SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 20/2017

Mijn week was voor jullie verre van spannend maar voor mij retespannend. Ik was vrijwel de hele week in afwachting om het ziekenhuis in Athene te verlaten. En overgevlogen te worden naar Amsterdam zodat ik daar weer opgenomen kon worden in het ziekenhuis in Alkmaar. Aanvankelijk zou ik woensdag terugvliegen maar KLM cancelde deze vlucht op het laatste moment. En dus moest ik geduld hebben tot zaterdag. Hier lees je hoe mijn week er in het ziekenhuis in Athene uitzag en mijn repatriëring naar Nederland.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze post zal voornamelijk over mijn culinaire belevenissen in het ziekenhuis gaan. In Athene lag ik in een privé ziekenhuis. Je zou bijna denken dat het een hotel is. Elke dag heerlijk en vers gemaakt eten. Hier een stuk gegrilde vis met broccoli, wortel en aardappel en citroen. Rauwkost, een broodje en als toetje verse aardbeitjes.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Heerlijk die zomerkoninkjes!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

De hele dag lag mijn been in ijspakkingen. Die werden met een vernuftig apparaat elke keer weer leeggezogen en bijgevuld met vers ijs.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg regelmatig een preek dat ik te weinig dronk. Ik spaarde namelijk waterflesjes op mijn nachtkastje. Niet geheel onterecht dus….

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Een heerlijke pasta carbonara in lasagne vorm. YUM!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht proberen uit bed te komen zodat ik zelf naar de toilet kon. Dealtje gesloten met dé dokter. Ik zou niet meer zeuren over dat ik zo snel mogelijk naar huis wilde. Hij wilde namelijk dat ik liggend vervoerd werd en ik dacht dat het wel zittend kon.

Hij regelde een fysio die mij begeleidde met een looprek naar de wc. Ik werd er elke keer heel melig van want ze kwamen altijd met drie man sterk en gingen dan heel gewichtig mijn andere been inzwachtelen. Iets met trombose gevaar. Tja…. en dan ‘lopen’. Dat viel vies tegen en ik begreep de arts dan ook dat ik niet zittend vervoerd kon worden. Ik kan niet op het been staan en bij de minste geringste beweging ga ik door de grond van de pijn.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Terug naar het eten dan maar. Mijn hoogtepunt van de dag en boy! wat had ik een mazzel dat ik zulk lekker eten kreeg. Twee maal per dag warm. Dit was een gebakken witvis met een heel lekker korstje eromheen.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht op een speciale stoel ontbijten. Dat was best even lekker maar ook weer een beetje eng. In mijn bed voel ik mij het veiligst. Zie er ook wat angstig uit haha….

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

En weer zo’n lekker gerecht. Kip met rijst.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik vond heel bijzonder hoe goed ze met hygiëne omgingen in het ziekenhuis. De hele dag werd er schoongemaakt. Prullenbakken geleegd, badkamer gesopt, mijn kamer uitgemest, bed verschoond. Onvoorstelbaar schoon alles. En tijdens het eten kreeg je je bestek ook keurig in plastic verpakt.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Gegrilde groenten met feta….

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo lekker! Bordje weer leeg.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Tussen de maaltijden door kon ik kiezen tussen puddinkjes, yoghurt, fruit of een appeltje uit de oven met kaneel. Ziet er ranzig uit maar…..

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

was superlekker! Die kon je helemaal uitlepelen.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Linzensoep met feta.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ook weer zo lekker!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit is echt mijn favoriet. Orzo met stoofvlees in tomatensaus. Het lijkt rijst maar het is pasta. Deze ga ik thuis ook zeker eens maken.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Spaghetti bolognese!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Laatste maaltje….. Kippetje uit de oven met citroenaardappeltjes.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Afscheid van mijn Griekse arts. Hij was niet alleen heel aantrekkelijk maar ook nog eens super lief voor mij. Elke ochtend rond half negen (ook in het weekend) kwam hij langs en vaak ook nog even later op de dag als hij uit de OK kwam. Hield mij goed op de hoogte van alles en was echt betrokken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt wel een crush op hem had. Hij en het eten waren mijn lichtpuntjes 😉

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk mocht ik dan naar NL! Een paar dagen eerder was er een IC verpleegkundige ingevlogen die mij tijdens de terugreis ging begeleiden. Al vroeg 04.00 uur werd ik opgehaald door de ambulance om mij naar de luchthaven in Athene te brengen.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Spannende onderneming

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik vond het echt doodeng. De mannen waren niet heel voorzichtig en elke beweging doet super veel pijn.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik werd in een speciale truck vervoerd die mij naar het vliegtuig bracht en dan met een soort schaarlift tot aan de achterdeur van het vliegtuig komt.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was als de dood dat ik van de klep af zou kletteren.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Na veel gedoe lag ik dan op mijn plek. Onder toezicht van Ilona, de verpleegkundige van Eurocross. Tijdens de vlucht liep mijn zuurstofgehalte in mijn bloed terug dus moest ik aan het zuurstof. Ondanks alles was het een prettige vlucht. Het cabine personeel was heel aardig en grappig. Ook de piloot en gezagvoerder kwamen nog even langs. Aan het eind van de vlucht hebben we nog allemaal even de zuurstoftest gedaan. De mannen scoorden beter dan de vrouwen.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Opgelucht en blij dat ik eindelijk weer op NL bodem ben. De heren van Broeder de Vries ambulance brachten mij naar Alkmaar.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Warm welkom…. Broodje kaas. Oeps…. ik ben verwend met het eten in Athene!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Uit verveling ben ik veel op Insta. Daar kwam ik dit plaatje tegen. Ik heb mij bescheurd. Het klopt allemaal!

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

En jammer genoeg lig ik hier in een soort isoleercel zolang de MRSA testen nog niet binnen zijn. Heel vervelend en best claustrofobisch.

SNAPSHOTS week 20/2017 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk weer een blogpost gemaakt. Over de Kanarie Club waar ik een tijdje terug was. Hier lees je het hele artikel terug.

Afwachten maar weer. Ik hoop vandaag geopereerd te worden maar weet nog helemaal niets. In NL gebeurt er in het weekend in een ziekenhuis niets en zijn de artsen ver te zoeken. Dus wederom….. afwachten. Maar gelukkig wel met mijn familie en vrienden in de buurt.

En…. hoe ziet jouw week eruit? Heb je leuke plannen? Vast lekker genieten van het mooie weer!

ENJOY! your week

 

 • Avatar
  Linda
  http://Linda

  Ik hoop zo dat jij snel op mag knappen, wat een ellende zeg!

  mei 22nd, 2017 14:16
  Reply
  01
 • Avatar
  Sco

  Pffff jeetje joh, wat een avontuur zeg! En je blijft er ook nog zo nuchter onder. Petje af Mevr. Schmidt!! Enne had je die arts niet mee kunnen nemen? Je hebt toch wel zn 06 nummer gevraagd he! hahaha. Nou Joseetje ik hoop dat het allemaal meevalt qua operatie. Hoop je snel te zien. Nu eerst opknappen en uit de isoleercel…Tt gauw! xx

  mei 22nd, 2017 16:16
  Reply
  02
 • Avatar
  Ayla
  http://aylovelife.nl

  Jeeeeetje!! Gelukkig dat het eten er zo fijn was, dat maakt een hoop goed. Ik hoop dat je je heel gauw weer beter voelt!

  mei 22nd, 2017 19:40
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   En de knappe dokter was ook een lichtpuntje 😉

   juni 27th, 2017 7:03
   Reply
   04
 • Avatar
  Linda
  http://www.linlivin.nl

  Jemig José, wat een toestand zeg!! Ben je eindelijk in Nederland, lig je bijna in quarantaine…. maar nu heb je gelukkig wel weer je familie en vrienden om je heen (en hopelijk ook een leuke Nederlandse arts

  mei 23rd, 2017 20:13
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   De artsen hier in Nederland is een beetje behelpen 😉

   juni 27th, 2017 7:04
   Reply
   06

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.