SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 29/2017

Maandag, tijd voor de snapshots! En het is vakantietijd. Het dorp is uitgestorven, kids zijn uitgevlogen en ik geniet heerlijk van de rust. En dat het elke dag een stukje beter gaat met het been. Maar nu eerst deel ik even gezellig de snapjes van afgelopen week.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Het was snertweer dus gingen we maar verder met knutselen. De botanische schildjes wilde ik nog schilderen

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ze zijn echt superleuk geworden. Binnenkort zal ik met jullie delen hoe ik ze gemaakt heb.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Het staat prachtig bij de botanische platen op het wandbord.

ZELF PASTA MAKEN | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een blogpost over zelf pasta maken.

ZELF PASTA MAKEN | ENJOY! The Good Life

En dat is helemaal niet moeilijk. Leuk om te doen op een regenachtige vakantiedag als vandaag ๐Ÿ˜‰ Hier lees je hoe je het doet.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber ging op vakantie naar Spanje en kreeg op de valreep nog wat spulletjes binnen van de H&M. Of ik even wilde kijken of het niet te groot was. Ziet er in ieder geval kek uit.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn tafel moet het veld ruimen. Hij is echt op. Tenzij je een paar nieuwe planken erop schroeft. Iemand nog interesse? Gratis ๐Ÿ™‚

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had al een tijdje dotjes van tomaatjes in de koelkast liggen om mijn favoriete zomergerecht van te maken. In alle rust kon ik hier nu rustig mee aan de slag.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte er moonblushed tomaatjes van. Heel simpel en terwijl je ligt te knorren worden deze tomaatjes omgetoverd tot heerlijke maangedroogde zoete tomaatjes. Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte grote gamba’s in een uitje, knoflook en sambal, die ik daarna weer pelde voor door een ander heerlijk gerecht.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Jemig! De letters op de verpakking zijn zo klein dat ik eerst een foto moet maken en die dan uit moet zoomen. Werkte ook niet echt want het werd wazig. Heel irritant. Toch maar dat vergrootglas….

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Orzo met de heerlijke maangedroogde tomaatjes, uitje, knofje, sambal, peterselie en grote garnalen. Zo ontzettend lekker! Orzo is te vinden bij de Albert Heijn. Daar verkopen ze riso nr.74 van De Cecco, wat orzo is. Het is zeker geen risotto of gewone rijst. Het ziet er wel uit als rijst maar smaakt naar pasta. YUM!

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg van de uitgever het boek van Francine Oomen opgestuurd. Daar ben ik heel blij mee. De damespuber was echt fan van haar boeken Hoe overleef ik…. En nu heeft ze een boek geschreven voor een andere doelgroep, die last van ‘den hormonen’ heeft. Dit gaat over de grote ‘O’ Ik ben echt heel benieuwd.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Het is niet echt een leesboek. Het staat vol met hilarische en herkenbare tekeningen.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

En ook Tinderswipen komt voorbij. Een heerlijk boek. Ik kan niet wachten om erin te beginnen maar IK MOET eerst van mijzelf het boek uitlezen waar ik nu in bezig ben. Hier vind je het leuke boek van Francine Oomen, “Oomen stroomt over” โ‚ฌ 24,95

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Iedereen gaat op vakantie dus ik besloot om mijzelf eens lekker te verwennen en kocht van alles en nog wat. En kreeg ook nog wat blog post. Toen ik de deur opendeed voor de postbode zag ik alleen een berg pakjes. Helaas gaat alles weer retour. Het kookboek bleek niet goed geleverd. Verkeerde druk. De spulletjes van Studio Anneloes te klein, te groot, te kort of te stom. Nou ja…. het gevoel van heel veel kopen was wel even leuk…..

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Kattenvoer was op. Even een vriendin vragen of zij dat voor mij wil halen. Aangezien de humeurige witte kater een enorme fijnproever is kijk dat heel nauw. Dit merk maar dan die met vis graag ๐Ÿ˜‰

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik werk goed mee aan de bijen stand. De bijen vliegen hier af en aan naar de herfstanemoon. Ze maken dan van die gezellige zoom geluidjes als ze van het stuifmeel smullen.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Het is oogsttijd voor heel veel groente en fruit. Dus ook van de augurken. Dat is te merken op de website van ENJOY! Het artikel over hoe je augurken inmaakt wordt goed gelezen. Zelfs mijn zus is met augurken in de weer en stuurde mij deze foto. Ben benieuwd over een paar weekjes hoe ze smaken. Ook augurken inmaken? Hier lees je het artikel terug.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit ziet er niet zo smakelijk uit. Maar het is het zeker wel. Mijn zwager had moussaka voor mij gemaakt. Ik had dat ingevroren en heb zo een paar keer een makkelijke maaltijd. Alleen even opwarmen en smullen maar. Moet ik binnenkort ook zelf ย maar eens maken, YUM!

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Toch pepers. Ik wist niet meer of ik pepers of paprika geplant had. Het zijn prachtige rode pepers. Gewoon in een potje op de vensterbank van de keuken gekweekt.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een mail met een klacht over dit product. Het blikje croissantdeeg was in de koelkast ontploft. I’m not guilty. Ik ben gewoon maar een meisje dat stukjes schrijft.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde afgelopen week dit recept van een heerlijke spinazie omelet met zalm en roomkaas met jullie. Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Kijk nou, wat handig!

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber bestelde via Thuisbezorgd.nl deze heerlijke sushi voor haar en haar gevolg. Die waren zo lekker dat de kleine man en ik ze daarna ook besteld hebben. De bezorger stond wel vreemd te kijken….

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo blij met het wandbord in een nieuwe look.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Een leuke reactie van een lezer van ENJOY! die haar schutting ook zwart geschilderd heeft en helemaal verliefd is op de nieuwe uitstraling die dat haar tuin geeft. Altijd leuk om iets van de lezers te horen ๐Ÿ™‚

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn servieskast zit stampvol. Ik zou nog wel meer serviesgoed willen maar het past er echt niets meer bij.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

YUM! Parelcouscous met ratatouille en merquez worstjes. Mijn lievelings!

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging voor het eerst weer buiten de deur eten. Bij de Italiaan in ons dorp. Heel voorzichtig op krukken. Want met de rolstoel vind ik het zo’n poppenkast.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten de allerlekkerste mosselen ooit, als voorgerecht.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

En dit gerecht neem ik altijd als ik daar eet. Tortellini alla panna. Vroeger ging ik er regelmatig eten met de kinderen maar zelf kom ik er niet zo vaak. Ik ben zo verwend als het op eten aankomt. Maar eigenlijk was het eten goddelijk, het was gezellig, de bediening top en okรฉ het heeft geen spannend interieur maar dat heeft ook wel weer wat. Ben jij er weleens geweest? Bij Ristorante Le Mimose in Uitgeest?

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Broerlief kwam langs en die kan niet zo goed stilzitten. Hij verplaatste de moestuinbakken naar de andere kant van de tuin. Tegen de nieuwe zwarte schutting. Ik vraag mij alleen af of daar wel genoeg zon is. Stond wel heel mooi dat felle groen tegen het zwart.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Kunstig hoe de natuur zich vormt.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

En weer een bloem in de courgette maar ze vallen er steeds af en er komt geen courgette aan. Iemand een idee wat er aan de hand is?

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

En op zondag schreef ik weer de column van ENJOY! Een stukje uit het leven gegrepen. Aan de bezoekersaantallen te zien vallen deze stukje enorm in de smaak. Leuk! Want ik vind het ook leuk om ze te schrijven. Hier lees je de column van gisteren terug over het vergrootglas en de hoofdlamp.

SNAPSHOTS week 29/2017 | ENJOY! The Good Life

Een makkelijke maaltijd voor mezelf. Gewokte spinazie met ui, knoflook, feta en een omeletje.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Ik hoop dat je ze leuk vond. Deze week komt de damespuber alweer terug en gaat het laatste stukje gips van mijn enkel. Het ‘lopen’ met het rek en de krukken gaat overigens elke dag een klein beetje beter. Geduld is een schone zaak ๐Ÿ™‚ En gelukkig heb ik dat in dit geval want ik heb lekker veel tijd om aan de blog te werken.

En wat zijn jouw plannen voor komende week? Heb je iets leuks te delen, een opmerking, tips, whatever…. Zet ze hieronder in de comments of stuur een mail naar ENJOY!

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en artikelen van ENJOY!? Meld je dan aan voor de mailinglijst die je in de sidebar van de website kunt vinden. GENIET van je week en ben of ga je op vakantie? VEEL PLEZIER!

ENJOY! your week

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.