SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 24/2017

Wat treffen we het met het weer. Alles ziet er toch even  gezelliger uit met het zonnetje erbij. Ook als je geen kant op kunt zoals ik. Hoewel ik met deze hitte mijn dagen vooral binnen doorbreng met de ramen en gordijnen op de zonnige kant dicht. Dan is het nog een beetje uit te houden. En aan het eind van de dag zoek ik een lekker plekje in de tuin om nog even buiten te chillen. Nou ja…. chillen…. ik doe niet anders de hele dag. Kijk maar mee….

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer mijn HB gehalte weer een beetje op pijl te krijgen en eet daarom verse blauwe bessen. Heerlijk en gezond. Floradix, spinazie en appelstroop helpen ook. Dit schattige kleine vergietje kreeg ik laatst van een vriendin. Wat een cutie hè.

week 2417 aarbeien

Heerlijke aardbeitjes uit de tuin. Een geringe oogst maar niet minder lekker. De eerste waren wat zuur maar met het zonnetje erop worden ze heerlijk zoet.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn buurjongen wil graag een schutting. Ik moest even slikken maar eigenlijk wel een goed plan. De oude schutting is nogal gammel en de klimop haag zorgt voor veel snoeiwerk. Binnenkort staat er een heel strakke zwarte schutting. Ik verheug mij nu al op de mooie contrasterende witte rozen die ik er tegenaan wil laten groeien.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Zoals deze Schneewitchen rozen die de hele zomer door bloeien. Deze staat nu nog in een pot maar kan volgend jaar lekker tegen de schutting aan klimmen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn humeur zakt regelmatig tot een dieptepunt. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo opgeruimd en proper maar nu ik de hele dag thuis zit word ik helemaal gek van de rommel die de damespuber achter haar kont laat slingeren, en tassen en schoenen die mijn doorgang met de rolstoel belemmeren. Of dit dan. Er was een stapel tijdschriften van de tafel gevallen. Ik kan daar niet bij en heb 445 keer gevraagd of ze het even op wil rapen en dan ligt het er drie dagen later nog steeds. Gek word ik er van. Normaal gesproken zou het mij niet eens opvallen maar nu…. Oh help! Ik word een zure mopperkont.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ons pluizenbeest is weer luier dan lui. Overal ligt hij in de weg. Languit en het liefst op z’n rug met z’n pootjes in de lucht. Nee, hij is niet dood, hij leeft. De damespuber doet even een checkup.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik vind het heerlijk om af en toe op Funda rond te scrollen. Lekker binnen loeren in de mooiste huizen. Nu ik uitgeschakeld ben heb ik daar lekker de tijd voor. Ik kwam dit bijzondere huis tegen dat ik met jullie deelde in een blogpost die je hier terug kunt lezen.

week 2417 haring happen

De nieuwe haring is er weer! Ik ben gek op die rauwe visjes en heb ze mij dan ook lekker laten smaken. De pubers zijn er ook gek van dus werd er afgelopen week regelmatig een visje gehaald.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Het was Wereld Tapas Dag. Ik schreef er een blogpost over en over mijn favoriete tapas restaurant Pikoteo. Hier lees je het artikel terug.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

En weer lekker besjes. Nu met volle yoghurt en  honing.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik werd door SlowFood.nl benaderd of zij de foto van mijn savooie kool mochten gebruiken voor een flyer. Ik moest echt even zoeken waar ze die foto gezien hadden. Ik vond hem terug in mijn artikel over de tuin van slot Assumburg in Heemskerk. Een verrekt goede foto al zeg ik het zelf…. Ik ben gek op moestuinen en ook het fotograferen daarvan.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik heb inmiddels zo mijn handigheidjes uitgevonden met de rolstoel. Als ik de wielen op een bepaalde manier neerzet en dan op de rem heb ik een lekkere houding gevonden om op mijn laptop te kunnen werken. Veel respect voor mensen die heel hun leven in een rolstoel doorbrengen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Is het een peper of een paprika?…..

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Een peper. Net of je zwanger bent en niet weet of het een jongen of een meisje wordt.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk die blommetjes van de Oost Indische Kers. Toch maar weer eens mijn camera ter hand genomen om wat te fotograferen. Wist je dat je de bloemetjes gewoon kunt eten? Doe dat niet met de plantjes die je in het tuincentrum hebt gekocht want die kunnen bespoten zijn. Als je, je eigen plantjes kweekt kun je de bloempjes oppeuzelen en ze staan heel leuk in een salade.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Selfie….. Blijf het proberen maar het blijft oelig.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn moestuintje doet het goed. Als hij water krijgt tenminste. Dat schiet er nog weleens bij in bij de pubers.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Jawel….. De kleine man kwam en had ook wel trek in haring. Dus hup…. weer naar de visjuwelier voor een paar zoute rakkers. Nu heb ik er wel genoeg van.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn kleine, grote man. Zo fijn…. af en toe een extra knuffeltje voor zijn brekebeen moesje. Natuurlijk wel even een ‘coole’ blik.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

De avocado pit, die geworteld had, heeft mijn zus in een potje met aarde gezet. En nu maar afwachten wat er gaat gebeuren.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

De courgette geeft bloemen maar die vallen er dan ineens weer af. Zo krijg ik natuurlijk nooit courgettes. Iemand een idee hoe dit goed gaat komen?

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Naar het ziekenhuis. Krammen en hechtingen eruit gehaald. Viel op zich mee maar brrr…. ik hoef het nog steeds niet te zien. Weer een nieuw gips eromheen. En volgende week weer terug want dan word mijn voet iets rechter in het gips gezet. Wel weer een mooi maagdelijk wit been. Die elke keer dunner wordt. Ik vroeg al of ik niet elk jaar een paar weken voor de zomer mijn benen in kan laten gipsen zodat ze mooi geshaped zijn voor de zomer. De meneer van de gipskamer vond het niet grappig geloof ik….

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit weekend verveelde ik mij echt mottig. Ik heb een hele stapel Libelle’s uitgelezen. Op zich is dat positief want de stapel tijdschriften slinkt maar inmiddels weet ik alles over incontinentie, lege nest syndroom, de overgang en ander rijper damesleed. Wat een verschrikking. Ik ben even helemaal klaar met die Libelle’s…..

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit vond ik dan weer in de Ariadne at Home. Hoe leuk is dat om te maken…. Broerlief??? Als je een paar steigerplankjes over hebt en een oude electradraad? Ik houd mij aanbevolen 😉 Ik heb inmiddels een telefoon vol met inspiratiefotootjes uit tijdschriften.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

 

De omgekeerde wereld hier. Vroeger dronk ik koffie en de damespuber thee maar nu zijn de rollen omgedraaid en drinkt zij Latte Macchiato en ben ik de theeleut in huis.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Met Tony natuurlijk. Puur, gember en citroen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Onderbroekenlol…. Ik schreef een stuk over mijn verblijf in het ziekenhuis en hoe je in allerlei gênante situaties komt en wat je eigenlijk het liefste draagt als het even niet mee zit. Nou ja…. wat ik het liefste draag. Misschien liggen jullie er, in alle situatie’s, wel heel bevallig bij. Hier lees je het artikel terug.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Ah…. Deze prentjes heb ik ook een tijd terug op een rommelmarkt op de kop getikt. Ik had daar leuke plannen mee. Die moeten nog maar even in de wachtkamer. Mijn handen jeuken om creatief in de weer te gaan.

SNAPSHOTS WEEK 24/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn zwager kwam met een grote bos zonnebloemen aanzetten. Zo lief! Daar word ik echt blij van en ze staan ook nog eens prachtig bij de Delftsblauwe bordjes en de Storytiles tegeltjes.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Mijn wereldje is heel klein momenteel en dat zal nog zeker een tijd zo blijven. Ik hoop dat jullie het, ondanks dat, toch leuk vonden om een kijkje in de keuken van ENJOY! te krijgen.

Komende week wordt de damespuber 16 jaar! Een mijlpaal die gevierd moet worden. Een beetje lastig om te regelen maar gelukkig heb ik een fijn netwerk om mij heen om ervoor te zorgen dat het haar aan niets zal ontbreken tijdens haar Sweet 16 feestjes.

Geniet van je week en van het mooie weer!…..

ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.