SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 18/2018

Na een heerlijk zonnig weekend is het weer ‘business as usual’. Het is maandag en dus tijd voor de Snapshots. De nieuwe week inluiden door even samen met jullie terug te kijken naar afgelopen week. Hier komen ze…..

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben tussen de bedrijven door lekker aan het opruimen. In de garage staan al een eeuwigheid deze flessen wijn. Ze zijn zeker nog uit de vorige eeuw. Weg ermee. Dit soort wijn vind ik toch niet te pruimen. Lekker gevoel om plaats te maken.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Om deze van RUMAG, die Fred van Leer had gepost op Insta, moest ik erg lachen. Ik kan mij daar helemaal in vinden.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Op de dag van de arbeid was de jongenspuber jarig. 15 jaar alweer! Ontbijtje op bed met cadeautjes.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Time flies…. Ongelooflijk van een schattige kleine krullenbol naar een knappe kerel.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

En zoals altijd. Op zijn verjaardag wil hij het chocolade taartje van de Jumbo.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Vinden wij helemaal niet erg.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Hij kreeg deze leuke zelfgemaakte kaart van mijn zwager en schoonzus. Mijn zwager is kunstenaar en had onlangs van de jongenspuber een tennisbal tegen zijn hoofd gehad. Grappige kaart.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

En de jongenspuber mocht kiezen waar hij op zijn verjaardag wilde eten. Bij de pizzeria in het dorp. Vonden wij ook helemaal niet erg 🙂 Ik neem hier altijd de goddelijk tortelini alla panna.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik doe niet snel mee aan winactie’s, maar deze triggerde mij toch om mee te doen. Geweldige trip naar Marrakech én 500 euro zakgeld.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Sssssttttt….. niet verder vertellen. Ik heb een nieuwe liefde. Voor dit servies. Het blauw wit gestreepte. Altijd als ik naar het programma van Yvette van Boven kijk ben ik verliefd op dit servies. Ik vond het op Marktplaats en ging voor de bijl. Maar de damespuber mag het niet weten want die wordt gek van mijn servies verzamelwoede. Whaaaaa….. ik vind het leuk!

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben een campertrip door Cananda en Alaska aan het uitwerken. Dat is best een klusje. Maar wel heel leuk want ik heb het gevoel of ik de trip herbeleef samen met mijn zwager en zus. Zij maakten de trip en vonden het leuk als het op ENJOY! werd gedeeld. Binnenkort op de website.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte een routekaartje.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben zo blij met de bloesem in mijn boompje. Vooral met het zonnetje erop hoop ik op heel veel appeltjes.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook de aardbeitjes doen het goed. Met de zon van afgelopen week schiet alles de grond uit.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Een ook de aalbessen genieten van het warme weer en het zonnetje.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

De humeurige kater laat mij graag schrikken door uit de struiken te springen, maar de struiken zijn nog net niet hoog genoeg en kan ik hem dus zien zitten. De gein is er daardoor bij hem vanaf.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Nee, ik ben geen wietplantege begonnen. Het is citroen verveine om thee van te maken.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Vast de kip laten trekken voor de pompoen kippensoep die ik met de jongensverjaardag serveerde.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

En een hele berg tomaten snijden om te roosteren voor de tomatensoep van Jamie.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Over tomaten gesproken…. Ik deelde op ENJOY! ons favoriete recept voor maangedroogde tomaatjes.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben lekker bezig met de aanleg van mijn moestuintje in fruitkistjes. De humeurige witte kater vindt het allemaal reuze interessant. Ik moet echt de stokken erop leggen anders gaat hij languit in mijn tuintjes liggen.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde een heel leuk Tiny House op ENJOY! Met natuurlijk een binnenkijker. Er kwamen veel reactie’s op van mensen die daar ook belangstelling voor hadden. Momenteel is het niet makkelijk om een plek te vinden voor een Tiny House. Maar in Alkmaar staan inmiddels drie huisjes.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Mij lijkt het helemaal leuk om in zo’n Tiny House te wonen. Het moet een enorm gevoel van vrijheid geven om niet zoveel ballast te hebben aan spullen én maar heel weinig kosten voor vaste lasten. Lijkt het jou wat?

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik zocht iets in de gangkast. Daar is het zo een chaos van alle zooi die de pubers daar van een afstand in gooien. Ik heb mijn zoektocht opgegeven, maar kwam wel dit leuke tasje van de damespuber tegen waar ik een leuke flatlay van maakte.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

We vierde de verjaardag van de jongenspuber. Was natuurlijk weer alles vergeten te fotograferen. We aten twee soorten soep met Turks brood belegd met Heks’nkaas, gegrilde groenten en mozzarella.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Weer verder in Alaska. Het is heerlijk weer maar buiten werken werkt voor mij niet.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Het was prachtig weer dus had ik een lunchdate met een vriendin bij ‘t Schippersrijk aan het Uitgeestermeer. Goed toeven daar….

week-1818-schippersrijk-lunch

En lekker gegeten.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik probeer deze doperwten tot leven te krijgen. Het zaaigoed is over de datum maar deed nog een poging. Vrees dat het niets meer gaat worden.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Weet je nog? Dat blik dat ik in Amsterdam ergens bij het vuilnis meenam? Ik ben er eindelijk mee aan de slag gegaan. Laatst heb ik een mooi vijgenplantje gekocht dat leuk in dit blik kan voor in mijn nieuwe moestuintje. Ik dacht het blik even open te draaien met een blikopener. Dat ging niet zomaar en draaide mijn blikopener aan gort en ben toen maar met een hamer en schroevendraaier in de weer gegaan. Met gedeeltelijk succes. Ik heb de deksel uiteindelijk naar binnen gedrukt want het lukte mij niet om hem eraf te krijgen.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Maar het is best goed gelukt. Het tuintje begint al vorm te krijgen. De spinazie en sla zijn inmiddels ook gezaaid. Het is nog iets te koud om meer te zaaien maar ik hoop dat mijn plantjes deze week uit de kraamkamer naar buiten kunnen.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

In plaats van de persoonlijke column deze zondag de 10 leukste moederdag cadeautips. Waaronder mijn all time favorite Acqua di Bolgheri.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

Het weekend sloten we af met een heerlijk dagje in de tuin. Paar tijdschriften uitlezen, uit 2005 ;), zodat die weg kunnen.

SNAPSHOTS WEEK 18/2018 | ENJOY! The Good Life

En de puber was zo lui dat hij in slaap gevallen was. In het zonnetje. Mijn pubers hebben er een handje van, zoals je ziet, om twee verschillende sokken te dragen. Enerzijds omdat ik altijd chronisch achter loop met de was en anderzijds omdat ze te lui zijn om twee dezelfde sokken bij elkaar te zoeken. Ik vind het stiekem wel geinig. En…. het blijkt dat mensen die twee verschillende sokken dragen slimmer en succesvoller zijn. Nou…..

Dit waren de Snapshots weer. Op naar een nieuwe week. Zo meteen ga ik naar het ziekenhuis voor een mammogram. Het bleek dat die in de tietenbus niet goed beoordeeld kon worden. Daarna heb ik een afspraak met de trauma arts waar ik voor controle moet komen voor mijn enkel. Allemaal best spannend. Met de enkel gaat het mij allemaal niet snel genoeg dus ik ben benieuwd wat hij te melden heeft. En daarna door naar de fysio. Bedrijvig dagje dus. En heb jij leuke plannen deze week?

ENJOY! your week.

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Die tas van je damespuber is leuk! En wat heerlijk die moestuin, zou willen dat ik daar plek voor had.

  mei 8th, 2018 5:07
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Leuk is die hè! Er is een tijd aangebroken dat ik spullen van haar kan lenen 😉

   mei 8th, 2018 13:13
   Reply
   02
 • Avatar
  MichielZiet
  http://www.MichielZiet.com

  Snel even gespiekt en jou als moeder inclusief hang-tuinbank-jongere gespot haha.
  Voor de rest kreeg ik halverwege je snapshots opeens zin in chocolade….

  mei 9th, 2018 11:24
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Haha…. nu heb ik ook weer trek in chocolade! Op naar de Jumbo 😉

   mei 10th, 2018 8:31
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.