SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

SNAPSHOTS WEEK 28/2016

Hello, hello!!! Het is weer maandag en wat voor maandag. De zon lacht ons tegemoet en iedereen wordt daar echt vrolijk van. Ik ben regelmatig te vinden op mijn hangplek in de tuin. Heerlijk in de schaduw van de wijnranken. En omdat veel mensen op vakantie zijn kan ik echt genieten van de stilte. Geen krijsende buurtkinderen, klussende buurmannen, aan brommers sleutelende pubers etc. Heerlijk! Verder heb ik ook een fantastisch weekje achter de rug. Veel leuke dingen gedaan, gekookt, gebakken, bijgekletst, gesneupt en flink de benen gestrekt. Kijk maar mee hoe mijn week eruit zag.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Maandagochtend een heel leuke afspraak met de hoofdredacteur van “De Uitgeester” in Heiloo. Misschien komen we tot een mooie samenwerking.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Twee vliegen in één klap want ik wilde altijd al eens binnen de poorten van het Willibrordus in Heiloo kijken. Zonder geestelijke noodzaak dank hè 🙂 Dit paardje staat pontificaal op het middenplantsoen. Eigenlijk ben ik benieuwd of dat een speciale betekenis heeft. Wie het weet mag het zeggen…..

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

De tuinbonen en doperwten uit eigen tuin doppen. Zo gepiept want het was een heel schamele oogst dit jaar.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Het beetje boontjes dat ik had deed ik door mijn pastasalade.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Voor het slapen gaan maakte ik overnight oats. Drie flinke eetlepels havermout, flinke theelepel kaneel, snuf vanille poeder en amandelmelk erbij.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Hele nacht in de koelkast laten en ’s ochtends heb je een lekker ontbijtje waar ik dan nog fruit en honing aan toevoeg.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik ging mijn dikke prijs ophalen…. € 1,50. Ik speel al jaren met 5x 1/5 lot mee maar heb nu besloten daarmee te stoppen en elke maand € 15,- in een potje weg te leggen. Dan heb ik aan het eind van het jaar eindelijk prijs 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik ging mijn koelkast uitmesten en vond heel veel producten die ver over de datum waren. Snotver!. Zo jammer want deze zalmeitjes zijn ‘to die for’. Op een versgebakken stukje stokbrood besmeerd met roomboter en deze eitjes. Zo lekker! Ze zijn verkrijgbaar bij de Appie.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik liep even bij de Hema binnen en daar word je heel vrolijk van de nieuwe Back to school collectie.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik vond ook tijdens het uitruimen van de koelkast mijn vorig jaar ingemaakte augurken. Dat was een hele verrassing. En nog lekker ook. Ik gebruik ze nu in allerlei salades etc.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Als je benieuwd bent hoe je zelf augurken, komkommers etc. in kunt maken kijk dan hier.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Een vriendin vloog vanaf Rotterdam Airport en we besloten er een leuk dagje Rotterdam van te maken. Eerst eens op ons gemakje door de Markthal struinen. Prachtig uitzicht op ‘Het Potlood” en de “Kubuswoningen”

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Meer dan een paar vluchtige bezoekjes waren het voor  mij eerder niet geweest. Lekkere hapjes, fijn geluncht en nieuwe dingen ontdekt. Voor herhaling vatbaar maar dan gaan we in één van de leuke restaurants eten.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Zoveel lekkere hapjes. We hadden nog een heel programma die dag dus kon ik niet teveel meenemen.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Natuurlijk wel wat droge worsten meegenomen van Heerlijk en Eerlijk

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Na de Markthal naar Kookpunt. Een absolute mustgo voor kookfanaten. Alles op het gebied van koken is hier te krijgen in de enorme vestigingen van Kookpunt. Ik ben al een tijdje op zoek naar zo’n pannetje dat in de oven en op de BBQ kan. Het heet een skillet en natuurlijk heeft Kookpunt die. Ik heb hem niet gekocht want wil iets te wensen houden. Hij staat op mijn Wannahaves lijst 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Dit soort lekkere dingen kan je dan maken. En ook heb ik nog goede herinneringen aan de gebakken aardappelen met uien en spek die wij op de vuurplaat maakte in Zweden.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

En ze hebben er ontelbaar veel kookboeken. Deze van Bart van Olphen is ook op de lijst gezet 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Oeh… en deze is ook heel leuk. Ik heb een ijsmachine maar gebruik het ding nooit. Goede voornemens dus.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Na kookpunt gingen we borrelen bij Vicini. Ik ben hier al een aantal keer geweest en de sfeer is hier zo goed! Het eten ook overigens maar wij hadden al andere plannen. Eerder schreef ik dit artikel over Osteria Vicini.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Proosten op een geslaagde dag.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Daarna naar Alan & Pims voor een heerlijk mals kippetje. Als je eens in Rotterdam bent en je wilt lekker, betaalbaar en snel eten dan is dit ‘the place to be’. Helemaal voldaan heb ik vriendin op Rotterdam Airport afgezet en ben ik weer terug naar huis gereden.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik ben gek op blauw met wit. De damespuber heeft ook mijn achtergrond van mijn telefoon een metamorfose gegeven.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Dit is mijn favoriete Foam Gel voor onder de douche van dit moment. Ik schreef er dit artikel over.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik maakte deze heel gezonde kersentaart met een havermout bodem, Griekse yoghurt en kersen. Behind the scenes….

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Hij is prachtig maar wij vonden hem eh…. té gezond. Maar ik weet dat er veel ‘health freaks’ onder mijn lezers zijn dus zal het recept binnenkort delen.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik pakte er maar een wijntje en een schaaltje Cheetos bij.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik maakte samen met een collega schrijfster een mooie wandeling dwars door de weilanden richting Castricum. Onderweg werd ik verrast door dit soort veldboeketten. Ik had ze eigenlijk moeten plukken. Zo mooi!

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik maakte deze GODDELIJKE Tonijnburgers van Bart van Olphen. Het was even een klusje maar zooooo lekker!! Ik zal het recept binnenkort delen. Kwam overigens uit de huidige Allerhande.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Eindelijk weer eens Moonblushed Tomatoes. Dat is mijn ultieme zomergerecht. De tomaatjes kun je heerlijk verwerken door salades, pizza, pasta of gewoon zo met een lekkere geitenkaas of mozzarella. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ze waren binnen no time op. Een nieuwe lading zit alweer in de oven.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Moody White Cat in actie!

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik maakte een lekker lunchmaaltje voor mezelf. Beetje citroen mayonaise op een donkere boterham. Tomaat, avocado en een gekookt eitje. Peper en zout en smullen maar!

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik ging weer eens naar Loppis in Krommenie. De eigenaresse Josefien was net terug van Loppis jacht in Zweden en ik was benieuwd naar al het moois.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik zag zoveel leuke nieuwe spulletjes maar heb de hand op de knip weten te houden. Ik wil echt even een tijdje consuminderen 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Daarna gingen we nog naar een andere leuke woonwinkel in dezelfde straat Sika Wonen. Jemig, wat een mooie meubels en woonaccessoires. Ik heb mij echt in weten te houden want wilde eigenlijk de muurhangers met de bladeren heel erg graag hebben. Misschien ga ik toch nog voor de bijl van de week en ga ik ze alsnog halen. Leuk voor in mijn nieuwe werkkamer.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Kijk mij eens serieus bezig zijn. De damespuber is van plan mij wat vaker in actie vast te gaan leggen. Fijn, kan het iets charmanter misschien?!. En ik draag nooit een schort maar omdat ik de laatste tijd zo aan het klunzen ben word ik net die ene keer daarmee gesnapt.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik was bezig met een stoofpotje van kip en moonblush tomatoes met room te maken in deze leuke kleine stoofpannetjes. Die heb ik al jaren. Ooit gekregen van een lieve vriendin maar had ze nog steeds niet gebruikt.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Heerlijk gerechtje geworden maar had ze iets te vol gedaan waardoor ze in de oven overstroomden.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Salade en pasta erbij en we hadden echt een feestmaaltje.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Afgelopen zondag ging ik naar de kofferbakmarkt die ik al een aantal keer in de weekendtips heb gezet. Even checken of het wel echt de moeite waard is. Nou….. zeker weten! Als je van rommelmarkten houdt tenminste. Zoveel leuke spulletjes en dan was ik er pas laat in de middag. Lekker buiten en iedereen had een zonnig humeur. Zeker een aanrader!

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik kwam er deze ‘vreetkraam’ tegen. Niet echt mijn ding als het om eten gaat maar van de pubers en het overige publiek vonden ze gretig aftrek. De tekst op de kar vond ik dan wel weer heel leuk, hoewel ‘Good Food’ voor mij toch echt iets anders is Brrrrr 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Ik had op de markt een BBQ aanmaakding gekocht voor € 2,-. Misschien lukt het mij dan eindelijk eens om zelf te BBQen. Lekker de buren uitroken 🙂

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Lekkere salades, smeersels en hapjes erbij. Die BBQ saus, Kentucky Wiskey van Santa Maria is echt goddelijk lekker! En natuurlijk goed gezelschap.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

Broerlief was de BBQ master voor de avond. Kijk hem er eens relaxt bij zitten.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

De pubers verzorgden het toetje. Marshmellows gevuld met chocolade!

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

En kijk eens wie we op bezoek kregen tijdens het BBQen? Een superschatting egeltje.

SNAPSHOTS WEEk 28/2016 | ENJOY! The Good life

En vanochtend overpeins ik nog even de leuke week voordat ik die met jullie deel. Op mijn vaste plekje in de schaduw onder de druivenranken….. Geniet van je week! Heb je leuke plannen of misschien ben, of ga je wel op vakantie? Wat het ook zal zijn…. ENJOY!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.