SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 24/2016

Nog even en dan begint de zomervakantie. Het is nu echt aftellen. De komkommertijd komt eraan. Op televisie maar ook in PR en Medialand. En de weken worden qua evenementen voor mij nu wat rustiger. Dat geeft mij de tijd om weer eens bij te schrijven, die bergen foto’s uit te zoeken en de website meer richting te geven. Afgelopen week had ik daar al lekker de tijd voor. Deze snapshotweek bevat veel eten, moody cat en …. kijk maar mee 🙂

SNAPSHOTS WEEK 24/2016

De eerste oogst. Wat aardbeitjes, een komkommertje en laurier die ik ga drogen voor de stoofpotjes van de winter.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik schreef een artikel over Bowery Restaurant. Afgelopen vrijdag kon je het dessert in een andere metropool winnen. Dat is London geworden. Helaas was ik niet één van de gelukkigen die mee mocht….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Tijdens het maken van het artikel liep het water mij in de mond…. Oesters! Je kunt mij er wakker voor maken.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik probeerde deze week elke avond een snapshot te maken van ons avondeten. Niet gelukt overigens. Dan heb ik het op en bedenk mij dat ik nog een foto moest maken. Maar ik heb er toch nog behoorlijk wat weten te verzamelen.

Dit is Snesie Fourou (Surinaamse kip) Een favoriet gerecht van ons allemaal. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik vond nog een Goodybag van Snoeptastisch. Helemaal gevuld met lekkers. Hoe die mij nu ontgaan is, is een wonder. Ik verdenk de pubers er van….. Maar er zaten allemaal heerlijkheden in. En aangezien ik een paar weken geen snoep, chocolade etc. in huis wil halen kwam dit als geroepen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Hij kan heel snoezig kijken maar dat is echt fake….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Quote op Facebook om de nieuwe week in te luiden. Volg jij ENJOY! The Good Life al op Facebook? Hier vind je de pagina.

https://www.facebook.com/ENJOYTheGoodLifeBlog/

De damespuber zat in een ‘lang leve de lol’ flow. Prima, zolang de cijfers er maar niet onder lijden. Ze had een Frans S.O. waarvoor ze volgens mij niet had geleerd. Dus als ze een lager cijfer dan een 6 zou halen mocht ze twee weken niet pierewaaien. Mevrouw ging toch nog maar even leren…. En de druif haalt gewoon een 9,5. Dus…. weer ‘Carte Blanche’

https://www.facebook.com/ENJOYTheGoodLifeBlog/

Ik probeer mij door de bergen tijdschriften heen te worstelen. (Ja, nog steeds) Als ik iets vind dat ik wil bewaren (ter inspiratie) maak ik er tegenwoordig ‘Snapshots’ van die ik in een fotomap ‘inspiratie’ bewaar. Er zijn deze week best wat tijdschriften opgeruimd. Lekker gevoel. Deze twee inspiratie beelden vond ik de moeite van het bewaren waard omdat de werkkamer links mij aansprak. Ik houd wel van een beetje rommelig en geleefd. De foto rechts wat inspiratie voor mijn natuurlijke overkapping.

https://www.facebook.com/ENJOYTheGoodLifeBlog/

Het was zulk lekker weer dat ik mijn haren in de zon op liet drogen. Lekker makkelijk, alleen nog een beetje stylen daarna en klaar.

https://www.facebook.com/ENJOYTheGoodLifeBlog/

Beetje therapeutisch snijwerk voor de ratatouille.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik maakte ratatouille met parelcouscous en merguez worstjes.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik heb de prei afgelopen jaar niet geoogst en gewoon door laten groeien. Daar ontstaat nu iets heel moois. Er komen enorme bloemen aan. Komt goed uit want ik ben niet zo gek op prei.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Naar de markt voor kersen. Mijn favoriete zomerfruit. Dat is heerlijk door de brownie. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik schreef een artikel voor de campagne #ILOVEGRIEKENLAND . Zo leuk, want ik ging door mijn foto archief van vakanties in Griekenland.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Deze komt steeds weer op mijn netvlies. Onze vakantie op Lefkas. Dit was wel een heel mooi plekje en een superleuke vakantie op dit heerlijke eiland.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik kreeg de pakjes meneer aan de deur op het moment dat ik nog steeds in stinktenue en haar in de war rondliep. Om eerlijk te zijn kon mij dat deze keer niet bommen want hij kwam mijn zomerse TOMS sandalen brengen. Zagen er prachtig uit maar jammer genoeg zaten ze voor geen meter…..  Dus… mag hij ze weer op komen halen. Dit keer zal ik zorgen dat ik ‘decent’ ben.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik nam even een relax momentje in de tuin. Spook deed iets heel ongewoons… Hij kroop naast mij op de bank.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

En boven mijn hoofd schetterde een merel het hoogste lied. Een #geluksmomentje. Ik was alleen een beetje bang dat hij zijn poepertje zou gebruiken. Hij zat precies boven mijn hoofd namelijk.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

De Hollandse Nieuwe Haring was afgelopen week weer voor het eerst verkrijgbaar. Hij is echt heerlijk!

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good LifeIk kreeg weer een creatieve opwelling en ben begonnen met de krijtborden in de keuken op te leuken. Af en toe teken ik er een stukje bij.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Overal in de tuin en op het dakterras roept het fruit mijn naam. En dat van de vogels… Ik heb concurrentie. Als ik niet snel genoeg die heerlijke vruchtjes eraf haal dan hebben de vogels in de tuin al een aanslag gepleegd. Die frambozen smaken zo lekker als ze er uit zien!

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Nog meer snoep en chocolade kwam er tevoorschijn….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik maakte voor het eerst Babi Ketjap met sambal boontjes. Heel erg lekker vond ik het en ook nog eens simpel te maken. De damespuber vond het afschuwelijk. (What’s new)

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Aan het krabbelen in mijn Bullet Journal….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ze worden steeds kleiner die prachtige rode schatjes.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Van een vriendin kreeg ik dit leuke cadeautje. Grappig hoe iedereen meedenkt met ENJOY! Het was een potje Zaanse Sambal. De foodhit hier in de regio. Ik moet mij er nog even in verdiepen. Later meer hierover.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Puber nr. 2 ging een pasta recept zoeken. We zouden samen pasta gaan maken. Ik heb echt heul veel kookboeken. Hij heeft ze allemaal doorgebladerd maar kon niets vinden….  Pffff….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Het leven is zwaar als kat.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Beetje opbeurend op de vrijdag.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik dronk een lekkere rode wijn die ik voor mijn verjaardag had gekregen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

En het werd een snelle pasta want niemand bleek ineens tijd te hebben om zelf pasta te maken.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Foodpost. De pubers waren hier heel erg blij mee. Nog meer snoep. Dit keer van Napoleon.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Tsja… en wie moeten er dan weer aan geloven? 🙂

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Pubers maakte pizza met alles wat zij lekker vonden.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Hawaii, met pesto en paprika en met gorgonzola, peertjes en katenspek.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik schreef een artikel over de Open Tuin Dagen in Amsterdam waar ik vorig jaar was geweest. Afgelopen weekend werd deze weer gehouden. Elk derde werkend in juni. Hier lees je het artikel terug.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Een heel zwaar bestaan……

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

De damespuber las de brief van Napoleon maar wil absoluut niet op de foto. Dat is ook ‘des pubers’.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Zondagochtend ontbijtje aan tafel.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik ging een paar uurtjes naar Amsterdam. Even stoom afblazen.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

En lekker een chocolade koek eten bij Van Stapele in de Heisteeg. #nomnomnom….

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Ik kwam in een hele leuke winkel. BPD in de Raadhuisstraat 2. Hier verkochten ze posters of inpakpapier. Geen idee wat het eigenlijk was maar lijkt mij superleuk om in te lijsten. Lijken net oude schoolplaten. (5,90  per stuk)

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

De laatste maaltijd van de week. Een hamburger van de Burgermeester op de Elandgracht.

SNAPSHOTS WEEK 24/2016 | ENJOY The Good Life

Lekker gluren bij de buren….

Dit was de week weer in vogelvlucht. Komende week is de damespuber jarig en staan er wat feestjes op het programma. Er is mij ook vriendelijk doch dringend verzocht een avond te gaan wieberen want de damespuber wil met haar gevolg haar verjaardag vieren en daar wenst zij geen bemoeizuchtige moeder bij…. Ik hou m’n hart vast.

Heb jij leuke plannen voor de komende week?

ENJOY! The Good Life

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.