SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 17/2016

De eerste vakantieweek zit er alweer op. Best een relaxt weekje en het voordeel van pubers is dat die lekker hun eigen gang gaan en ik ook nog eens ergens aan toe kom. Natuurlijk hebben we ook nog wat samen ondernomen maar ik merk dat ze steeds minder family tijd hebben. Dat is denk ik wel een natuurlijk proces. Hoewel loslaten voor moeders best lastig is.

Dit was mijn weekje in fotovlucht…..

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

We gingen wederom op pad voor ‘De Broek’. Naar Amsterdam Arena Boulevard. De Decathlon hebben we na een kort bezoek snel achter ons gelaten maar gelukkig slaagden wij heel goed bij Perry Sport. Nu vergeet ik alleen “De Broek” vast te leggen 🙂

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ben geen voetbal liefhebber maar als ik dan een club moet noemen is het Ajax. Ik ben in Betondorp opgegroeid. Dat is bijna in de achtertuin van het oude Ajax stadion in de Meer. Als je naar de Arena Boulevard gaat dan kan je hier niet omheen.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Troosteloze torenflats. Met gierende banden snel weg van hier.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb een hoofd als een zeef en de pubers helpen mij graag alles herinneren. Handig twee van die P.A.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Het is noodweer als ik op weg ga naar Amsterdam. Ik had een afspraak in het INK Hotel. De pubers in mijn kielzog mee want die gingen in de tussentijd samen Amsterdam in om te shoppen.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

In het INK Hotel was de boek lancering van Laurianne Ruhé, GoodFood in 20 minuten. Een prachtig boek vol met gezonde gerechten zonder al teveel gedoe.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk ook weer een hoop proeven. Kinderlijk eenvoudige gerechtjes en ultra gezond.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ter afsluiting een Matcha Latte. Ik maakte deze ook al eens. Het is even wennen maar ik vind het wel lekker.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Het was zulk snertweer dat ik behoefte had aan zon. Weliswaar zit een tripje naar een zonnige bestemming er niet in maar van deze foto’s en het reisverslag dat ik van Zakynthos maakte werd ik weer helemaal warm van binnen. Hier lees je de post terug.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Vooruit…. nog eentje 🙂

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good LifeEn hier droom ik van! Een heerlijke wijn op een exotisch strand.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

De bedoeling was een simpel ontbijtje met yoghurt en muesli maar het werd een ware ontbijt triffle. Muesli, geitenyoghurt, blauwe bessen, honing, frambozen, kersen en pure chocolade drops. Ik heb er de hele ochtend over gedaan om dit leeg te lepelen. Maar dat kwam ook omdat het fruit nog bevroren was en dat is weinig comforting in de ochtend.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar de Xenos want ik ben op zoek naar leuke items voor onder de overkapping. Blue en white… Ik heb er een zwak voor.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuke rotan poefjes.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze windlichten gaan het worden.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Met Koningsdag ging ik naar Krommenie.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good LifeNatuurlijk naar “Het Luchthuis” waar ik schattige advocaat lepeltjes in een lepelglaasje vond. Welke ik weer vergeet te fotograferen. Wie weet komen ze eens voorbij als het lukt om de advocaat zelf te maken.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good LifeVerder hield ik de vrijmarkt voor gezien. Het was koud!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

De rest van de dag lekkere hapjes gegeten en geborreld in het Schippersrijk aan het Uitgeestermeer.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Mijn lieve broer trotseerde weer, wind en onweer om mijn overkapping te verfraaien. De steigerbuizen vond ik toch geen succes en de druif zakte zomers steeds over het terras.

Ik had hem zelfs verboden met dit weer aan het werk te gaan maar hij vond mij een mietje. Toen het af was, was ik wel heul erg blij. Met een paar simpele planken en balken is het echt mooi geworden. Nu moet de druif nog even flink gaan groeien en dan is dit van de zomer een eldorado. Dank je wel lieve broer!!!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte deze kokosbollen met pure chocolade. Die vonden gretig aftrek bij aanwaaiers 🙂

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

En bij ons natuurlijk ook tijdens teatime 🙂

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

De kleine man was jarig maar op zijn verjaardag is hij bij zijn vader en dus gingen wij afgelopen week bij zijn favoriete restaurant eten. La Trattoria in Castricum. De Pasta Parmigiano is echt goddelijk. We stonden echter alleen binnen een half uur weer buiten. We hadden zo’n trek, dat was zeker te zien aan ons haha….

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Deze pasta wordt geflambeerd en in een grote Parmzaanse kaas omgeroerd. Jammie!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Daarna nog een ijsje bij O’Larry’s. Ik was echt zo misselijk. Veel teveel gegeten.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik moest even naar de Phonehouse en zag dit grappige hoesje voor een tekkel minnende vriendin.

 

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Naar dé atletiek wedstrijd in Utrecht waar ‘de broek’ voor gekocht moest worden. De damespuber deed voor het eerst mee aan een grote atletiek wedstrijd. Ze ging voor de 800 meter. En dat deed ze zeker niet onverdienstelijk. Leuk om mee te maken.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar de lunch ter promotie van het Tuindiner.nl Op het terrein van Jack Zoon Tuincreaties werd deze outdoor lunch georganiseerd.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good LifeEen geweldige middag met leuke mensen, heerlijk eten, wijn en topsfeertje!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Als het je lukt om kaartje te bemachtigen voor het Tuindiner.nl kan ik je dat écht aanraden!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het terrein werd ook het Bloesemfeest gehouden. Heel relaxt sfeertje….

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Met fijne, biologische producten. Bij Kookkönst kocht ik voor € 10,- een salade, quiche en aspergesoep. Superlekker!  Sietze Groenewold maakte deze foto terwijl ik druk aan het markten was.

http://www.kookkonst.nl

Bij Miss Bean was het gezonde hapjes proeven. Alles biologisch en heel verantwoord. Ik proefde de gezonde bounty. Heerlijk!

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Leuke styling voorbeelden in de sfeertuinen van Jack Zoon Tuincreaties. Daar zou ik zelf niet snel opkomen maar ik vind het prachtig.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Van deze leuke middag hebben zowel Sietze als ik mooi beeldmateriaal gemaakt. Misschien komt hier nog een aparte post van. Zo ziet dat er achter de schermen uit. ©SietzeGroenewold.nl

https://www.facebook.com/lotblesgraaf/

Het is weer lekker weer geworden. Heerlijk om dan een beetje in de tuin te scharrelen en van alles voor te planten voor de moestuin (dak). Deze tomaten kweek ik binnen maar mochten even luchten.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik heb nogal veel tomaten. Dus de meeste staan in de garage achter het raam in het zonnetje. Als ik iemand nog een plezier kan doen met een plantje. Let me know….

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

En ook de moestuintjes van Appie doen het lekker.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Dit had ik nog over van vorig jaar. Geen idee of het nou prei of lenteui is. Ik ga het binnenkort maar eens opmaken.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Op lieveheersbeestjes jacht. Mijn rozenstruik heeft luizen. De lieveheersbeestje zijn er gek op. Als ik er één in de tuin vind dan vang ik ze en zet ze in de roos. Je tuiniert biologisch of niet 🙂

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

En ik kocht deze komkommerplant. Dat vind ik zo’n grappige plant. Die groeit tegen de klippen op zomers en geeft altijd heel veel komkommers.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Ik at de heerlijke quiche met tomaat, mozzarella en basilicum. Hij moest alleen nog even opgewarmd worden.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Zoonlief werd 13 jaar! We vierden dit met een ontbijtje met chocoladetaart en kaarsjes. De rest van de dag zou hij bij zijn vader zijn.

SNAPSHOTS week 17/2016 | ENJOY! The Good Life

Tsja… en ook nog wat dagelijkse beslommeringen. Het kan niet altijd feest zijn 🙂

Dit was mijn week in beeld. Deze week is het ook nog vakantie én het is mooi weer dus ik hoop dat we nog wat leuke dingen kunnen gaan ondernemen. Vandaag in ieder geval vroeg uit de veren en op naar Friesland. Heb jij leuke plannen deze week?

ENJOY! your week

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.