week 2317

SNAPSHOTS WEEK 23/2017

Afgelopen week stond in het teken van het been omhoog en visite. Ik heb nog steeds geen volledig gips en mag alleen voor een bezoek aan het toilet of douchen mijn rolstoel uitkomen. Een heel gedoe maar ik begin er al aardig aan te wennen en word al een snelle Jelle in de rolstoel. Ik ben zo blij met alle aanloop. Elke dag komt er wel iemand buurten. Dat breekt lekker de dag en die vliegen dan ook om. Zo zag de afgelopen week van mij eruit.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Theevisite…. met kletskoppen. Letterlijk en figuurlijk. Een vriendin kwam langs met lekkers bij de thee én voor de lunch. Tijd genoeg om bij te kletsen en ondertussen had zij de bovenverdieping even onder handen genomen. Toen ik ’s avonds boven kwam was dat een echt geluksmomentje. Alles weer spik en span. Dank je wel lieve MJ!

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

De volgende dag kwam er weer een andere vriendin om te lunchen. Die bracht ook weer lekkers mee. Ik heb niet zoveel trek om te eten maar op deze manier gaat het er toch wel in. En na de lunch werd er nog even een wasje opgehangen. Dank je wel lieve M!

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik probeerde overdag even te rusten. Maar kon de slaap niet vatten. Het leek wel herfst buiten, ik had het steenkoud en ik wist weer eens niet hoe ik moest liggen.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had zo’n koude voet dat ik op zoek ging naar iets wat mijn voet kon verwarmen. Een gewone sok gaat niet lukken. De damespuber vond een mega fleece sok in mijn tuinlaarzen. TOP! Niet erg charmant maar ik heb momenteel toch geen enkele behoefte om op jacht te gaan.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bestelde boodschappen bij de Jumbo. Ideaal want het wordt allemaal keurig thuisbezorgd. Onder andere een hele berg groente om een ratatouille te maken. Ik hou van het therapeutische snijwerkje van dit gerecht. Aan de eettafel was ik aan het snijden en één voor één en op volgorde gooide de damespuber het in de pan. Teamwork!

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik gebruikte ui, champignons, aubergine, courgette, tomaten, paprika, lekker veel knoflook en om het af te maken een paar flinke scheuten sweet chili saus. Zo lekker en makkelijk in te vriezen zodat ik de volgende keer een makkelijke maaltijd heb.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Wij aten er parelcouscous, merguez en chipolata worstjes bij. Superlekker! 

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn vriendin van Christine’s Keuken kwam eten brengen. Een heerlijke lasagne met een salade met walnoten en geitenkaas.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Met als toetje…. pannacotta met verse aardbeien. Wat een verwennerij! Dank je Christine! Wij gaan voorlopig elke week een heerlijke maaltijd bij haar bestellen. Zo handig!

week 2317 rontgen

Ik moest vrijdag naar het ziekenhuis. Ik dacht alleen om even naar mijn tenen te laten kijken of die niet te opgezwollen waren of iets dergelijks. Dat viel even tegen want het gips moest eraf en de wonden moesten bekeken worden. Gadverdamme!!!! Ik dacht dat het drie heel kleine wondjes waren. Het was een slagveld. Ik werd er helemaal onpasselijk van. Gelukkig werd het been weer snel ingepakt in een spalk en deze vrijdag terug om de hechtingen en krammen eruit te laten halen. Je ziet hier op de röntgenfoto goed de schroeven en krammen zitten. Een gezellig bouwwerkje. Vriendin L. die met mij mee was smulde er van. Brrrr….. ik vond het allemaal doodeng. Lieve L. bedankt voor de geestelijke ondersteuning enne…. die reallife detailfoto’s hadden niet gehoeven 😉

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze foto’s van de gipskamer zijn dan wel weer grappig.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Net een echte werkplaats…..

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikeltje over balkon- en dakterras trends. Hier lees je het terug.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik baan mij lekker een weg door alle tijdschriften. Dingen die ik wil bewaren als ideetjes, inspiratie of handigheidjes fotografeer ik. Zoals deze van vacuumzakken.nl. Handig om de dekbedden op te bergen die nu niet meer nodig zijn. Gelijk even bestellen.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn broer en schoonzus kwamen langs met lekkers voor bij de koffie. Mijn broer is nogal van het opruimerige soort dus die vroeg zich af wat al die dozen in de gang deden. Om eerlijk te zijn heb ik daar nooit meer aan gedacht en maakte ik de grootste samen met mijn schoonzus open. En kijk nou eens wat eruit kwam! Helemaal vergeten door al die brekebeen toestanden. Een heel zeldzaam stuk van mijn Burleigh servies dat ik een tijd geleden op Ebay had gevonden.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Een kaasstolp. Echt een plaatje en iets om heel blij van te worden. Dank je lieve broer en schoonzus voor jullie hulp en properheid 😉

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging in de weer met een paar mooie stukken zalm.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik sneed ze in grote blokken en zette deze in een marinade van citroen, ketjap, honing, peper en zout. We aten die avond zalmnoedels. De damespuber hoefde dan alleen nog de wokgroente te bakken, zalm eventjes toe te voegen, marinade erbij en noedels. Klaar heerlijke maaltijd. Het recept vind je hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds kwam er een vriendin even buurten en we besloten de 43 Orochata, die ik van haar voor mijn verjaardag had gehad, eens te gaan proeven. Superlekker maar het viel helaas niet al te lekker. Ik was even vergeten dat ik natuurlijk een flinke hoeveelheid paracetamol slik. We bewaren hem voor een ander moment…..

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer de draad weer op te pakken met bloggen. En dus schreef ik een review over Restaurant Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam. Vlak voor mijn vakantie naar Griekeland had ik daar heerlijk gegeten. Aanrader om een keer aan te schuiven. Hier lees je het hele artikel terug.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Als ik even mijn hielen ligt uit de rolstoel, duikt de humeurige witte kater erin. En dan het liefst op de beenverlenging.

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondagochtend…. Ontwaken na een nacht niet weten hoe ik moest liggen….

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn zus en haar man kwamen een dagje langs voor de gezelligheid en om wat klusjes in huis te doen. Aan het einde van de dag was het borreltijd maar de wijn bleek niet te zuupen en de zure chips was spoorloos verdwenen. Gelukkig hadden ze zelf een heerlijke maaltijd meegenomen voor die avond. Dank je wel lieve zus en zwager voor een gezellige dag!

SNAPSHOTS WEEK 23/2017 | ENJOY! The Good Life

De volgende dag kwam de zak chips weer tevoorschijn uit een tas die ik meehad naar het ziekenhuis en dus kwam die van pas toen vriendin N. zondag langskwam en wij enorme trek in iets lekkers kregen. Ook lieve N. bedankt voor al je gezellige bezoekjes, de tuinklusjes en het lekkers dat je meebrengt. Ik groei helemaal klem in mijn rolstoel!

En dat was mijn week weer. Nog steeds niet spannend en dat zal het voorlopig ook zeker niet worden. Maar dit is mijn leven momenteel. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik zoveel lieve mensen om mij heen heb die met alle liefde ons gezinnetje draaiende houden of gezellig op de thee komen. Ik besef heel goed dat ze dat geen halfjaar vol gaan houden maar het voelt heel warm dus ik geniet er op dit moment enorm van en mijn dagen vliegen daardoor voorbij. Bedankt allemaal!

Komende week heb ik een afspraak op de nieuwe school van de kleine man. De kleine meneer heeft besloten na de zomervakantie ons gezin weer te komen versterken. Voor mij als moeder heerlijk om alle kuikens straks weer op het nest te hebben maar het is een puber ‘pur sang’ dus ik houd mijn hart vast en zijn grote zus ook…..

Dit waren weer de Snapshots van afgelopen week en jullie zijn weer helemaal bij. En wat zijn jouw plannen voor komende week???

ENJOY! your week

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.