SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week stond helemaal in het teken van het koolhydraatarme dieet. Je zou denken wat heeft dat te maken met ENJOY! The Good Life? Nou, het valt mij alles mee en sinds lange tijd ben ik weer veel in de keuken te vinden om verrassend lekkere maaltijden te maken. En dat maakt het dieten helemaal niet moeilijk. Zelfs de pubers eten gewoon mee. Soms vul ik de maaltijd voor hun nog een beetje aan met koolhydraten als pasta, rijst of aardappels. Ik ben heel verbaasd dat ik nog geen enkel commentaar gehoord heb. Ze zijn vast al lang bij dat hun moeder eindelijk wat aan haar gewicht gaat doen. Aan de Snapshots te zien hield het eten mij afgelopen week dan ook heel erg bezig. Veel foodfoto’s! Hier komen de Snapshots van afgelopen week….

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

De week begin ik meestal met het bijwerken van de Bullet Journal. Een nieuwe week én een leuke manier om de administratie bij te houden van de 52 weken spaar challenge. Ik lig op schema. Jullie ook?

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Als lunch had ik nog een leftover van de lasagne met gegrilde groenten van zondag.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Als je foodie bent en even een momentje voor jezelf wilt, moet je zeker naar deze podcast luisteren van Hiske Versprille bij Toscanini. Het water loopt je werkelijk in de mond. Hier vind je de podcast.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik loop al vanaf mei elke dag op dezelfde TOMS sneakers. Ik kan niets anders om mijn voeten velen. Maar er zit een groot gat bij mijn grote teen. Het ziet er heel armoedig uit. Omdat ik volgende week geopereerd word en dan misschien nooit meer gewone schoenen kan dragen wilde ik niet meer investeren in een paar nieuwe. Maar deze nieuwe TOMS waren in de uitverkoop voor € 29.95. Dan loop ik er toch nog even fatsoenlijk bij. Met de aankoop steun je ook nog een goed doel. Voor elk paar TOMS krijgt een kind in een derdewereldland een paar nieuwe schoenen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte weer een rode saus. Olijfolie, uitje, knoflook, beetje tomatenpuree en balsamico in laten koken, peper, zout, 2 blikken gepelde tomaten en Italiaanse kruiden. Even lekker laten pruttelen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik gebruikte het als basis voor een heerlijk gerecht.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Gegrilde aubergine rolletjes gevuld met spinazie en ricotta.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ontzettend lekker! Binnenkort zal ik het recept delen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik wilde er couscous bij eten maar dat past  niet in het dieet. Ik maakte couscous van bloemkool. Heel makkelijk en ook weer heel lekker.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Zo zag de maaltijd er uit. Allemaal heerlijk smikkelen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze film wil ik al heel lang zien. Ik vond hem voor een prikkie op Marktplaats. Mijn zus komt binnenkort een nachtje logeren en dan kunnen we deze film samen kijken.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Als lunch had ik nog een leftover van de vorige dag. Het was nu nóg lekkerder.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze foto kwam ik tegen op het Instagram account van Zevyjoy. Zo wil ik ook wel kamperen. Zij heeft een oude caravan helemaal opgepimpt.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wilde nieuw haar. Ik waarschuwde haar nog dat het nooit zo wordt als op het plaatje. Ze zou voor het eerst haar haar gaan verven. Het kostte haar een godsvermogen en ze zat zeker drie uur bij de kapper alleen om te kleuren. Toen ze thuis kwam was de teleurstelling groot want er was niets van te zien. Iets met #vooralnietnaarjemoederluisteren. De volgende dag zijn we samen terug gegaan en hebben ze het nog een beetje aangepast met wat blonde strepen hier en daar.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik nam de newby in mijn keuken in gebruik. Voor deze KitchenAid heb ik jarenlang gespaard. Ik dacht hem nog lang niet te kunnen kopen tot ik rond kerstmis tegen een megadeal aanliep. Ik ben er zooooooo blij mee! Dat is even andere koek dan de tweedehands keukenmachine waar ik al jaren mee werkte. Deze blijft tenminste staan als je hem gebruikt. De andere moest ik mijn hele gewicht op laten leunen anders hobbelde hij het hele aanrechtblad over.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer mij door de enorme stapels oude tijdschriften heen te lezen. Dat lukt maar matig. Ik schreef er gisteren over in de column op zondag. Ik kwam al bladerend dit bijzondere plekje tegen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor het avondeten maakte ik geitenkaasmuffins.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze hartige muffins waren heel goed gelukt en ontzettend lekker.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Daarbij maakte de damespuber een rucola salade met sinaasappel, geitenkaas en spekjes. Heerlijk maaltje.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Nog steeds in de opruimmodus. Tassen vol gaan naar de kringloop en een hoop spulletjes op Marktplaats. Zoals dit jasje van de damespuber waar ze op uitgekeken was.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ging langs bij mijn vriendin van Kiplekker Foodtruck. Op woensdag en vrijdag staat zij met haar Foodtruck in Uitgeest waar zij goddelijk gegrilde kippetjes verkoopt. Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Op woensdag helpt de damespuber haar een handje.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Op woensdagavond vaste prik. Een kiplekkere maaltijd salade.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik heb veel gefotografeerd afgelopen week. Onder andere dit geweldige plaid dat ik zelf maakte. Het leek mij leuk om de witte humeurige kater daar op te zetten maar die wilde natuurlijk weer niet meewerken. Hij trapte niet in mijn trucjes om hem op de stoel te krijgen. Zelfs niet met brokjes. Binnenkort deel ik met jullie hoe ik deze plaid heb gemaakt.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief was zooooo blij met zijn nieuwe schoenen. Deze wilde hij al heel lang maar ik wilde op de uitverkoop wachten. Nu heeft hij ze voor de helft van de prijs. Hij blij en ik blij.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen met Martha ging ik deze week weer naar de kringloop om spullen weg te brengen. En als beloning mogen we dan van onszelf een rondje kringloop doen. Zo grappig dat de spullen die ik in had gebracht al gelijk in de winkel hingen en ik dames zag stoeien met mijn afgedankte vesten. Leuk dat een ander weer plezier heeft van mijn oude spulletjes. Zelf kocht ik deze spullen. Alles samen voor € 3,-. Een heel grote taartschaal, een kleine taartschaal op een voet, een goudkleurig plantenspuitje en een oude cakevorm. Echt mooie kringloopvondsten vind ik zelf. Ik zal er eens een artikel over schrijven. De kringloopvondsten en wat ik er mee doe. De meeste spullen zijn overigens props voor foodfotografie.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik at een kliekje uit de vriezer. Chili con carne.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Spook verveelde zich. De pubers hadden hem aan een aquarium gegeven om naar te kijken. Hij volgde de visjes nauwgezet.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtijd. Ik had een bakje champignons over dat op moest. Die bakte ik met een uitje, peper, zout en wat tijm. Daarbij een paar gebakken eieren met tomaat en kaas. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers wilde pizza maar dat past niet in mijn dieet. Ik had nog een grote zoete aardappel en daar maakte ik de bodem van voor een pizza die ik wel mocht. De bodem bakte ik een half uur voor.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Daarop een klein beetje tomatenpuree, rode ui, champignon mengsel dat ik over had van de lunch, mozzarella, pesto en parmesan. Nog tien minuten in een hete oven.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

En klaar goddelijke pizza! Ik at een halve pizza voor het diner en de rest at ik de volgende dag als lunch. Samen met de jongenspuber want die vond hem ook heel lekker.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Een ontbijtje van afgelopen week. Overnight oats van 5 eetlepels havermout met ongezoete kokosmelk (tot het net onder staat), flink wat kaneel en een snuf vanillepoeder. Een nachtje in de koelkast laten en de volgende dag met zacht fruit. Bessen of in dit geval banaan. En eventueel een klein beetje honing erover.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deed afgelopen week twee keer boodschappen. Bij de Jumbo moet je minimaal 50 euro hebben om het te laten bezorgen. Dat was nog best een heel gedoe om aan dat bedrag te komen. Had ik toch nog wat extra voorraad in mijn mandje gedaan om aan het bedrag te komen, kom ik nog net 1 cent tekort. Met al die verse groenten en producten red ik het niet om alles voor een hele week in te slaan.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Half kippetje dat nog over was van Kiplekker als lunch.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Opperdepop….

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondag was er even een beetje zon en kon ik wat foto’s maken.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspubers is druk met de humeurige witte kater. Hij vind het leuk om met hem te spelen. Ik geloof niet dat die chagrijn er nou zo blij mee is.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Bij de Action vond ik deze stempels voor een prikkie. Leuk om voor de Bullet Journal te gebruiken.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik wilde deze lijstjes graag hebben voor de postertjes van YAYA die ik laatst in de uitverkoop kocht. Ik werd alleen zo onaardig behandeld door de eigenaar van Melange7 dat ik ze maar gelaten heb voor wat het was. Anders denk ik elke keer aan die nare man, als ik naar mijn lijstjes kijk. Op zoek naar iets anders dus.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Voor het pubervolk maakte ik een enorme pan pasta. Voor mijzelf haalde ik een kliekje uit de vriezer van zuurkool met zoete aardappel, spek en vegetarische gehaktballetjes van De Vegetarische Slager. Op zich lekker maar zuurkool met aardappels is mijn favoriet dus dit was even vreemd met de zoete aardappel.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondag is bakdag. Ik maakte een appelcake.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Eentje die past in mijn koolhydraatarme dieet. Gemaakt met havemoutmeel en amandelmeel. Echt lekker geworden. Deze kan ik dan ook weer als ontbijt eten of als tussendoortje. Als er nog wat over is want ook de pubers vonden het heerlijk.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte geroosterde spruitjes. De olie en kruiden husselde ik door de spruitjes in een zipzakje. 3 eetlepes olijfolie, rozemarijn, peper, zout, cayennepeper en kurkuma. Half uur op 200 graden en dan parmesan erover strooien en dan nog een kwartiertje.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Was lekker!

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Daarbij een kip cordonbleu gebakken in kokosolie, salade met ei, tomaat, avocado, rode ui en dadel/vijg dressing, voor de pubers gebakken aardappels. Het was echt smullen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

Je mag echt verrassend veel eten met dit dieet. Of ik eet gewoon teveel, dat kan ook. De weegschaal zal het leren maandag.

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

We sloten de week af met de nieuwe serie op NPO3 “De Luizenmoeder” Ik vond het echt hilarisch. Zo herkenbaar. De schoolpleinbrigade, de ik weet alles lekker beter moeders, de vervelende takkenmoeders en de aparte leerkrachten. En natuurlijk de moeder die altijd te laat is en alles vergeet. Zelfs haar kind. Daar herkende ik mijzelf het meest in. Altijd rennen, vliegen, hollen en al die nieuwsbrieven, toiletrolletjes, klusjes etc. waar je aan moest denken. Ik zat er ook altijd naast. En dan ook nog van die #ikbengeweldigthuisblijfmoeders te horen krijgen dat het echt ‘not done’ is om zoveel te werken als de kinderen nog zo klein zijn. HALLO!!!! Enig idee wie dan het brood op de plank brengt??!!

SNAPSHOTS WEEK 2/2018 | ENJOY! The Good Life

En deze nieuwe serie “Paleis voor een prikkie” op SBS6 vond ik ook leuk. Ik vind die twee mannen echt lieverds. Schokkend om te zien dat alle spullen die zij voor het stel hadden gekocht, om hun huis wat netter te maken, alweer op Marktplaats staan.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Ik hoop dat je het leuk vond. Veel eten, misschien inspireert het je. Ik kreeg van de week al een aantal keren het verzoek de kha recepten te delen. Ik doe mijn best maar kan momenteel niet zo makkelijk fotograferen omdat het veel te donker is en wil het liefst wel mooie foto’s gebruiken. Maar misschien lukt het iets minder perfectionistisch te zijn en wat gerechten te delen die ik met mijn smartphone maakte. Heb je vragen, opmerkingen of wil je een reactie achterlaten. Dat kan hieronder in de comments, op Social media of je kunt mailen naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Geniet van je week! Heb jij leuke plannen?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 

 • Avatar
  robian
  http://robian

  elke maandag weer blij om de snapshots te lezen!!

  januari 15th, 2018 10:03
  Reply
  01
 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Hartstikke leuk, wat een boel food-pictures! En wat ziet het er lekker uit. Die spruitjes bijvoorbeeld! Mjam, dat heb ik in alweer geen 5 jaar (want zo oud is kleuter) gemaakt volgens mij. Ik roerbak ze altijd met wat ketjap, sambal, uitjes en knoflook. O ja en met taugé. Maar ik denk dat ik de sambal er voor kleuter uit moet laten (is Surinaamse sambal namelijk 😉 Hilarisch die foto’s van een niet zo vrolijke witte kater (spook heet ie als ik het goed lees? grappig!)

  januari 15th, 2018 13:16
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Oeh… Jouw spruitjes recept klinkt ook lekker! Ik denk dat je de kleuter ook niet blij met spruitjes maakt 😉 Hij heet Spook maar is op de blog bekend als de Moody White Cat 🙂

   januari 27th, 2018 10:00
   Reply
   04
 • Avatar
  Linda
  http://www.linlivin.nl

  Heb al lang niets meer van me laten horen, maar lees je snapshots nog steeds trouw! Wat een heerlijk dieet volg je, ik ga je spruitjes-recept zeker een keer maken! Ik vind je zelfgemaakte plaid ook super, ga binnenkort ook een bestelling plaatsen bij Zijdewinkel. Ben benieuwd naar je blog over dit plaid!

  februari 2nd, 2018 16:12
  Reply
  05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.