SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 29/2018

Wat een heerlijk begin van de week op deze zonnige maandag. Momenteel is het echt genieten hier in ons kikkerlandje. De hele dag alles lekker open en voornamelijk buiten vertoeven. Ik kijk samen met jullie even terug op afgelopen week. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber moest weer iets bedenken omdat ik het gamen aan banden heb gelegd. Hij besloot scones te gaan maken. Prima mits de keuken net zo schoon achter gelaten wordt als dat je begon.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Hij kwam even laten zien of het goed was. Geen idee want zelf heb ik nog nooit scones gemaakt.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

BOY!!! Dat mag hij vaker doen. Ze waren supergoed gelukt. Het recept had hij van Laura’s Bakery.

https://www.laurasbakery.nl/zelf-scones-maken/

Leuk plekje uit het boek On a Roadtrip. Dit is een bestemming die mooi te combineren is met een bezoek aan de Bloemenrivièra. Daar schreef ik eerder dit artikel over.

Er wordt mij vaak gevraagd hoe ik toch aan al die leuke weekendtips kom. Die verzamel ik door de week heen of zet leuke uittips in de agenda. Vaak kom ik uitstapjes tegen via Instagram en noteer ze dan.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Nee, dit is geen spannend speeltje. You dirty mind…. Of misschien is het mijn dirty mind wel 🙂 Dit kon ik bij de boodschappen bestellen om geen bezorgkosten te hoeven betalen. Ik had geen flauw idee hoe dat werkte. Het is een toiletverfrisser. Uiteindelijk heb ik maar wat gedaan. Een enorme klont gel hing er aan de binnenkant van de pot. Het rook wel heel fris. Helaas had onze godin deze klodder een paar dagen later weer weggepoetst. Logisch want het zag er niet echt gezellig uit.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Met dit mooie weer heb ik zin in lekkere frisse drankjes zoals deze Limonic. Limoncello met tonic. Meer recepten met Limoncello vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime rijstwafel, ham en een gekookt eitje.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Waarom word alle groenten in plastic verpakt? Is toch niet nodig? Foei Jumbo! Zelfs de biologische groenten zitten in plastic.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor de salade even paprika en aubergine schroeien op het gas. Aubergine moet wel even ingeprikt worden met een vork anders ontploft hij.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Na het zwart schroeien op het gas voor een kwartier in een afgesloten plastic zak. Oeps…. niet milieuvriendelijk. Daarna het zwarte schroeisel met een mesje eraf schrapen. Superlekker.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte salade schotels. Alle ingrediënten apart zodat iedereen in zijn salade kan doen wat hij of zij lekker vindt. Broccoli, maangedroogde tomaatjes, zalm uit de oven (200ºC, kwartier), gekookte eieren, vinaigrette, gegrilde paprika, inhoud van een gegrilde aubergine, komkommer, buffelmozzarella, botersla en rode ui in appelazijn.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Superlekker en heel handig met kinderen en pubers.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Tuinbonen. You love them or you hate them. Ik altijd het eerste maar sinds ik ze vers uit de tuin heb en dubbel dop vind ik ze heerlijk. Hier lees je meer over de tuinboon en vind je een lekker recept.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Drama…. Mijn Macbook moest terug naar Apple want de coating van mijn beeldscherm was niet in orde. Die wordt vervangen. Garantie TOP!. De reparatie gaat 5-7 dagen duren. Ik zit nu op een oud orgel van de pubers te tikken. Althans, dat probeer ik, maar dat kreng valt steeds uit of loopt vast en het is een Microsoft computer dus daar kan ik ook niet makkelijk mee ongaan. Mhééééé….. ik wil mijn laptop terug. Ik zit nu met veel moeite de Snapshots in elkaar te timmeren en excuus…. gisteren geen stukje. Lukte niet om het apparaat aan de praat te krijgen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten een pasta met wat gegrilde groenten die ik nog overhad.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Een rondtrip door Zuid-Spanje is ook niet gek.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Het omgekeerde tomatenplant project is een succes. Er komen tomaatjes aan.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

De doperwten kunnen geoogst worden.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

En de kapucijners.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Oogst van de dag.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Doppen, blancheren en de vriezer in want ik weet even niet wat ik er van wil maken.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Ons kleine poppetje kwam langs. Ze is zo knap en schattig. Echt een bundle of Joy!

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Muggenbeet op mijn rug. Heel onhandig.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit heerlijke potje caramel, zeezout uit Bali. Had ik ooit gekregen, maar te lang laten liggen en is nu over de datum. We hebben toch met gevaar voor eigen leven dit gegeten over vanille ijs. Whaaaaaa lekker! Je kunt de potjes hier online kopen.

https://www.caramelz.nl/shop/

We aten een ovenschotel met tortillachips. Ik maakte het dit keer naar het recept van Francesca Kookt. Zeker lekker, maar heb het weleens lekkerder gegeten.

http://www.francescakookt.nl/mexicaanse-ovenschotel/

Ik vond op Insta een leuke webshop. Parfois.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Ooit was ik met een vriendin op Kreta. Je leest het hier. Wij hebben ons gek gelachen om die maffe geiten overal op de weg. Ik lag dus weer in een deuk toen ik het boek uithad en deze foto op de achterflap zag.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Van deze foto word ik zo blij. Ik ben namelijk gek op gegrilde maïs met roomboter. Maar dat is een ander verhaal. Ik schreef een artikel over Fattoria La Vialla in Toscane waar ik onlangs was. Je leest het hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Tijdens het maken van het artikel kwam ik deze foto tegen. Iemand vroeg mij laatst of ik dit weleens gedronken had. Ik riep meteen NEE!. Maar nu zag ik dat ik het wel degelijk gedronken heb en dat ik het goddelijk vond. Vin Santo. Maar goed. Het leverde mij een leuke date op. Binnenkort gaan we een Vin Santo doen 😉

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Even een hapje doen bij de Valk in Akersloot. De damespuber werkt die avond dus kunnen wij eens observeren hoe dat gaat. Dat ging prima! En het eten was overigens ook heel oké.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had een Gordon Blue als hoofdgerecht en als nagerecht deze zomerkoninkjes met vanille ijs en slagroom. Eten zonder poespas. Ik kan het steeds meer waarderen.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht de kat van vrienden verzorgen en er werd mij vriendelijk verzocht de bramen vooral op te eten. Ik bakte er deze taartjes van.

SNAPSHOTS WEEK 29/2018 | ENJOY! The Good Life

Beetje zuur, maar wel lekker.

Beetje zuur maar wel lekker.

Mijn zelf gezaaide PomPom bloemetjes komen tot bloei.

Beetje zuur maar wel lekker.

Lunch met zelfgemaakte tonijnsalade en andere ‘restjes’. Het broodbeleg was op.

Beetje zuur maar wel lekker.

BBQ time. Mijn zus zit een paar dagen bij vrienden van mij in huis en dus kunnen we nu bij elkaar aan wippen. Samen barbeceuen. Vlees voor de man en de dames gaan meer voor vis. Verse tonijnsteak en garnalenspies.

Dat was het weer voor deze week. Geen doen op deze laptop dus ik hoop dat mijn trouwe vriend van de week weer klaar is. Als je op vakantie bent of deze week gaat geniet! En voor de thuisblijvers, waaronder ik, is het ook een feestje met dit heerlijke weer.

ENJOY! your week

 • Avatar
  Mariska
  http://www.matteandshimmerbeauty.nl

  Ziet er allemaal lekker uit! Die scones lijken inderdaad goed gelukt 😀

  juli 24th, 2018 9:11
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.