restaurant De Oude Keuken, een bakkerij en een vintagewinkel en bloemen en planten winkel. Dit is het uitzicht vanaf mijn werkplekje. Het is overigens zeker de moeite waard om eens naar Duin en Bosch te gaan. Dit landgoed is echt prachtig en er zijn ook heel veel prachtige woningen gebouwd. Helemaal in de stijl van de bestaande bouw.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchpauze in de Oude Keuken. Een fijne plek en bijzonder in alle opzichten.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik drink geen koffie, maar het ziet er wel heel feestelijk uit deze latte met salted caramel.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik nam deze zomerse erwtensoep. Echt superlekker!

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik sliep weer een tijdje slecht, maar dat kwam omdat ik toch weer vaak voor het slapengaan op mijn telefoon of laptop zat. Ik ben weer aan het lezen voor het slapengaan en slaap weer als een roos. Dit is een leuk boek waar ik nu mee bezig ben.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht een bloesje voor mijzelf. Zelden koop ik kleding want ik wil juist van heel veel kleding af. Bergen heb ik in alle soorten en maten. Ik draag echter vrijwel altijd hetzelfde. Mijn favoriete Studio Anneloes kleding. De damespuber vroeg of ik nog eens iets anders ging dragen. Mijn jeans na ruim een jaar maar eens uit het stof gehaald en deze leuke blouse bestelde ik bij H&M. De broek is overigens ook van H&M, de shaping jeans.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deed mijn beklag bij de damespuber. Ik zie of hoor vrijwel niets van haar. Ze zit met vriendinnen in Lloret. Ze gaf als tip om op Snapchat te gaan. Even experimenteren en laten zien dat wij het hier thuis ook best wel leuk hebben met deze zelfgebakken bananencake.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Best fijn die filters van Snapchat. Weg rimpels 🙂

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn plantjes hadden het begeven van de hitte. Om nog nieuwe planten te kopen vind ik zonde. Dus verpotte ik het één en ander. Dat vond deze Oost Indische kers niet zo geslaagd en liet zijn koppie hangen. Die vlinder was niet weg te krijgen. Mooi beestje.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik vond een rups in de plant en  besloot daar een projectje van te maken. Hoe ontpopt een rups zich tot vlinder.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Voorbereiding voor het diner. Twee vriendinnen kwamen eten. Italiaanse avond. Hier heb ik de groente geroosterd. De aubergine is uit eigen tuin.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte er dit geinige torentje van. Beetje experimenteren. De volgende keer moet het velletje van de gegrilde paprika af. Dat is nog lekkerder.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor dit gerecht moet de tomatensaus gemaakt worden in het vet van uitgebakken spekblokjes. Deze had ik over en kon het niet laten er af en toe van te snoepen.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Grote pan tomatensaus. Die heb ik het liefst elke dag op het fornuis staan.

En ik maakte deze caprese plaattaartjes. Het recept voor de grote broer van deze kleintjes vind je hier.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Proost op een leuke avond.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Antipasti. De gegrilde groenten torentjes, gevulde tomaatjes met tonijn en de caprese taartpunten.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Als hoofdgerecht een enorme schaal canneloni. Het was allemaal veel te veel want er was geen ruimte meer voor een nagerecht.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber maakte zijn eigen maaltje. Een hele avond bij kakkelende dames aan tafel zitten is een beetje to much. Hij maakte deze heerlijke wraps waarvan hij het recept een keer met jullie zal delen.

Al zappend kwam ik bij dit mooie programma van omroep MAX terecht. Wereldse hotels over het Vira Vira hotel in Chili.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Leftovers dinner. Er was nog genoeg Canneloni over om nog een keer van te eten. Lekker makkelijk!

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondagochtend: ontbijten met dit goddelijke bananenbrood met appel en cranberry’s. Van de week deel ik het recept op ENJOY!

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Broer en schoonzus kwamen langs en hadden prinsessen gebakjes en haring meegenomen van Ikea.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit aten wij vaak in Zweden. Ingemaakte haring. Superlekker!

We sloten het weekend af met een stukje vlees, sla en deze zoete aardappelfriet uit de oven.

SNAPSHOTS week 31/2018 | ENJOY! The Good Life

En de jongenspuber maakte het nagerecht. Wraps met Nutella, poedersuiker en banaan. SUPERLEKKER!

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Deze week komt de damespuber weer terug van vakantie en ik ben heel benieuwd naar al haar verhalen. Verder een rustig weekje waarin ik wel flink aan de gang moet voor de blog want ik heb heel veel content die ik met jullie wil delen. En jij? Nog iets spannends deze week?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.