SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 24/2018

Afgelopen week was een heel spannende week want woensdag werden de uitslagen van de examens bekend gemaakt. Wat een zenuwtoestand. Woensdag om één uur zou de damespuber gebeld worden. We waren natuurlijk niet meer te houden. Verder had ik een echte off week, maar aan het eind van de week kwam er een enorme zonnestraal.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een ontbijtje op bed. Meestal ben ik al vroeg wakker en ga ik in bed al aan de slag met de blog. Daardoor is het meer regelmaat dan uitzondering dat ik pas tegen de middag naar beneden kom. Met ‘het been’ zit ik toch het lekkerst op bed. De jongenspuber had ineens een ingeving en ik kreeg een ontbijtje op bed. Zo lief!

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber was veel aan het werk dus at ik meestal alleen met de jongenspuber. Wel relaxt want even geen gezeur over eten. Die lust alles. We aten ratatouille met rijst.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

We hadden ons voorgenomen om even niet meer te gaan snoepen. Ik had dus ook bij de weekboodschappen niets zoets gekocht. Geen chocolade, geen frisdranken en geen koekjes. Kregen we bij de boodschappen, die bezorgd werden door de Jumbo, deze chips om te proberen. Ik had hem achter in de kast verstopt, maar ineens liep de damespuber met de geopende zak rond. Allemaal even proberen. Superlekkere chips! Daar ging ons goede voornemen…..

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk deelde ik het recept van de heerlijke bloemkool couscous. Je vindt het hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook de framboosje worden langzaam rijp. Elke dag pluk ik een paar van die snoepjes. Ik krijg alleen ineens concurrentie van een merel die mijn aardbeitjes en frambozen ook lekker vindt.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten weer eens een ‘gewone’ maaltijd. Spinazie met een speklapje en een eitje. Speklapjes eet ik zelden maar zo af en toe maak ik het en die zijn superlekker. De jongens puber eet altijd eerst zijn aardappels en groente en bewaard dan het lekkerste voor het laatst.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook deelde ik afgelopen week mijn doe het zelf moestuinproject in blik. Je vindt het hier  terug.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Waren we nog maar in Toscane…. Ik ben het reisverslag aan het maken en ben alleen maar aan het kirren hoe heerlijk het was.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik knipte wat takken van de Hortensia Annebellen. Gezellig voor op de eettafel.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik durf het bijna niet te delen…. Maar ik was wéér bij Brafour. Dit keer nam ik Martha mee. Zij heeft de afgelopen tijd zoveel voor mij gedaan dat we er samen zijn gaan lunchen. Superlekker en heel gezellig. Ik had een broodje Carpaccio met truffelmayonaise.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben superblij met de diffuser van Acqua di Bolgheri. Die geur is zo heerlijk en doet mij even terug mijmeren naar Toscane. Onderweg kwamen we regelmatig reclameborden tegen van deze heerlijke parfums. Hier vind je de luchtjes en de diffusers. Ik heb de 500 ml. Je hebt ook een kleinere uitvoering én een mega uitvoering.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

En toen was daar hét telefoontje. Helaas was de damespuber met 0,07 punt gezakt. Ondanks een best goede eindlijst toch gezakt omdat ze de norm van 5,5 voor het eindexamen net niet had gehaald. Wat had ik met haar te doen. Gelukkig mag ze een herexamen doen en moet zij een vak ophogen met 0,4 punt en dan is zij geslaagd. Ze pakte het allemaal vrij makkelijk en positief op. Afgelopen weekend heeft ze het hele weekend in Amsterdam gezeten voor een herexamen training. Duimen maar. Woensdag moet zij herexamen doen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Als ik ’s ochtends alle planten in de tuin water geef is dit wel een geluksmomentje. Een paar rijpe aardbeitjes om te plukken.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week heb ik weer een paar keer mijn oefeningen gedaan bij de fysio. Het heeft allemaal geen zin want ik moet toch weer geopereerd worden, maar het is wel fijn dat ik een beetje in beweging blijf.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

PUBERS!!!! Je kunt honderd duizend keer zeggen dat ze hun vuile vaat IN de vaatwasser moeten zetten, maar het aanrecht staat altijd vol met een hele verzameling serviesgoed van de pubers. Ik heb maar weer eens een reminder gestuurd.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben oma geworden! Nou ja, bonus oma. Mijn bonus dochter is bevallen van een meisje. Wat een poppetje! Ze is zo beeldig en schattig. Ik kan nog geen foto delen want ik weet niet of dat mag. Misschien volgende week 🙂 Ze heet Marley. Wat een prachtig hoogtepunt van de week.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had overdag het hele weekend het huis voor mij alleen. Zoon naar zijn vader en dochter in Amsterdam. Heerlijk! Dit was mijn lunchmaaltje. Buffelmozzarella met tomaat en avocado. Beetje olijfolie, balsamico, peper en zout. SUPERLEKKER!

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

Ik ben toch weer aan het twijfelen. Heb toch de tafel weer in de verkoop. Eigenlijk de hele eethoek zoals je hem hier ziet. Ik wil graag een ronde kleine tafel die je kunt uitschuiven. We zijn altijd maar met z’n drietjes waarom zo’n lel van een eettafel.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit is het nieuwe plan. Maar dan met andere stoelen of de stoelen die ik al heb. Maar alleen als ik mijn set goed kan verkopen want er is geen budget om geld bij te leggen. Heb jij dat ook dat je altijd weer iets anders wilt?

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wilde graag pasta eten na een weekend blokken. Dit is altijd goed. Een simpele saus. Uitje fruiten, knoflook fruiten, 300 gram h.o.h. gehakt rullen, klodder tomatenpurée meebakken en twee eetlepels balsamico even laten mee bakken. Dan twee blikken tomatenblokjes erbij, peper, zout, klein schepje suiker, Italiaanse kruiden en een klein scheutje water. En dat laten pruttelen op een heel laag vuurtje voor minimaal een uurtje. Pasta koken. Natuurlijk DeCecco. En die door de pastasaus roeren. Hmmmmmmm superlekker! Beetje kaas erover raspen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

We hadden helemaal niets in huis de hele week en gisteren was ik daar klaar mee. Ik ging gezonde koekjes bakken met havermout en blauwe bessen. Ik gebruik graag cups als maat. Geen gedoe met alles afwegen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Bleek helemaal niet gezond want er ging best behoorlijk wat bruine suiker bij. Maar lekker was het wel.

SNAPSHOTS WEEK 24/2018 | ENJOY! The Good Life

Misschien was ik wel zo down de afgelopen week omdat ik helemaal niets lekkers mocht. De koeken waren superlekker. Iedereen weer blij. Binnenkort deel ik het recept.

En zo sloten wij helemaal happy het weekend af. Komende week is weer best spannend. Vanochtend ga ik met de damespuber mee want die moet theorie examen doen voor haar rijbewijs. Ze heeft wel wat anders aan haar hoofd, maar het examen kon niet geannuleerd of verzet worden. Ze doet maar een poging. Daarna nog twee dagen blokken en woensdag dan de grote dag. De uitslag komt pas 29 juni. Dus het blijft nog even spannend in huize ENJOY! En jij? Spannende week voor de boeg?

ENJOY! your week

 

 • Avatar
  Debbie
  http://vaforadventure.com

  Yup, dat ken ik. Ik heb nu zo’n ronde eettafel, die van Ikea. Met stoelen van Kwantum. 2 witte zoals op de foto en 2 grijze die meer een kuipje zijn. Blij mee! Staat veel ruimtelijker.

  juni 20th, 2018 12:22
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Dat klinkt mooi. Bevalt de tafel? Ik moet eerst de bestaande eethoek verkopen anders ‘mag’ het van mijzelf niet 😉

   juni 22nd, 2018 14:32
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.