SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 14/2017

Het is maandag en het is oké…. Een hele verse week voor de boeg en iets minder weer in het verschiet. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant een zege. Want mooi weer komt mijn productiviteit, qua werk, niet ten goede. Afgelopen week was ik vooral druk in de weer met to do lijstjes die afgevinkt moesten worden maar wat maar niet wil lukken. Deze week weer nieuwe kansen. Laten we snel terug kijken naar afgelopen week….

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik genoot nog volop van de bloemen die ik voor mijn verjaardag had gekregen.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber had PTA week en was heel veel thuis. Uit verveling moest de humeurige witte kater eraan geloven. Hij vond het prima tot op zekere hoogte….

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Wordt vervolgt…. Er is nog niets gaande rondom de Magic Bean.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime. Heerlijke zoete tomaatjes, en ei gebakken in kokosolie met verse bieslook uit de tuin en na het fotomomentje liet ik er nog wat kaas over smelten. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Van mijn verjaardagsgeld kocht ik wat make-up. De artliner van Lancome. Die gebruik ik al honderd jaar en een nieuwe basis oogschaduw. Dit keer van Collistar. Een heel fijn merk. Deze oogschaduw is zowel droog als nat te gebruiken. Nr 32.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week was ik ook aardig druk met REDPR. Persberichten maken, de genodigden informeren, contacten leggen etc. Leuk om te doen!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Weer met de kat naar de dierenarts. Het gaat heel goed met de humeurige witte kater. Zo goed dat hij zelfs onder het ideale niveau van de suikerspiegel zit. We moeten dus iets afbouwen met de insuline om te voorkomen dat hij een hypo krijgt. Hij vind het allemaal prima bij de dierenarts. Is al helemaal kind aan huis. Mijn portemonnaie is daar iets minder blij mee.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Een vriendin werkt bij de ‘bladen’ en kwam een pakketje vers leesvoer brengen. Dankjewel! De Allerhande, Proef! van Gall & Gall en Express your Soul van Rituals.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even bij Christine’s Keuken langs om de laatste dingetjes door te nemen voor het persdiner. Samen maakte we de goodiebags klaar.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Onder het genot van een heerlijke huisgemaakte red velvet taart uit Christine’s Keuken.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ziet dat er niet leuk uit!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

En dit vonden de genodigden in hun tasje na afloop van het diner. Huisgemaakte tomatenchutney en kokoskoekjes.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

De afgelopen tijd eet ik weer Brinta in de ochtend. De meeste van jullie zullen er van gruwelen maar ik vind het heerlijk. Lekker veel kaneel erin, beetje honing en wat cranberry’s. Heerlijk en goed begin van de dag.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Theetijd in de tuin. Met thee, kat aan den voeten en het nieuwe tijdschrift van Chantal. Hebben jullie hem al doorgebladerd? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden?

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Niet leuk maar noodzakelijk. De ‘spuit’ klaarmaken voor onze suikerkat.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo makkelijk gaat het niet als het hier lijkt. Hij moet echt gepaaid worden met lekkere dingen en dan als hij gulzig aan het genieten is de spuit erin. We zijn er allemaal al aardig handig in geworden. Gelukkig maar want het moet tweemaal per dag.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit boek had ik al heel lang op mijn lijstje staan….

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten sliptong. Superlekker visje en zo klaar. Even om en om in de koekenpan. Salade erbij en klaar.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg een heel gezellig moestuinbericht van mijn schoonzus, NOT. Een grafmoestuin. Letterlijk en figuurlijk.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

De boom voor mijn huis staat in bloei. Zo prachtig. Jammer dat hij maar zo kort in bloei staat want de rest van het jaar is het maar een saai ding.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Het persdiner bij Christine’s Keuken was een succes. Heerlijk eten, leuke mensen en gezelligheid. Binnenkort een review over deze geslaagde avond.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Even bijkletsen met een vriendin bij Het Ruiterhuys in Bakkum. Zo’n fijn plekje. Als je daar doordeweeks bent tenminste. In het weekend is het er altijd een gekkenhuis. Thee, koffie en een broodje filet American. Fijne middag!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Fijn plekje!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Onderweg naar huis kwam ik langs tuincentrum Nuyens in Limmen. Een tuincentrum voor échte tuinders. Ik was er nog niet eerder geweest. Natuurlijk dook ik gelijk de moestuin hoek in en kocht een paar paksoi plantjes, aardbeienplantjes, wat kruiden en speciale potgrond voor de moestuinbakken op het dakterras.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg sein meester. We kunnen beginnen in de moestuin. Met veel enthousiasme begon ik….

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Maar na een half paadje scheppen lag ik bijna voor ‘apegapen’. Dit is echt te zwaar voor mij. De rest van het weekend hebben ze mij daar niet meer gezien. Mijn bondgenoot heeft nog een paar paadjes getrokken en ik ga van de week maar af en toe nog een stukje doen. Als dat af is, is al het zware werk gedaan en kan ik eindelijk zaaien!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging samen met een vriendin even bij broerlief langs. En we gingen daar de benen strekken. Het is in Egmond momenteel zo ontzettend mooi. De bollenvelden staan bijna in bloei.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit bollenveld stond in volle bloei. Bijna pijn aan je ogen doet het. En rijen dik stonden er mensen te fotograferen. Prachtig gezicht!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

En wat een fijn plekje….

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Zou zo in een woonblaadje kunnen. En dat voor een ‘tinyhouse’

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Sommige hoekjes in huis vind ik echt geslaagd. Zoals dit hoekje in mijn keuken.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Die tomatenplanten zijn altijd een hit in het voorjaar. Zo leuk om ze elke dag een stukje te zien groeien!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Tot grote gruwel van de damespuber maakte ik dit vispannetje. Met kabeljauw en linzen. Echt superlekker! Maar de puber houdt niet van bonen, linzen etc.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Genoeg te doen in het weekend maar verder dan een vermelding in de weekendtips ben ik niet gekomen. De activiteiten op zondag bleken overigens al volgeboekt.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging er echt voor zitten om de Shortlist te gaan lezen. Maar ik ben al snel gestopt. Zoveel lekkere dingen en zulke geweldige restaurants. Ik kreeg er zo een trek van en wilde eigenlijk meteen naar één van de restaurants.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Wat een gruwelijke heerlijkheden. Zoals mijn favoriete lunchplekje én lunchgerecht van Buffet van Odette. Ik schreef er eerder al eens deze post over.

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Regelmatig krijg ik foto’s opgestuurd van lezers maar deze moet ik even met jullie delen. Dit is gemaakt door een vriendin van de damespuber. Ik noem haar altijd mijn aangenomen dochter 😉 Zij maakte voor haar ouders deze focaccia met tomaat en olijven. Ik hoop dat ze hem binnenkort ook hier in huize ENJOY! komt maken. Ziet er heerlijk uit!

SNAPSHOTS WEEK 14/2017 | ENJOY! The Good Life

Vanochtend al vroeg aan de slag in de hoop dat ik mijn deadline zou halen voor vertrek naar de jaarlijkse CuliPerslunch in De Kookfabriek in Amsterdam. Niet gelukt…

Inmiddels ben ik weer terug van de CuliPerslunch met een tas bomvol producten die uitgetest kunnen worden. Ik wacht even op de damespuber want die vind het altijd geweldig om pakketjes uit te pakken. Jullie zullen zo af en toe eens iets voorbij zien komen en volgende week in de Snapshots laat ik je zien hoe het er op het event aan toeging.

Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje in de keuken van ENJOY! te krijgen. Heb jij een lekker weekje voor de boeg? Het is alweer bijna pasen! Tijd om de keuken in te duiken en lekkere paas recepten uitproberen. Als je nog tips hebt? Ik hoor het graag!

ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.