week-1518

SNAPSHOTS WEEK 15/2018

Goedemorgen! Dit keer de Snapshots lekker vroeg. Ik moet al op tijd bij de fysio zijn dus heb de Snapshots gisteren al klaargezet. ‘As we speak’ sta ik waarschijnlijk braaf mijn oefeningetjes te doen. Het gaat een heel stuk beter met mijn enkel. EINDELIJK! In huis kan ik al vaak zonder krukken af en op straat probeer ik zoveel mogelijk een kruk achterwege te laten. Best wennen voor de mensen om mij heen om mij krukloos te zien haha…. Superfijn!

Nu tijd voor de Snapshots. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De week beginnen met vers gelakte nagels. Natuurlijk weer in Malaga Wine.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte alle groente uit de koelkast op. Alles grof snijden en in een ovenschaal.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Maakte er een grote schaal gegrilde groenten van. Wat ui, paprika, aubergine, courgette, champignons, tomaat, knoflook, olijfolie en peper en zout. Oven op 220 graden (hetelucht) en drie kwartier in de oven. Om het kwartier even goed omscheppen!!

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Een deel gebruikte ik door de pasta. Met nog een blik tomatenstukjes en wat Italiaanse kruiden erbij. Echt superlekker én een dagje zonder vlees.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De rest gebruikte ik de volgende dag voor de Turkse broodmaaltijd. Met maangedroogde tomaatjes, buffelmozzarella en Heksenkaas.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Weer een dagje zonder vlees. Dit is superlekker en iedereen belegd het broodje met waar hij trek in heeft. En zo eet je twee dagen van de heerlijke gegrilde groenten. Ook een uitkomst voor eenpersoons huishoudens. Je kunt van de groenten verschillende gerechten maken.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte foto’s voor de blogpost over de Xsensible schoenen waar ik helemaal superblij mee ben. De humeurige witte kater voelt zich zeer verwant met mijn nieuwe stappers.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een review over mijn favoriete schoenen van dit moment. De Xsensible Stretchwalkers. Je leest het hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Jaaa! De tomatenplantjes komen er weer aan. Ik zaaide een paar weken geleden de zaadjes uit een piepklein honingtomaatje. Elk jaar zaai ik wat tomatenplantjes in bekertje en die geef ik zo hier en daar weg.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Nu het beter gaat met mijn enkel ben ik weer volop reisinspiratie aan het opdoen. Wie weet is Mykonos wel een mooie combi met mijn terugkeer naar Ikaria.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben wat nieuwe foto’s aan het maken voor ‘evergreen recepten’ zoals de maangedroogde tomaatjes. De recepten deelde ik toen ik pas de blog was gestart en de foto’s wil ik een beetje updaten. Je hebt ze al vaak voorbij zien komen, maar ik het is dan ook een topreceptje dat ik zeker wekelijks maak. Vooral in het voorjaar en de zomer. De tomaatjes gebruik ik de hele week voor van alles en nog wat.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook een update voor de ‘worldfamous’ pasta met peertjes. Binnenkort zullen deze recepten gerepost worden met nieuwe foto’s.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Het zonnetje scheen volop van de week en deze quote op Insta bezorgde mij een glimlach

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber heeft rijles en wilde graag met mij proefrijden. We zochten een afgesloten terrein op waar ze mij haar stuurmanskunsten kon laten zien. Ze doet het best al goed!

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

WOW! Strak ingeparkeerd….

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime! Een cracker met mayo, avocado, gekookt ei, dé tomaatjes en peper en zout. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ontvang best veel persberichten voor van alles en nog wat, waaronder ook veel persberichten over reizen etc. Deze wilde ik graag met jullie delen want deze ietwat gekkige combinatie is toch zo gek nog niet. Je leest het hier.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar mijn volkstuintje om te kijken hoe het erbij lag. Het was een hele onderneming om er te komen. Ik wist ook gelijk dat het deze zomer nog niet voor mij is weggelegd. Als ik moet lopen op een ongelijke ondergrond is dat nog heel pijnlijk. Dat wordt veel te ingewikkeld. Ik moet voor dit jaar maar iemand vinden die op mijn lapje grond aan de gang wil.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De fik erin. Ik ben niet zo gek op paprika, maar wel als ze geroosterd zijn. Als je de schil of vel zwart blakert en de paprika daarna in een plastic zakje luchtdicht inpakt voor een kwartiertje, haal je heel makkelijk de vel eraf. De paprika is dan veel lekkerder.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik gebruikte de paprika voor de bloemkool couscous. Uitje fruiten, knoflook, bloemkool door de keukenmachine halen zodat het op couscous lijkt. Bij de gefruite uitjes.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Beetje kruiden erbij zoals komijn en paprikapoeder, de geroosterde paprika, tomaatjes, heel veel verse koriander, peterselie en feta. Superlekker! En weer een dagje zonder vlees. Ik zal het recept binnenkort delen.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Wij aten er overigens vegetarische balletjes van de Vegetarische Slager bij. Minder vlees eten bevalt ons eigenlijk wel heel goed.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Lekker een beetje freubelen in de Bullet Journal. Kon weer eens geen gymmetje vinden.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Tortellini! Een favoriet van de jongenspuber en mij. Heel simpel met gefruit uitje, salami broodbeleg in stukjes, fles sugosaus van Grand Italia, kookroom en Italiaanse kruiden. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ga dit jaar maar weer moestuinieren op mijn dakterras. Er is vorig jaar helemaal niets meer mee gedaan vanwege de enkel toestand. Deze week ga ik alles opruimen en onkruidvrij maken.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Wij hebben een aanlopertje. De humeurige witte kater heeft een vriendin die hij af en toe mee naar huis neemt. Koddig gezicht, maar het dottige beest heeft een baasje. We moeten haar echt buiten zetten. Als de deur openstaat komt ze gewoon weer naar binnen en gaat in zijn mand liggen of heerlijk op de bank. Ze is wel een skattie!

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber is een inhaalslag aan het maken zo vlak voor de examens. Alle onvoldoendes heeft zij weggewerkt. Dat is toch een stuk prettiger om de examens in te gaan.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Tekenen vind ik heerlijk relaxt zo af en toe.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber was vroeg uit. Dus samen lunchen met een visje van de visboer. Hij had gebakken mosselen en een broodje garnalen en ik een haring met ui en zuur en kibbeling.

week-1518-vacature

Ik tipte de damespuber voor de vacature. Meer als grapje. Met de studie die ze gaat doen hoeft ze niet alleen bij een evenementenbureau te werken, maar kan ze ook dit soort banen krijgen.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ging mijn zaden uitzoeken. Vorig jaar is daar helemaal niets van terecht gekomen. En nu heb ik volop zaadjes maar geen tuintje. Toch ga ik flink wat voorzaaien zodat ik het in potten en bakken op het moesdak kwijt kan. Ik overweeg zelfs een stuk van mijn tuin in de richten als moestuintje.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De garage fungeert momenteel als kraamkamer.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Sommige zaden zoals de bietjes kunnen al meteen de grond in. Even het kistje gebarricadeerd want de witte kater gaat gewoon languit in mijn moestuintje liggen.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Een nieuw foefje geleerd. Via Siri vragen of de timer gezet kan worden. Blijkbaar zei ik het een beetje te streng 🙂

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik vind het leuk om flatlays te fotograferen. Hier eentje geïnspireerd op mijn nieuwe rood gestreepte shirtje.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Super relaxt weekend! Helemaal  niet de deur uitgeweest en geen afspraken. Heerlijk een beetje trutten in huis.

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

Muziekje erbij….

SNAPSHOTS WEEK 15/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber ging naar een hockeywedstrijd kijken in Amsterdam en de damespuber moest werken. De zondagmiddag had ik het huis voor mij alleen en keek onder andere deze film op Netflix.

En zo sloot ik de week af. Ik hoop dat je het weer leuk vond om een kijkje achter de schermen te krijgen. Komende week ga ik proberen weer naar Amsterdam te rijden. Ik heb daar een event van een pr-bureau waar ik al lang mee samenwerk. Verder volop aan het trainen bij de fysio. Deze ochtend start ik de week al op tijd met loopoefeningen en krachttraining voor mijn beenspieren. En wat zijn jouw plannen? Heb je iets leuks op het programma?

ENJOY! your week.

 

 

 

 • Avatar
  Eline

  Goedemorgen José, ik volg je blog al even en heb nu een vraag over het zaaien van de honingtomaatjes.
  Stop jij de zaadjes uit zo’n tomaatje gewoon zo in de grond, of haal je de “gel” die om het zaadje zit eraf. En zo ja hoe dan??

  april 16th, 2018 7:52
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Hi Eline,
   Ik stop de zaadjes gewoon zo vanuit het tomaatje in de grond. Werkt prima. Als ik de tijd ervoor neem probeer ik één zaadje per potje te doen maar meestal doe ik in elk potje een klodder en pluis de plantjes later uit en pot ze dan over. Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat.

   april 24th, 2018 7:19
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.