SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 ? ENJOY! The Good Life

Snapshots tijd! De telefoon is weer leeggehaald en alle kiekjes deel ik graag met je. Het is weer een eindeloze scroll uitdaging geworden. Niet omdat ik nu zo’n spannend leven heb, maar ik wil graag veel met jullie delen. Wie weet halen jullie er nog leuke tips uit. Ideaal is het niet want het is veel werk en de posts worden veel te lang. Misschien toch maar weer terug naar wat het was. Elke week op maandag. Voor nu, pak een kop thee of koffie erbij en neem een kijkje achter de schermen van ENJOY! als je dat leuk vindt.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020

Dit was wel het hoogtepunt, qua eten en drinken, van de afgelopen twee weken. Pasta vongole oftewel mijn variatie daarop. Linguine alle vongole in rosso. Mensen dit is goddelijk! Ga het zeker een proberen. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020

 

 

Dit vinden wij op z’n tijd alledrie erg lekker. Een biologisch speklapje, met sla en gebakken aardappeltjes.

Als je eet inspiratie zoekt, kun je terecht op Instastories. Daar worden regelmatig recepten gedeeld. Stap voor stap de lekkerste gerechten.

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020

 

 

 

 

Een enorme pan minestronesoep met salsicca balletjes. Deze soep is zo lekker. Maak hem vooral een dag van te voren. En het is goed in te vriezen voor een makkelijke maaltijd.

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Ik had weer eens een goed voornemen om bij elke kop thee een glas water met citroen te drinken. Eén dag volgehouden…..

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Een tussendoortje. Griekse yoghurt met blauwe bessen en honing. Oké, ik schoot uit met de honing. Wel heul lekker 🙂

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Ons lievelingsmaaltje. Orzo met maangedroogde tomaatjes en garnalen.

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Flammkuchen hadden we al eens gemaakt. Heel erg lekker! Maar dit keer maakte de jongenspuber en ik onze variant met gorgonzola en peertjes. Hij werd onder mijn handen vandaan gegeten, dus heb ik hem niet kunnen fotograferen voor de website. Die houden jullie dus nog even tegoed.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

En deze heerlijke courgettesoep met kruidenkaas deelde ik op de website. Gemaakt van courgettes van het moesdak.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Borrelplankje: Worst van Monsieur Saucisson, Boer’n Trots kaas (mijn lievelings!) en Parmigiana. Wijntje van Neleman.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Deze wijn is onze witte wijn favoriet op dit moment. De Neleman Viognier Chardonnay. Je leest er hier alles over.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

Elke woensdag gaan we wat leuks doen samen. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Dit restaurantje in Amsterdam-West wilde ik al heel lang eens heen. Hier maken ze goddelijke Scandinavische gerechten en baksels. Selma’s Bakery is een perfect plekje om te lunchen als je van de Nordic kitchen houdt.

 

 

SNAPSHOTS week 20 en 21/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Je had het vorige week al gelezen in de persoonlijke column. Helaas hebben we de humeurige, witte kater in moeten laten slapen. Het ging echt niet meer met hem. Er zat geen leven meer in. Dit is één van de laatste foto’s van hem. We zijn nog altijd heel verdrietig. En als ik de foto zie kan ik wel huilen. We missen hem zo enorm!

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Graag herinneren wij hem zoals hij hier zit. Op zijn post in de vensterbank.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Op het dak groeit alles gestaag. De tomaatjes moeten alleen nog rood kleuren. Trossen vol zitten er in de tomatenplanten. De appeltjes doen het goed. Alleen de courgette liet het afweten. Die had achteraf gezien te weinig water. Nu ik meer water geef gaat het weer goed.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Het is een bloemenzee aan herfst anemonen.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik heb iets ongelooflijk stoms gedaan. Het begon met een paar takjes snoeien en het eindigde met een hele blauwe regen die ik gekortwiekt heb. Ik weet niet wat ik dacht, maar het ziet er niet uit. En een enorme berg snoeiafval.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Door het ‘enkel gebeuren’ heb ik de blauwe regen drie jaar niet kunnen snoeien. Hij was enorm gaan woekeren en ging zelfs het dak op. Maar dit is weer het andere uiterste. Gelukkig groeit het hard dus wie weet is hij voor de winter weer een beetje omhoog geklommen.

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik kon al zaden oogsten van de Oost Indische Kers. Volgend jaar weer gegarandeerd mijn lievelingen in de tuin. Momenteel groeit hij langs de kruidentafel.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Als ik verdrietig ben, zonder ik mij af. Zo ook de pubers. Het hele weekend hebben we alledrie in ons eigen coconnetje gezeten nadat onze humeurige, witte kater was overleden. Ik wil dan in bed liggen, slapen en sombere detectives kijken zoals VERA.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good LifeGelukkig ging het deze week weer wat beter en konden we weer onze favoriet Modern Family kijken.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

En de damespuber en ik kijken Papadag.

 SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Dit soort interieur plaatjes vind ik om te smullen. Het liefst zou ik alles willen hebben.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

In een Panda past alles. Zo kocht ik een mooie tv-kast op Marktplaats die ik op ging halen. De verkoper had zo zijn bedenkingen toen hij de Panda zag. Maar zoals altijd paste het er weer in.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk de oude kast, die van de muur gelazerd was eruit. Ik ben zo lang op zoek geweest naar een tv-kast en heel blij dat ik eindelijk één gevonden heb. Het is wel even wennen en er moet ook nog wat gestyled worden. Planten en bloemen etc. Links in de mand wil ik een grote kamerplant.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

En bij onze Zweedse vrienden kocht ik dit vloerkleed. Ik kon alleen niet kiezen tussen deze en die van de ZARA Home. Dus heb uiteindelijk ook nog die van ZARA besteld. Als die ook mooi is heb ik een zomer en winterkleed. Goede tip van een lezeres. Waarom zou je eigenlijk tot in den treuren hetzelfde kleed neerleggen.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

‘s Avonds even naar zee voor een drankje. Wij wonen heel dichtbij Castrucum aan zee, maar komen er vrijwel nooit. Daar gingen wij verandering in brengen. Aan het eind van de avond wist ik weer waarom we dat niet zo vaak doen. Het kost klauwen met geld. Parkeren was al 6,00 voor dat eventjes dat wij er waren. Drankjes en bitterballetjes bij Deining. Maar…. het was een mooie avond. Daar kunnen we weer even op teren.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Bij ZARA kocht ik een hele stapel kleding. Zoals altijd gaat het grootste deel weer terug.

De bovenste maxi heb ik gehouden en de mooie blouse met jungle print.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Aan het werk en in de pauzes even aan ENJOY! Ik zit hier regelmatig met een treintje laptops.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Het is vakantie en wij blijven thuis. Maar elke woensdag gaan we er met zijn drieën op uit. Dit keer naar Villa Augustus in Dordrecht. Dit is één van de leukste plekken die ik ken. En wat hebben we een leuke dag gehad.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Eerst heerlijk lunchen en daarna de tuin in, naar de orangerie en struinen in de markt. Heerlijk.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Het is net of je in het wonderland van Alice bent beland. Dordrecht zelf zijn we weer niet aan toe gekomen. Volgende keer maar een nachtje blijven slapen.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

 

 

Ik ben hartpatiënt en moet regelmatig naar de trombosedienst om mijn bloed te laten controleren. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel medicatie ik moet slikken.

 

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life  Afgelopen week kon je lezen hoe ik geld reserveerde voor financieel lastiger tijden.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Vorig jaar waren we in Copenhagen. Een heerlijke stad! Je leest er hier over. Als aandenken kochten we drie mooie design mokken van Royal Copenhagen. Bij het afrekenen gaf de verkoopster aan dat er een breuk garantie bij wordt gegeven. Dacht niet dat we er gebruik van moesten maken, maar helaas brak er toch één. Super service want we kregen keurig een nieuwe toegestuurd.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Na vier maanden ging ik een dagje op kantoor werken. Samen met een aantal collega’s. Even gezellig samen op gepaste afstand. Vrijwel iedereen werkt bij ons thuis. Af en toe zijn er wat mensen op kantoor. Maar dat wordt goed gereguleerd. Op kantoor kreeg ik een tasje als welkom met daarin mondkapjes, desinfecteer gel, een drinkfles en papieren zakdoekjes. Hoewel ik het leuk vond met mijn collega’s viel het mij zwaar. Weer de reistijd, het keurslijf en het gevoel opgesloten te zitten. Niet fijn. Als het aan mij ligt blijft het nog heel lang zoals het is. Ik merk overigens dat ik thuis ook veel productiever ben.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg dit geweldige kookboek Polpo opgestuurd van de uitgever. Het stond al heel lang op mijn lijstje. Binnenkort ga ik er uit koken en zal ik het met jullie delen.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Als ik iets heerlijk vind zijn de spaarzame momentjes dat ik alleen ben. Het liefst zet ik dan de televisie uit, schenk een goed glas wijn in voor mezelf en zet muziek op. Dat kan van alles zijn want ik heb geen uitgesproken voorkeur. De laatste tijd vind ik het leuk om naar dit soort nostalgisch muziek te luisteren.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Een handige man in huis zou toch wel een zege zijn. Er stapelen zich oneindig veel klusjes in huis op waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Zoals een druppelende douchekop. Zo irritant. Ineens trof ik de jongenspuber in de douche aan. Met een You Tube filmpje erbij en wat gereedschap. Waarvoor hij naar de buurman moest want wij hebben een hamer en daar houdt het wel zo’n beetje op. Het was een dappere poging. De nieuwe slang en douchekop hangt. Ziet er weer netjes uit, maarrrrrr zoals het altijd bij ons gaat…… Hij drupt nog als een gek. Hoe kan dat nou!

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

En het is weer woensdag. Afgelopen week gingen we naar de Hortus in Amsterdam. Dat is echt een leuke plek om doorheen te slenteren en dan heerlijk te eindigen in het zonnetje op het gezellige terras. Het was alweer veel te lang geleden dat ik daar was. De pubers vonden het ook een leuk uitstapje. Instawaardig, wat er tegenwoordig toe doet. Deze foto van hun samen is een unicum want ze kunnen elkaar niet uitstaan. In het winkeltje wilde ze persé een vleesetende plant voor thuis. Ik moet zeggen dat het ding een hilarische herinnering is aan een leuk dagje uit.

SNAPSHOTS week 30 en 31/2020 | ENJOY! The Good Life

Bloemen in huis. Ik hou er van!

Dit waren de Snapshots weer. Leuk dat je samen met mij terug keek op de afgelopen weken. Het je tips, feedback of wil je gewoon een berichtje achterlaten. Dat is altijd leuk en kan hieronder in de comments.

ENJOY! your week.

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Minka

  Leuk weer, vind je site een topper!

  augustus 4th, 2020 16:05
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.