SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 

Hoe fijn! Een nieuwe week. En wat mij betreft kunnen we vorige week beter maar snel vergeten. Ik ontving twee blauwe enveloppen met daarin een aanslag waarvan weer drie ambtenaren met een door mij bekostigde vertrekpremie de deur achter zich dicht kunnen trekken. De deur heb ik ook maar even dichtgetrokken. Ik was echt een paar dagen helemaal uit het lood en heb alle afspraken voor die week afgezegd. Maar daarna kwam ik erachter dat, dat ook geen fluit opschiet en hield mij maar voor dat het alleen maar om geld gaat. Maar om eerlijk te zijn ga ik er toch wel onder gebukt. Ik hoop dat vandaag of morgen ik een gesprek met deze blauwe rakkers kan hebben hoe we hier uit moeten komen. Dan kunnen ze gelijk zien dat ik niet Maxima (betaald die eigenlijk wel belasting?) ben, gezien de hoogte van de aanslag maar een eenvoudige blogger. Duim maar voor mij…..

Ondanks dat ik afgelopen week niet op pad ben geweest en gevoelsmatig alleen maar vanachter mijn laptop een beetje glazig naar buiten heb zitten turen heb ik toch een pittig overzicht voor jullie. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Op maandag heb ik een werkplek in De Telefoon Centrale in Alkmaar. Een heel gave plek! Beneden in het gebouw zit een cateraar waar je ook kunt lunchen. Wij vinden het eten daar niet eh…. zo lekker. Maar je kunt er ook ‘vette hap’ krijgen. En daar kan niet zoveel aan verprutst worden. Dat moet alleen geen gewoonte worden dus misschien toch maar zelf broodjes meenemen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam dit tegen op Instagram (@gewoonfiona). En kreeg meteen weer een duwtje in de goede richting. Trok mijn jas aan en ging aan de wandel. Zonder hond overigens want ik ben geen hondenliefhebber. Misschien bestaat er een robot in de vorm van een hond of kan ik onze humeurige witte kater aanlijnen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Aan de wandel… Naar de trombosedienst. De auto laten staan en het stuk(je) met de benenwagen. Laatst vroeg een man of ik last had van mijn nek met die belachelijk dikke sjaal. Haha…. eh nee?! Dat is een modedingetje……

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Op de terugweg kocht ik deze wereldkaart bij de Kruidvat. Zo leuk! Je kunt de landen wegkrassen waar je geweest bent en dan komen daar leuke kleurtjes onder tevoorschijn. € 3,99. Kon het niet laten liggen…..

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Hij kwam bijna niet buiten want het was te koud voor meneer. Kijk hem eens heerlijk chillen.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

We hadden kliekjesdag. Een kliekje zuurkool en een kliekje ‘geen idee vergeten erop te zetten wat het was’ Bleek tijdens het opbakken noodles met broccoli en bonen. Puber niet blij 😉

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

We keken Planet Earth terug. De damespuber en ik zijn gek op natuurfilms. Alleen gaan er altijd wel beesten dood of is er iets zielig. Dan zit ik met mijn handen voor mijn ogen en de damespuber lacht mij dan knetterhard uit.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk de lightbox in gebruik. Dat fleurt mijn kantoor weer op en als het donker wordt is ENJOY! The Good Life lekker aanwezig.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte ‘hete boontjes’. Boontjes voorkoken. Intussen uitje fruiten in wokolie met een beetje sambal en ketjap. Boontjes erdoor roeren en klaar.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn broer zit in Nieuw Zeeland en stuurde mij deze foto’s als tip voor mijn moestuin. Dan hoef ik niet zo te bukken. Goed plan maar wel kostbaar met al dat hout? Kijk het daar eens heerlijk weer zijn. Het is daar nu zomer.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar de Wibra voor dit leuke rekje. Natuurlijk uitverkocht. Maar zag wel allemaal andere geinige dingetjes voor weinig. Was hier nog nooit geweest.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Marineren doe ik in de handige zakjes van Ikea. Hier ben ik de kip aan het marineren voor de Snesie Fourou. Recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

En ‘s avonds aten we dit heerlijke maaltje. Snesie Fourou (Surinaamse kip) met hete boontjes en zelfgemaakte komkommer atjar. Ook die vind je in het recept hierboven. Het is een beetje een puinhoop op mijn bord maar dit is absoluut een favoriet recept van ons allemaal. Het is al heel lang in de familie. Het komt van een Surinaamse vriendin van mijn zus en het recept verspreid zich als een olievlek. En terecht want het is goddelijk! Ik had overigens heerlijke dikke kippendijen van de poulier in Heemskerk hiervoor gebruikt. YUM!!!

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Het Bullet Journal is echt te gek om mee te werken. Niks geen losse briefjes, aantekeningen, agenda, bonnetjes etc. Alles in één boekje. Hier lees je wat een Bullet Journal precies is en hoe je er één begint. In het voorjaar wil ik graag een paar dagen naar Nijmegen en ben begonnen met het verzamelen van leuke adresjes, restaurantjes etc. Als je nog tips hebt? Let me know!

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Nog steeds zit ik in de opruimmodus. Ik bracht een doos vol spullen naar de kringloop. Nog even een rondje maken…. En toen zag ik deze beauty. Een Dalarna paardje voor 50 cent. Die kon ik echt niet laten staan. Een geluksmomentje!

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte foto’s van mijn wc. Niet om de wc maar ik zit erover te denken het schilderij te verkopen. Liefhebbers voor deze prachtige gevulde dame?

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef deze quote in een mijmering. Ik wilde even helemaal niets meer….. Trouwens. Dit memoblok vergat ik te vermelden in de budget shoplog. Van de Action. Superleuk!

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar de Action om van alles terug te brengen en kwam deze tegels tegen. Een vriendin van mij is erg van het kokkerellen en ik tipte haar hiervoor. Ze hebben overigens veel handige spullen voor in de keuken en op tafel. Ik ben helemaal op de budget tour 🙂

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een blogpost over de leuke spulletjes bij de Action. Hier lees je het artikel terug.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze zag je ook al voorbij komen. Een succesnummer.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

En deze wil ik eigenlijk nog. Maar geen idee waar ik het laten moet. Ik denk er nog even over.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Mijn favoriete ontbijtje. Een kopje thee met een beschuitje met roomboter en hagelslag. Goed begin van de dag.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging een artikel schrijven over Zweden. Een vriendin die naar Lapland was geweest inspireerde mij voor weer een artikel over Scandinavië. Ik vroeg mijn zwager om wat foto’s. Hij is kunstenaar en fotograaf en is heel veel in Scandinavië en heeft er ook samen met mijn zus gewoond. Hij stuurde mij een aantal prachtige foto’s voor het artikel. Benieuwd naar zijn werk? Kijk dan hier.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo heerlijk om terug te kijken op deze reizen. Zo avontuurlijk en zo bijzonder. Hier, hier, hier en hier lees je wat artikelen terug over Zweden.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Geluksmomentje! Een lege vouwplank in de inloopkast. Meestal ligt hier zo een berg vouwgoed dat je amper nog naar buiten kunt kijken.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Een evenement om naar uit te kijken. Little Italy in de Posthoornkerk in Amsterdam . Love the Bullet Journal waar ik lekker in kan tekenen. Dat is zo’n heerlijk creatief momentje.

https://www.desmaakvanitalie.nl/little-italy-taste-travel/

Lekker kneden in een plakkerig goedje….

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte boterkoek! Binnenkort deel ik het recept met jullie. Zo lekker….

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Haha…. Daar werd ik toch wel even blij van 🙂

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik liep even bij de Blokker naar binnen. Jaren niet geweest. Wat hebben ze hier leuke spulletjes!

6 tips om beter te slapen | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over slapen. Heb jij ook weleens slaapproblemen? Lees dan het artikel. Misschien heb je er iets aan.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Weer een geluksmomentje. Als je gedoucht hebt en er iemand na je moet douchen en je de douche niet helemaal uit hoeft te wissen en drogen. Joepie!!!! Van de kleine dingen moet je het hebben 🙂

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte dit goddelijke broodje voor de lunch. Ik had nog Snesie fourou over en at het de volgende middag bij de lunch. Dit zou weleens een topper in horecaland kunnen zijn! Broodje Snesie chicken.

SNAPSHOTS WEEK 2/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit waren de Snapshots weer. Ik hoop dat je het leuk vond. Zometeen ga ik richting Alkmaar waar ik weer een dagje, samen met een collega, aan ons nieuwe ‘adventure’ ga werken. Daar heb ik heel veel zin in!

Komende week heb ik een paar leuke en een paar heel vervelende afspraken (it’s not always The Good Life) én ik heb een etentje bij een geweldig restaurant mét Michelin ster in Amsterdam. Daar verheug ik mij heel erg op. Ik richt mij maar zoveel mogelijk op de positieve dingen momenteel.

ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  nancy
  http://www.nancysfashionstyle.com/2016/12/16/

  Ik vind deze posts van jou heel leuk om te lezen. Ik hoop dat je belasting probleem opgelost word!

  januari 16th, 2017 11:20
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.