
SNAPSHOTS WEEK 13/2017
Afgelopen week heb ik in het begin van de week het wat rustig aangedaan. Ik moest echt een beetje bijkomen van de week ervoor. Die was zo hectisch! Dat kwam goed uit want ik had een hoop bureau werk te doen. Voor jullie natuurlijk totaal niet interessant. Eind van de week verliep weer chaotisch, druk en uiteindelijk helemaal niet leuk. Maar ‘life goes on’ en we gaan maar weer vrolijk verder. Dus hier de Snapshots van afgelopen week:
Ik ging samen met een vriendin en haar kleine man aan de wandel naar Gasterij De Kruisberg maar toen we daar aankwamen bleek deze gesloten op maandag en dinsdag. Heel jammer op zo’n mooie dag. Kijk nou…. er zijn al lammetjes!
Dan maar ezeltjes knuffelen.
En even lekker bouncen bij de Patatoloog in Heemskerk. Kopje thee erbij, snoet in de zon…. helemaal goed.
Ik koop regelmatig een paar losse bloemetjes en tulpen. Want daar ben ik gek op.
Soort van generale repetitie voor mijn kookdebuut. Ik moest die donderdag een heel menu bereiden voor de camera.
Dit was Vitello Tonnato. Het smaakt goed maar de opmaak is waardeloos. Ik besloot dat ik ter plekke maar moest hopen dat mijn creativiteit mij niet in de steek zou laten. Ik kon het gewoon niet bedenken.
Hoofdgerecht de zalm en croute. Die heb ik vaker gemaakt en ziet er van zichzelf al ‘gezellig’ uit.
En natuurlijk het nagerecht waarvan ik afgelopen week het recept al met jullie deelde. De Little Tipsy Trifle. Leuk als nagerecht maar ook als gebakje.
Mijn vensterbank in de keuken staat weer vol met zaailingen van tomaat, pepers, paprika en Oostindisch kers. Binnenkort verhuisd alles naar de garage of de tuin in want ik vind het altijd een beetje rommelig staan.
Ik was bij de Praxis voor moestuinaarde en gedroogde koemest en zag dat ze de ‘tuintjes’ die ik op het moesdak heb nu ook hier verkopen.
En deze dan? Een vierkante meter tuintje voor € 9,95 (aanbieding)
Ook schreef ik een artikel over Hygge. De Deense kunst van het leven.
Ik fotografeerde de Indische balletjes waarvan ik binnenkort het recept met jullie zal delen.
Ik had dit leuke cadeautje gekregen van mijn ‘aangenomen dochter’ (vriendin van de damespuber die ik al haar hele leven ken) Zo lief! Zij volgt ENJOY! The Good Life op de voet en weet dat ik in de ban van de moestuin ben. Een Magic Bean.
Kijk nou! Op de boon staat een hartje. Wat schattig. Ben benieuwd wat er uit gaat komen.
Geduld…..
Wat een prachtig weer! Echt genieten. Kijk die humeurige witte kater eens een lekker plekje gevonden hebben. Midden in mijn ‘plantenbak’
Voor tv-opnames naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Wat een bijzondere locatie!
Hier werd druk gewerkt aan de verschillende sets voor het programma. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo’n groots programma zou zijn dus was wel even geïmponeerd.
Mijn werkterrein voor die dag. Ik mag verder niets zeggen hierover en het gaat ook nog heel lang duren voor het uitgezonden gaat worden. Maar voor de kijker gaat dit een heel leuk programma worden.
Ik was ook nog jarig en kreeg cadeautjes en prachtige bloemen.
Ik had geen energie om taarten te bakken en kocht daarom de allerlekkerste taarten bij De Roset in Castricum. Dit is een hazelnootschuimtaart.
En een chipolata taart. Helaas moest ik mijn verjaardag verder afblazen want ik kreeg die dag behoorlijk wat tegenslagen te verwerken. Het hele weekend heb ik dus taart gegeten. Goed troostmiddel.
Ik kreeg een appje van mijn dochter die op haar werk was met deze foto en de tekst. ‘Mam, kijk wat er is gebeurt’ Ik meteen bellen maar kreeg haar niet te pakken. Dus de Jumbo gebeld waar zij werkt en toen begon al iets te dagen dat het 1 april was, maar ik nam toch het zekere voor het onzekere. Zij gingen even navragen of ene damespuber haar arm gebroken had. Er wordt daar met oortjes gewerkt dus al het personeel wist het meteen. De damespuber moest op het matje komen bij de baas die een ongeruste moeder aan de telefoon had. Gelukkig kon iedereen er uiteindelijk hard om lachen. Inclusief de ongeruste moeder. Geslaagde 1 april grap van die draak van mij.
Omdat mijn verjaardagsfeestje niet doorging maakte ik maar van de gehakt die bedoeld was voor de pittige gehaktballetjes een pasta met ballen.
Superlekker gerecht dat ik snel met jullie zal delen.
De niet zo ‘kleine man’ meer ging even de Catalpa voor mij snoeien. Superblij mee!
We sloten de week af met een heel relaxt dagje in de tuin.
Een nieuwe week is weer begonnen. Vanochtend even werkoverleg gehad en komende week organiseren wij, als REDPR, een persdiner voor Christine’s Keuken. Het belooft een heel leuke avond te worden met een tafel vol bloggers en schrijvende pers. Daarnaast lekker naar de kapper om die donkere streep van mijn hoofd te laten verwijderen en nog een city break event in Amsterdam . Kortom …. weer een leuke week voor de boeg. En jij? Wat zijn jouw plannen voor komende week?
ENJOY! your week.