SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 

Wat was het super deze eerste week van onze vakantie! Heerlijk weer, relaxen en heel veel lekkere dingen gekookt en leuke dingen ondernomen. Afgelopen weekend sloot ik de week in stijl af met een lunch in Duin en Kruidberg en een sloepentochtje door Amsterdam. Ik neem je mee naar afgelopen week en wat ik zoal heb gedaan…. Vooral heel veel eten 🙂

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

The Moody White Cat is helemaal in z’n element met het mooie weer en de tuindeuren constant open.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds lekker een stuk wandelen als het niet meer zo heel warm is. Even een kijkje nemen in een nieuwbouwprojectje bij mij in het dorp. Ik voel mij er helemaal thuis want het heeft wel iets weg van Amsterdam. Als je heel veel fantasie hebt 🙂

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

De hele week ben ik druk in de weer geweest met leuke recepten uitproberen en bakken. Zo bakte ik dit rustieke brood wat in een handomdraai klaar is. Hoeft niet gekneed te worden en je bakt hem gewoon in een (Crueset) gietijzeren pan in de oven. Hij was nog niet helemaal geworden zoals ik wil maar zodra hij ENJOY! waardig is deel ik hem met jullie.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Als het heel warm wordt kan ik niet zoveel meer vanwege mijn haperende hart. Vooral niet als het heel benauwd weer is. Binnen blijven met ramen, deuren en gordijnen dicht is de beste remedie. Rustig afwachten tot het weer minder warm is en dan komt het vogeltje weer uit haar huisje 🙂

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit weer vraagt om zomerse gerechten! Suikermeloen met Coppa di Parma.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben eigenlijk een echte rode wijn drinker maar als het té warm wordt dan stap ik over op een heerlijk koude witte wijn. Dit is een favoriet van mij. Ik dronk hem tijdens mijn bezoeken aan mijn ‘st’ochter (stiefdochter klinkt niet zo gezellig) in Italië. Zij woonde een tijdje in de Terre di Chieti streek. Verrukkelijke dikke lichtzoet wijn. Zoals de naam al doet vermoeden heerlijk bij een stukje Pecorino kaas. Ik vond hem uiteindelijk bij de grotere filialen van Albert Heijn. Geen goedkope wijn € 9,99 maar af en toe moet je jezelf een beetje verwennen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime…. Even geen brood. Met deze warmte zwel ik zo op van het vocht. Afschuwelijk gewoon. Zit echt niet lekker in m’n vel dus een beetje opletten met wat ik eet. Dit is een roerei, aangelengd met melk, zout, peper, beetje pittige geraspte kaas en bieslook uit eigen tuin.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Weer zo’n heerlijk zomers gerecht en vooral heel makkelijk klaar te maken. Mosselen! Sausje erbij maken, stokbroodje voor de kids en klaar.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Het is vakantie en dus hebben de damespuber en ik van alles besteld wat wij leuk vonden. Zo’n fijn gevoel! Gelukkig ging 80% weer retour anders zou ik nu failliet zijn. Wel wat leuke zomersandaaltjes en korte broekjes voor dochterlief en een paar schoenen voor mij.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

En weer zo’n zomerse maaltijd. Ik maakte little gem salade met avocado, gegrilde kip, gekookt ei, gegrilde bacon, parmezaanse kaas met een dressing van yoghurt, citroen, ansjovis, bieslook, knoflook. Erg lekker!

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het fietsje naar een nabij gelegen dorp waar op vrijdag markt is. Ik fiets vrijwel nooit het dorp uit maar het was zo warm dat ik de auto geen optie vond. Ik ging een kijkje nemen bij de Jumbo waar de damespuber sinds kort een vakantie baantje heeft. Help, mijn kind wordt zo groot! Staat ze daar hoor. Hallo Jumbo! En ik ging op zoek naar gerookte zalmbuikjes die ik alleen kan krijgen bij de viskar op de markt in Heemskerk. Als je dat nog nooit gegeten hebt?! Zo lekker…..

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Voor pampus….. Veel powernapjes gedaan op de bank achter in de tuin. Zo’n fijn plekje 🙂

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte de weekendtips en kreeg acute trek in de oester van Restaurant Stork. Elke vrijdag hebben zij Happy Oyster Hour. Jammer dat ik niet kon. Ik ga er heel snel een keer een oestertje slurpen!

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Samen met de damespuber lunchte ik nog even in de tuin voordat zij aan het werk ging. Een sandwich citroenmayo, tomaat, avocado, uitgebakken bacon… YUM! Met daarbij karnemelk uit de leuke beker die ik van Restaurant Bowery kreeg.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

We namen vriendin L. als verrassing mee lunchen. Rara…. waar gaan we heen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Naar het prachtige landgoed Duin en Kruidberg waar ik dit artikel over schreef. Als je hier nog nooit geweest bent is het zeker de moeite waard hier eens iets te eten of drinken. Ook kun je er prachtig wandelen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Wij gingen voor het menu van de chef. Het zag er allemaal prachtig uit en smaakte goddelijk lekker. Wat een feestje om hier te vertoeven.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Over feestjes gesproken. Tijdens ons verblijf voltrok er, op een stil plekje in het park, een huwelijk. Met een klein gezelschap op deze romantische plek.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Weer zo’n fijn, snel en gezond maaltje… Deze zalmbowl met witte rijst en broccoli.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Als toetje maakte ik deze Clafoutis met kersen en yoghurt. Supersimpel gerechtje dat je hier terug kunt vinden.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Gisteren gingen we in een boot vol gezellige mensen varen in Amsterdam. We huurden de boot via Sloepdelen.nl. Een betaalbare manier om wat uurtjes door de hoofdstad te dobberen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Iedereen had wat lekkers meegenomen. En nadat we het ruime sop opzochten begonnen we met heerlijke gin tonics en nootjes.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Jammer dat ik het gezelschap van familie en vrienden aan boord niet met jullie kan delen. Iets met privacy 🙂 Maar wat was het leuk!

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Na een uurtje varen legden we op een fijn schaduwplekje aan en kwam al het lekkers ‘op tafel’ Er was zoveel heerlijk eten. Couscoussalade, Pastasalade, Hummus, Turks brood, garnalen met wasabi mayo, kippenpootjes, smeersels etc.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Daarna vervolgde wij de tocht langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Hier was het overigens wel file varen. Dit is de Kloveniersburgwal met op de achtergrond de Zuiderkerk.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Tijd voor taart. Want ook aan een nagerecht was gedacht. Een eigengemaakte abrikozenvlaai.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Met slagroom natuurlijk. De mensen aan wal genoten ‘visueel’ mee van al het lekkers aan boord. Had je eerder iets gelezen over opletten met eten?….. Vandaag maar weer 🙂

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Onderweg heel veel leuke doorkijkjes.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

De Westertoren. Ook zo’n typisch Amsterdams stadsgezicht.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Thuisgekomen na de vaartocht zijn we allemaal ingestort en her en der in huis in slaap gekukeld. Pas aan het begin van de avond kwam iedereen weer tot leven. Even broodje eten want na al dat eten van vandaag hadden we geen trek meer.

Ik ging daarna samen met de damespuber ‘Ik Vertrek’ terugkijken van afgelopen zaterdag. Waarin Joelle en Marieanne gevolgd worden tijdens hun Italiaanse avontuur. “Little Dolce” in Lecce, Puglia. Ik zou er zo heen willen. Knap gedaan meiden!

En nu is de nieuwe week sobertjes gestart. Geen wilde plannen deze week dus veel tijd voor het ‘onverwachte’. Wel ga ik wederom een vaartocht maken via Star Studded Amsterdam. De kleine man gaat met mij mee als ik hem weet los te wrikken van zijn Pockemons. Samen gaan we Amsterdam ontdekken door de ogen van de sterren. Je leest het volgende week.

En heb jij deze week leuke plannen of misschien nog tips voor uitstapjes? Laat het weten!

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.